Show

Komentari 1

'Korak u život': Drago Diklić će zapjevati za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

'Korak u život': Drago Diklić će zapjevati za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Scena Amadeo tradicionalno se uključila u organizaciju ljetnih koncerata, a to je nastavak jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih huumanitarnih priča koju je 2008. pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol

U subotu, 27. lipnja 2020., s početkom u 21:30 sati, na ljetnoj pozornici Tuškanac bit će humanitarni koncert pjevača Drage Diklića (82). Koncert je organiziran u sklopu akcije 'Korak u život' namijenjen prikupljanju sredstava za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Scena Amadeo tradicionalno se uključila u organizaciju ljetnih koncerata, a to je nastavak jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih priča koju je 2008. pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol, s kojom se dodjelom stipendija pomaže mladim ljudima koji su unatoč teškim životnim uvjetima pokazali zrelost i hrabrost, shvativši da im obrazovanje može donijeti svjetliju budućnost i sretniju životnu svakodnevicu.

Naime, u Hrvatskoj svake godine dvjestotinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a neki od njih i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju za svoju budućnost i egzistenciju. . Akcijom se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. U proteklih dvanaest godina prikupljeno je više od 27 milijuna kuna za 270 studentskih stipendija, dok su prve tri generacije stipendista upravo zahvaljujući ovoj akciji uspješno završile svoje fakultetsko obrazovanje.

Ukupan prihod biti će doniran humanitarnoj akciji 'Korak u život'. Jedan sretni kupac, čiji će broj ulaznice biti izvučen na samoj pozornici, dobit će na poklan djelo jednog od naših najeminentnijih likovnih umjetnika, slikara Vatroslava Kuliša u tehnici akrila, čija velika izložba upravo traje u zagrebačkoj Modernoj galeriji.