Show

Komentari 4

Kostimografkinja i prvak opere: Ljubav im se rodila na daskama

Kostimografkinja i prvak opere: Ljubav im se rodila na daskama

SVIJET UMJETNIKA Antonija je modna dizajnerica i kostimografkinja u kazalištima, a Domagoj je prvak opere. Upoznali su se na izložbi u Samoboru

Kazalište im je poput drugog doma, kostimi poput svakodnevne odjeće, a duša definitivno umjetnička. Antonija Jakšić Dorotić (35) i Domagoj Dorotić (40) bračni su par iz kazališta - ona je kostimografkinja i modna dizajnerica, a on prvak opere. Prisnost, ističu, ostave kod kuće, a na poslu su službeni.

- Upoznali smo se na izložbi u Samoboru i igrom slučaja imamo dosta umjetnika u obitelji, jednoj i drugoj. Na toj su, pak, izložbi Domagojevi i moji članovi obitelji izlagali zajedno, pa smo se i nas dvoje tamo našli. Na toj izložbi je i sve počelo, pogledi, dopisivanje i onda brak - govori nam Antonija, koja je inače asistentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i ima svoj brend, AJD’sign, s kojim nastupa na Zlatnoj igli. U braku su dobili sina Andriju, koji ima četiri godine i mogao bi krenuti maminim i tatinim stopama.

- Mi smo kreativna obitelj, pa nas ne bi čudilo da Andrija izabere neko umjetničko zanimanje. Mi ga i potičemo na kreativnost, odnosno vidi da se kod kuće pjeva i slika - rekla je Antonija.

Naime, osim što su njih dvoje umjetnici, jedan likovni drugi glazbeni, Andrijin djed je akademski slikar, a u obitelji imaju još i kipara. Domagoj Dorotić prvak je opere HNK. Kaže kako je sa suprugom radio na nekoliko projekata, u kojima je on bio izvođač a ona kostimografkinja.

- To je čisto poslovni odnos, sve privatno ostavimo kod kuće.

Ona je još kao djevojčica uz nonu učila šivati, a najčešće bi, kaže, ukrašavala posteljinu.

- Tako je to sve počelo. Cijelo djetinjstvo maštala sam kako ću, kad narastem, kreirati haljine i imati svoj dućan, ali i raditi na sceni. To se, hvala Bogu, i ostvarilo - rekla je Antonija.

U budućnosti se vidi u radu sa studentima jer voli pedagoški rad, kao kostimografkinja, ali htjela bi i razvijati svoj brend.

- Nemam ambicija biti slavna i bogata. Želja mi je raditi što volim i da od toga mogu pristojno živjeti - zaključila je dizajnerica.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Najčitaniji članci