Show

Komentari 26

Kontroverznog kralja popa još uvijek obožavaju bez obzira na optužbe svjedoka s Neverlanda

Kontroverznog kralja popa još uvijek obožavaju bez obzira na optužbe svjedoka s Neverlanda

Jackson je preminuo nakon slučajnog predoziranja opasnim anestetikom 2009. Tijekom života i nakon smrti nizale su se optužbe o Jacksonovom seksualnom zlostavljanju i pedofiliji, ali i dalje ima hordu obožavatelja.

Michael Jackson preminuo je u svojoj 50.-oj godini, a i dalje nosi titulu kralja popa. Za života je negirao sve optužbe za pedofiliju, a njegova je ostavština tužila HBO za difamaciju i traži 100 milijuna dolara odštete zbog dokumentarca 'Napuštajući Neverland'.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Dokumentarac prati dvojicu muškaraca koji su ispričali svoje životne priče, te tvrde da ih je u djetinjstvu seksualno zlostavljao Michael na svom zloglasnom imanju 'Neverland'. Muškarci su tada bili dječaci od 7 i 10 godina, a Jackson je s njima bio u vezama. 

Iako je dokumentarac iznimno negativno utjecao a Jacksonovu ostavštinu, prodaja njegove muzike povećala se nakon emitiranja istog. 

Michael se rodio 1958. u Indiani, SAD, a na karijeru je započeo u grupi 'Jackson 5' sa još četvero svoje braće. Njegovih pet solo studijskih albuma, među najprodavanijima su na svijetu:  Off the wall (1979.), Thriller (1982.), Bad (1987.), Dangerous (1991.) i HIStory (1995.).

Jacksonovi hitovi 'Beat it', 'Billie Jean' i 'Thriller' smatraju se prekretnicom u načinu snimanja video spotova, koji postaju polako postaju umjetnička forma. Spomenuti hitovi ruše i rasne barijere svojom popularnošću. Svojom glazbom utjecao je na brojne glazbenike različitih žanrova, a popularizirao je ples 'moonwalk' kao i 'robot'. 

Imitatori diljem svijeta i dalje grade karijeru na Michaelovom liku i djelu, a često se mogu vidjeti po talent showovima, kao i na live performansima. 

Michael je imao iznimno javan osobni život, koji ubrzo postaje kontroverzan zbog njegovog transformirajućeg izgleda i načina života u kombinaciji s iznimnim talentom. 

Jacksonov svaki pokret pratio je ogroman broj obožavatelja koji su mu ostali vjerni i nakon smrti i brojnih optužbi. Prva optužba za seksualno zlostavljanje bila je 1993., kad je Michael optužen za zlostavljanje dječaka koji je bio obiteljski prijatelj. Nagodili su se izvan suda, a nakon toga optužbe su postale sve češće. Tijekom života, sve je optužbe negirao. 

Za života je osvojio brojne nagrade, a još uvijek ga se smatra najuspješnijim izvođačem svih vremena. 

Najčitaniji članci