Obavijesti

Show

Komentari 0

Krenuo 13. Seasplash festival, a danas nastupaju Inner Circle

Krenuo 13. Seasplash festival, a danas nastupaju Inner Circle
49

Na jedinstvenoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule jučer je započeo 13. Seasplash festival, jedan od najdugovječnijih hrvatskih festivala

VIDEO

Krenuo 13. Seasplash festival, a danas nastupaju velikani reggaea Inner Circle!

Na jedinstvenoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule jučer je započeo 13. Seasplash festival, jedan od najdugovječnijih hrvatskih festivala i svakako jedno od najopuštenijih glazbenih i lifestyle događanja u regiji.

Već danima u festivalski kamp na plaži pristiže mnoštvo štovatelja bass glazbe i soundsystem kulture iz cijelog svijeta. Oni su imaju priliku već jučer od podne uživati u glazbi s pozornice Treasure Beach na plaži , radionicama, večernjoj dub yogi, healing zoni s masažama, chill out zoni, Dubtendo zoni s igrama.

Najveća novost ovogodišnjeg izdanja je udruživanje s Goulash Disko festivalom u čijoj su organizaciji četiri pozornice, a zajedno s Mainsplash, Dubsplash i Electrosplash pozornicama Seasplash festivala i sljedeća tri dana od podne do 4 sata ujutro radit će čak sedam pozornica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mainsplash stage, žilu kucavicu festivala sinoć je u 21 sat otvorio turski bend Zeytin kojima je to bio prvi koncert izvan njihove zemlje. Nakon njih na pozornicu su se popeli i publiku rasplesali glavni jučerašnji gosti New York Ska-Jazz Esemble, međunarodno priznati šesteročlani bend koji se ujedno smatraju utemeljiteljima ska-jazz žanra.

Direktno iz Kopra gdje su svirali kao predgrupa Manu Chaou u Pulu su stigli španjolski glazbenik Chami Cool i njegov prateći bend La Fama Jam. Glavnu pozornicu sinoć je zatvorila neumorna legenda britanske dub i roots glazbe Jah Free koji i nakon tri desetljeća na sceni i dalje neumorno donosi glazbu punu masnih basseva

U isto vrijeme Dubsplash pozornicu okupirali su ljubitelji duba uživajući u nastupima ekipa Baldhead Dread, Munchies Sound, Dr. Obi, Jahstice Sound te glavnog gosta iz Franscuske Nagual X-a koji je svoju reggae, dub selekciju začinio s punkom, electrom i tribalom.

Treća festivalska pozornica Electrosplash namijenjena je onima koji su skloniji elektronskom zvuku, a sinoć je ugostila slovenski duo Dub Diggers te mladog i perspektivnog hrvatskog producenta i DJ-a 207.

Večeras točno u ponoć na glavnu pozornicu 13. Seasplash festivala penju se velikani reggae glazbe Inner Circle, jedna je od najcjenjenijih reggae grupa na svijetu i to s dugačkim nizom uspješnih projekata koji započinju još sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

S dva osvojena Grammyja i unikatnim zvukom koji stapa specifičan jamajkanski ritam s izuzetno energičnom izvedbom ovaj bend uspio je nadići tradicionalne reggae okvire i privući masovno zanimanje slušateljstva diljem svijeta. Njihov večerašnji nastup ujedno je i njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj!

Ove godine specifičnost Seasplash festivala je i jaka regionalna ‘konkurencija’ pa će tako za koncert Inner Circlea publiku zagrijati poznati slovenski reggae bend Siti Hlapci, a nakon glavnih gostiju nastupa jedan od najpoznatijih makedonskih bendova Superhiks, koji svojom kombinacijom reggaea, latino i balkanskog folka više od 20 godina uveseljavaju publiku diljem Hrvatske i Europe.

Osim njih do kraja festivala nastupit će Kiša metaka, Stillnes, Horsman Coyote & Soulcraft, Sassja, ABOP, Elemental, Dubble, Digitron te mnoga drugi predstavnici regije.

Glavni međunarodni gosti na glavnoj pozornici biti će iPhaze, francuski duo, čiji se jedinstveni set-up sastoji iz bubnjeva, audio strojeva, ali i sinkroniziranog video sadržaja te talijanski bend The Natural Dub Cluster kojeg čine tri brata, a koje obilježava sinergija futurističkog dub zvuka s inovativnim vizualnim kompozicijama.

Posjetitelji Seasplash festivala stigli su iz cijelog svijeta

Sveukupno ovogodišnji Seasplash festival posjetit će preko 50 izvođača koji će zajedno s posjetiteljima uživati u opuštenoj i pozitivnoj atmosferi po kojoj je Seasplash i poznat.

Ulaznice se mogu i dalje kupiti na festivalskim blagajnama na glavnom ulazu, a cijena za vikend ulaznicu za posjetitelje i Hrvatske i regije je 240 kuna, jednodnevna ulaznica je 140 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...