Obavijesti

Show

Komentari 12

Korona virus 'bacio' je i Megxit na koljena: Ništa od zarade...

Korona virus 'bacio' je i Megxit na koljena: Ništa od zarade...
18

Vojvode od Sussexa su oko 11.000.000 dolara platili novi dom u Malibuu, što znači da je već dobar dio njihove imovine potrošen. Kako će dalje zarađivati novac za svoj život na visokoj nozi, treba tek vidjeti

VIDEO

Prije nego što se udala za princa Harryja (35), Meghan Markle (38) je zarađivala oko pola milijuna dolara godišnje kao glumica. Također milijunske iznose dobivala je na račun reklamiranja raznih brendova.

The Hunger Games Catching Fire Premiere - London

Zato se njezina ukupna neto vrijednost procjenjuje na oko 5.000.000 dolara. No princ Harry vrijedi točno pet puta više i par dakle ukupno ima oko 30.000.000 eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

Njegov novac dolazi iz različitih izvora i bez obzira što su napustili kraljevsku obitelj, nešto će i dalje dobivati. Ono bez čega će ostati je nekoliko milijuna dolara godišnje za putovanja i odjeću, što je dobivao od princa Charlesa (71) svake godine.

Prince Harry engagement

Primjerice - između travnja 2016. i ožujka 2017., Kate Middleton (38) i William (37), kao i princ Harry podijelili su gotovo pet milijuna eura dodatka koji su za tu svrhu dobili od svog oca.

Royal visit at  Canada House

Princ Charles dio novca dobiva pak od privatnog posjeda koje se zove vojvodstvo Cornwall i koje financira privatni život kraljevske obitelji već 700 godina.

Meghan i Harry su razbjesnili Britance: 'Mogli su pričekati...'
Meghan i Harry su razbjesnili Britance: 'Mogli su pričekati...'

Većina bogatstva britanske monarhije dolazi od naslijeđenog zemljišta i investicija. Tako Harryjeva baka, kraljica Elizabetha II. (93), u godinu dana zaradi na taj način oko 22.000.000 funti ili oko 29.000.000 eura, od čega je dio išao i Harryju i Williamu, kao i princu Charlesu, zajedno s njegovom drugom suprugom Camillom (72).

Royal British Legion Festival of Remembrance 2019

Čim su navršili 21 godinu, Harry i William počeli su dobivati svaki po oko 300.000 funti ili oko 450.000 eura godišnje od imovine koju je imala njihova majka Diana. Od pokojne majke naslijedili su također i ukupno oko 6.000.000 funti ili oko 9.000.000 eura, a to su imali pravo uživati nakon navršene 30. godine života.

Duke and Duchess of Sussex statement

Osim toga, princ Harry služio je u britanskom Kraljevskom zrakoplovstvu 10 godina. Kao pilot helikoptera u vojnom zračnom korpusu godišnje je zarađivao oko 50.000 funti ili oko 70.000 eura. Stoga, kad se sve zbroji, Harry danas raspolaže imovinom od oko 18.000.000 funti ili 25.000.000 eura.

Meghan i Harry već su počeli planirati svoju financijsku neovisnost. Nakon napuštanja kraljevske obitelji otpušteno je 15 ljudi koji su bili njihovo osoblje u uredu u Buckinghamskoj palači. Harry je vodio razgovore s predstavnicima dvije moćne financijske kuće – jedna je JPMorgan, a druga Goldman Sachs, koji bi paru trebali savjetovati kako da upravljaju svojim financijama i kamo da ulažu novac da bi ga oplodili.

Royal visit to Africa - Day Ten

No, ovog trenutka burze su se strmoglavile i pitanje je kad će im se vratiti uloženo. Budući da kraljevska obitelj živi isključivo od poreza, zabranjeno im je da budu zaposleni, ali to za Harryja i Meghan više ne vrijedi. Tako je Meghan trebala početi raditi u Hollywoodu i nastaviti s glumačkom karijerom, no trenutačno ništa od toga zbog pandemije korone.

Royal visit to Africa - Day Three

Ipak, od prije tjedan dana na Disneyevoj platformi 'Disney +' prikazuje se dokumentarni film 'Slon' u kojem je Meghan naratorica. Kako su napisali – dokumentarac prati obitelj slonova na njihovom putovanju Afrikom, dugom 1800 kilometara i dobivanju prinove.

Meghan se divi Jolie: Želi da joj ona sada bude mentorica...
Meghan se divi Jolie: Želi da joj ona sada bude mentorica...

Tako će od svog rada Meghan pokriti barem dio prošlogodišnjeg izdatka od nekoliko stotina tisuća funti koje su potrošili na malenog Archieja. Navodno su na odmor nakon poroda potrošili oko 30.000 eura, a proveli su ga u Heckfield Placeu.

No, kad se pribroje troškovi na dadilje, odjeću, hranu, pa zatim obrazovanje djeteta … izdaci se penju na barem milijun funti, koliko bi mogli potrošiti na Archieja dok on sam ne počne zarađivati.

Prince Harry and Meghan Markle visit Birmingham

Harry i Meghan potrošili su i oko 300.000 funti na obnovu kuće u Frogmore Cottageu. Uveli su zelenu energiju, ugradili kamin, grijani pod... Prije no što su uselili u svoj dom u Kensingtonu u njihove odaje bilo je ulupano oko 3,5 milijuna funti, no danas više tamo ne žive. Naknadno su rekli da su spremni vlastitim novcem podmiriti dio troškova za tu obnovu koja je išla na račun poreznih obveznika.

Meghan je ikona stila i kad ona nešto odjene, milijuni žena širom svijeta žele to imati. No, njezine odjevne kombinacija ponekad su preskupe za svačiji džep. Na sebi nosi kombinacije koje jedan dan vrijede i po nekoliko tisuća dolara, ali jednako će izgledati elegantno i u Zari ili nekom sličnom jeftinijem brendu.

The Lion King European Premiere

No, u kraljevskoj kući trošila je godišnje na odjeću oko 70.000 funti ili oko 100.000 eura. No, kad je prošle godine ostala u drugom stanju, potrošila je još oko 50.000 eura na odjeću za trudnice.

Cirque Du Soleil

Troše i na putovanja. Odmarali su se na otoku Vancouver u Kanadi u raskošnom dvorcu i imanju površine 10.000 četvornih metara. Ali isto tako znali su uživati i u Norveškoj, u Tromviku u drvenoj kućici koju se na Airb'n'b-u može iznajmiti za 3.000 kuna na noć.

The Duke and Duchess of Sussex attend the Endeavour Fund Awards

Meghan voli i zdravu hranu, pa je puno puta naglašavala da voli sama kuhati za sebe i Harryja. No, osim zdrave hrane znaju uživati i u skupim vinima. Njezino omiljeno je Tignanello, a boca košta oko 150 eura.

Royal visit to Africa - Day Ten

Na kraju – oko 11.000.000 dolara platili su svoj novi dom u Malibuu, što znači da je već dobar dio njihove imovine potrošen. Kako će dalje zarađivati novac za svoj život na visokoj nozi, treba tek vidjeti.

Royal wedding

I sam Harry, u razgovoru s Disneyevim direktorom Jonom Favreauom, rekao je da je i on spreman sinkronizirati filmove za djecu i biti narator u dokumentarcima. 'Disney' ga sigurno neće odbiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina