Show

Komentari 0

Kraljica Elizabeta II. unatoč poteškoćama s kretanjem otišla je u godišnji posjet Škotskoj

Kraljica Elizabeta II. unatoč poteškoćama s kretanjem otišla je u godišnji posjet Škotskoj

Na tradicionalnoj ceremoniji u Holyroodu kraljici su se pridružili njezin najmlađi sin, princ Edward i njegova supruga Sophie. Očekuje se da će boraviti u službenoj rezidenciji u glavnom gradu Škotske do 1. srpnja

Kraljica Elizabeta II. (96) stigla je s članovima obitelji u Edinburgh na tjedan kraljevskih događanja u Škotskoj, prenio je u ponedjeljak BBC.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pridružili su joj se njezin najmlađi sin, princ Edward i njegova supruga Sophie na tradicionalnoj ceremoniji u Holyroodu. 

Kraljica ima poteškoća s kretanjem, a odluka o putovanju u Edinburgh potvrđena je tek u ponedjeljak ujutro. Nedavno je smanjila svoje službene angažmane, a posljednji put je viđena u javnosti na proslavi platinastog jubileja. 

Očekuje se da će kraljica boraviti u službenoj rezidenciji u glavnom gradu Škotske do 1. srpnja.

Među istaknutim događajima Kraljevskog tjedna je vrtna zabava u palači Holyroodhouse, kraljičinoj službenoj rezidenciji u Edinburghu. No još u svibnju je potvrđeno da kraljica ove godine neće biti na vrtnim zabavama. 

Kraljica je u listopadu provela noć u bolnici i prema preporuci liječnika je tri mjeseca obavljala samo laganije dužnosti pa je propustila puno istaknutih događaja. 

Na proslavi svog platinastog jubileja, kraljica Elizabeta II. je obećala služiti zemlji 'najbolje što može uz podršku obitelji'.

Najčitaniji članci