Show

Komentari 4

Kreće obnova Zavoda: 'Sada nam slijedi utrka s vremenom'

Kreće obnova Zavoda: 'Sada nam slijedi utrka s vremenom'

Projekt su pripremali gotovo dvije godine, toliko je bilo potrebno za ishođenje dozvola i odobrenja. I tu je riječ samo o konstrukcijskoj obnovi zgrade u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici

Ishodili smo sva odobrenja i kroz nekoliko dana bit će postavljen kran te će se krenuti u postavljanje željezne konstrukcije, u podzidavanje temelja i u sve ono što podrazumijeva konstruktivnu obnovu, rekla je Romana Matanovac Vučković, predsjednica Hrvatskoga glazbenog zavoda.

Projekt su pripremali gotovo dvije godine, toliko je bilo potrebno za ishođenje dozvola i odobrenja. I tu je riječ samo o konstrukcijskoj obnovi zgrade u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici. Obnova time neće biti potpuna, zgrada će biti konstruktivno ojačana, za što je HGZ s Ministarstvom kulture i medija sklopio ugovor u vrijednosti od 57 milijuna kuna. Na javnom natječaju među četiri prijavljene građevinske tvrtke kao najpovoljniji ponuđač za izvedbu radova odabran je Graditelj svratišta, čiji je tehnički direktor Zdenko Hrženjak rekao kako u ovom trenutku traju pripremni radovi. Uskoro će montirati kran, koji će biti visine 45 metara i dužine ruke oko 60 metara.

Glavni projektant je Roman Šilje, a glavni nadzor vodit će Juraj Pojatina, projektant konstrukcije.

- Načini funkcioniranja administracije su također vrlo izazovni. Mi se susrećemo s potrebom da radimo i prema Zakonu o obnovi i prema propisima o gradnji i prema svim europskim propisima vezanim uz trošenje europskih sredstava - rekla je Matanović Vučković i dodala kako Zavod sad ulazi u utrku s vremenom. Najavila je i neke projekte donatorskog tipa, kao što će biti koncert "Glazba je glasnija od potresa" na obljetnicu zagrebačkog potresa u 6.23 ujutro.

Najčitaniji članci