'Korak u život': Drago Diklić će zapjevati za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 1

'Korak u život': Drago Diklić će zapjevati za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

'Korak u život': Drago Diklić će zapjevati za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi
3

Scena Amadeo tradicionalno se uključila u organizaciju ljetnih koncerata, a to je nastavak jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih huumanitarnih priča koju je 2008. pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol

VIDEO

U subotu, 27. lipnja 2020., s početkom u 21:30 sati, na ljetnoj pozornici Tuškanac bit će humanitarni koncert pjevača Drage Diklića (82). Koncert je organiziran u sklopu akcije 'Korak u život' namijenjen prikupljanju sredstava za pomoć djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

Scena Amadeo tradicionalno se uključila u organizaciju ljetnih koncerata, a to je nastavak jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih priča koju je 2008. pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol, s kojom se dodjelom stipendija pomaže mladim ljudima koji su unatoč teškim životnim uvjetima pokazali zrelost i hrabrost, shvativši da im obrazovanje može donijeti svjetliju budućnost i sretniju životnu svakodnevicu.

Naime, u Hrvatskoj svake godine dvjestotinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a neki od njih i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju za svoju budućnost i egzistenciju. . Akcijom se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. U proteklih dvanaest godina prikupljeno je više od 27 milijuna kuna za 270 studentskih stipendija, dok su prve tri generacije stipendista upravo zahvaljujući ovoj akciji uspješno završile svoje fakultetsko obrazovanje.

Ljeto u MSU: Performansi, četiri koncerta, dokumentarni filmovi
Ljeto u MSU:  Performansi, četiri koncerta, dokumentarni filmovi

Ukupan prihod biti će doniran humanitarnoj akciji 'Korak u život'. Jedan sretni kupac, čiji će broj ulaznice biti izvučen na samoj pozornici, dobit će na poklan djelo jednog od naših najeminentnijih likovnih umjetnika, slikara Vatroslava Kuliša u tehnici akrila, čija velika izložba upravo traje u zagrebačkoj Modernoj galeriji.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu