Obavijesti

Show

Komentari 5

Kotiga priznao poraz, kandidati osvojili 73.500 kn: 'Bit će bolje. U 1000. emisiji može biti tako'

Kotiga priznao poraz, kandidati osvojili 73.500 kn: 'Bit će bolje. U 1000. emisiji može biti tako'
9

U 1000. emisiji legendarnog kviza 'Potjera' sudjelovali su natjecatelji iz prve epizode. U završnoj potjeri 'prešišali' su lovca Kotigu, kojeg je zbunilo nekoliko pitanja

Vrijeme je za 1000. Potjeru!, najavio je Joško Lokas (49) jubilarnu emisiju popularnog kviza 'Potjera'. 

Natjecatelji su bili Jakov (27), Lidija (35), Zdravko (52) i Miran (64), natjecatelji prve emisije 'Potjere'. Igru je otvorio Jakov, koji je rekao kako se do 1000. emisije ništa nije promijenilo, osim što se oženio.

POGLEDAJTE VIDEO: Dean Kotiga rješavao test iz osnovne škole

Pokretanje videa...

01:11

Za 21.000 kuna krenuo je u 'Potjeru' s 'lovcem' Deanom Kotigom, koji je ubrzo bio dva koraka iza Jakova. Dean mu je poručio kako se čini da će ga ipak 'prešišati' tek u završnoj 'Potjeri'. Sljedeća je na red došla Lidija. Brzo je odgovarala na pitanja, a potom je mjesto ustupila Zdravku. Pitao je kandidate za savjet te za 14.000 krenuo u potjeru s Kotigom. 

Posljednji je bio Miran, koji je također s Kotigom krenuo u potjeru za 14.000 kuna. Poznatog 'lovca' uspjelo je zbuniti pitanje 'Koja je najhladnija od ovih temperatura?'. Ponuđeni odgovori bili su 1 kelvin, 2 celzija i 3 farenhajta. Točan odgovor je 1 kelvin, što je Miran znao, a Dean je odgovorio Celzija.

- Polako, tek mi je 1000. emisija - našalio se potom Kotiga. 

U završnoj potjeri kandidati su se borili za 73.500 kuna. Kandidati su bili četiri koraka u prednosti pred Kotigom. Rasturili su i naposljetku bili 15 koraka ispred lovca. Potom su uslijedile Deanove dvije minute. Zbunio se na pitanju 'Kako nazivamo rezultat matematičke operacije dijeljenja'. Zbunjeno je razmišljao i odgovorio 'divizor', no to nije bilo točno.

Danas se emitira 1000. Potjera: Natjecatelji su u sedam godina osvojili preko 23 milijuna kuna
Danas se emitira 1000. Potjera: Natjecatelji su u sedam godina osvojili preko 23 milijuna kuna

Potom nije znao odgovor na pitanje 'Potkraj koje godine je Jaruzelski proglasio izvanredno stanje u Poljskoj?', no tu nisu briljirali niti natjecatelji. 

Još jedno od pitanja koje Dean nije znao glasilo je 'Kojoj je državi SAD u sedamdesetima prepustio grad Rio Rico?'. Natjecatelji su se predugo dogovarali pa im se pitanje naposljetku nije priznalo. Natjecatelji su naposljetku 'prešišali' Kotigu i osvojili 73.500 kuna. 

- Bit će bolje, bit će boljih dana. U 1000. emisiji se može dogoditi tako nešto - zaključio je Dean. 

Kontaktirali smo Mirana iz Splita, koji nam je pojasnio kako je to izgledalo iz prve ruke. 

- Bio sam ugodno iznenađen kada sam dobio poziv s HRT-a jer je od prve epizode Potjere prošlo sedam godina. Imao sam i boljih nastupa u kvizovima, ali ipak ne krijem zadovoljstvo ovim ishodom. Odmah sam obitelji poslao poruku u WhatsApp grupu: 'Orao je sletio' - kaže nam u šali Miran koji kvizove voli od malih nogu, a bilježi nastupe u gotovo svim kvizovima HRT-a.