Obavijesti

Show

Komentari 4

Kraljica romske glazbe imovinu nije dala familiji, a za Šabanove milijune grabili su se na sudu

Kraljica romske glazbe imovinu nije dala familiji, a za Šabanove milijune grabili su se na sudu
8

Redžepova je u oporuci sav svoj imetak ostavila državi što se njezinim nećacima nikako nije svidjelo, a Šabanov izvanbračni sin je angažirao odvjetnika boreći se za dio imovine koji mu otac nije ostavio

VIDEO

Do otimanja imovine i pobune oko nasljedstva došlo je nakon smrti kraljice romske glazbe Esme Redžepove. Pjevačica je preminula u prosincu 2016. u 74. godini, a nakon tragedije je došlo do dramatičnih problema oko podjele imovine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

Esma i suprug Stevo Teodosievski su za vrijeme života posvojili 47 djece, a pjevačica, koja je imala veliku obitelj, puno je radila i pomagala potomcima svoje braće i sestara. Redžepova je u oporuci sav svoj imetak ostavila državi što se obitelji nije svidjelo. Borba za nasljedstvo odvijala se između nećaka te humanitarnog udruženja 'Kraljica Esma i Stevo Teodosievski'.

Kuća koja je dio Muzeja i doma humanosti i umjetnosti 'Stevo i Esma Teodosievski', rasprostranjena na površini od 750 kvadratnih metara s još raskošnih 1300 kvadrata dvorišta, pokojna Esma je u oporuci ostavila državi Makedoniji. Nakon otvaranja oporuke uslijedio je šok, a zatim se pojavila sumnja da dokument možda nije lažiran.

esma

Tada se javila Esmina bliska prijateljica Vaska Jankovska koja je objasnila kako smatra da to Esma nikada ne bi napisala te da bi ostavila imovinu unucima.

- Bila sam vrlo bliska s Esmom, zato sam i uzela pravo da reagiram. Esma ima puno nećaka, djece svojih braće i sestara, i svima je pomagala cijeli život i brinula se o njima. Oni su već angažirali odvjetnike i borit će se za svoja prava. Kao njezini najbliži krvni srodnici, smatram da njima treba pripasti ta kuća, a ne vjerujem da je Esma ostavila oporuku i da sve poklanja državi. Mislim da bi autorska prava trebao dobiti Simeon Atanasov, koji je bio pored Esme tijekom njezinih koncerata i nastupa i koji se brinuo o njezinoj karijeri. Ne znam odakle je izašla oporuka, ali ne vjerujem da bi Esma potpisala takvo nešto. Stalno sam bila pored nje. Znam da je htjela ostaviti imovinu unucima, brinula se o njima - rekla je Vaska, prenosili su srpski mediji.

kiril

Zanimljivo je da se nijedno od Esmine posvojene djece nikad nije javilo niti tražio nasljedna prava, ali su to učinili Esmini rođaci.
Iza pjevačice ostalo je pravo bogatstvo u intelektualnom vlasništvu jer je Redžepova bila zvijezda world musica, čiji su se CD-ovi prodavali u cijeloj Europi. Osim na nekretnine, rođaci su polagali pravo i na autorska prava te tantijeme od izvođenja njezine glazbe, što im nitko nije osporavao, ali i na kuću koju je pjevačica željela darovati svojoj domovini.

Četiri godine od Šabanove smrti objavili njegovu zadnju pjesmu
Četiri godine od Šabanove smrti objavili njegovu zadnju pjesmu

Borba za nasljedstvo trajala je nakon fatalne saobraćajne nesreće u Njemačkoj u kojoj je smrtno nastradao srpski pjevač Šaban Šaulić. Preminuo je 17.veljače 2019. godine. Obitelj je tumačila njegov posljednji potez kao da je predosjetio kraj jer je samo tri mjeseca prije smrti odlučio sastaviti oporuku.

Concert honoring 25 years since Tome Zdravkovic's death.
Koncert u cast 25 godina od smrti Tome Zdravkovica

U njoj stoji da je svu svoju imovinu, vrijednu nekoliko milijuna eura, ostavio svojoj supruzi Gordani, djeci i unucima. Ostavio je vilu vrijednu milijun eura, u kojoj ima doživotno pravo uživanja, nakon čega bi je naslijedili djeca i unuci. Kuću u Krčedinu u Srbiji ostavio je unucima, dok je tri stana u Beogradu raspodijelio na troje djece: Mihajla, Ildu i Sanelu. No, Šabanov izvanbračni sin Robert se u toj priči osjećao zapostavljeno i izazvao skandal u obitelji. Angažirao je odvjetnika i podnio zahtjev sudu s namjerom da i on sudjeluje u ostavinskoj raspravi kao ravnopravni nasljednik preminulog glazbenika.

Hasan Dudić, bratić Šabana Šaulića, progovorio je o borbi za nasljedstvo.

- Roberta volim, on je sin mog pokojnog brata, ali nema moju podršku u tome što radi. Pouzdano znam da ovo nije njegova ideja, nego ga je njegova sestra po majci nagovorila da traži nasljedstvo. Nije mi jasno zašto je pristao na to, a pričao je da ništa neće tražiti. Što će dobiti od ovoga? Ne samo da ga neću podržati nego ću zaštiti moju djecu Sanelu, Ildu i Mihajla. Neću dozvoliti da im ti ljudi, mislim na Robertovu sestru i obitelj, otmu ono što im pripada - rekao je.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU ZABAVNO-EDUKATIVNOG SERIJALA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti