Obavijesti

Show

Komentari 13

Krešimir je odustao na pitanju o poznatom slikaru za 250 tisuća kuna: Znate li vi odgovor?

Krešimir je odustao na pitanju o poznatom slikaru za 250 tisuća kuna: Znate li vi odgovor?
8

Koji se slikar osjećao krivim za Drugi svjetski rat jer je 1907. 'upao' u bečku Umjetničku akademiju, a Hitler nije? Egon Schiele, Gustav Klimt, Oskar Kokoschka ili Paul Klee

VIDEO

Krešimir Štimac iz Zagreba ovotjedno izdanje game-showa 'Tko želi biti milijunaš?' otvorio je pitanjem za 2000 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:59

Nastavljač iz prošlotjedne emisije prvoga džokera, 'zovi', iskoristio je za pitanje tko u pjesmi 'Moj zanat' pjeva: 'Moj zanat mi je dao moje noćne pruge'. Ponuđeni odgovori glasili su Massimo, Kićo, Mišo i Arsen. Džoker 'zovi' znao je da stihovi pripadaju legendarnom šibenskom šansonijeru impresivna umjetničkog naslijeđa, Arsenu Dediću te je natjecatelj uz njegovu pomoć osvojio 4000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Koje se ime ne spominje u tekstu Bašćanske ploče, glasilo je pitanje za 125.000 kuna na kojemu je Krešimir iskoristio preostale džokere. Prvo je zatražio mišljenje znalaca. Javio se Bruno Robert koji je rekao kako se Držiha i Dobrovit spominju u navedenu tekstu, a da mu između preostalih Dabiše i Desimira najmanje "zvoni" Dabiša. Krešimir je zatim zatražio džokera 'pola-pola' . Ostala su mu imena Dabiša i Dobrovit, a njegov konačan odgovor bio je Dabiša.

Nakon osvojenih 125.000 kuna uslijedilo je pitanje za dvostruko viši iznos. No kako nije znao je li se slikar Egon Schiele, Gustav Klimt, Oskar Kokoschka ili Paul Klee osjećao krivim za Drugi svjetski rat jer je 1907. 'upao' u bečku Umjetničku akademiju, a Hitler nije, Krešimir je 'vrući' stolac odlučio prepustiti najuspješnijem u igri 'Najbrži prst'. Nakon odustajanja, ustvrdio je kako bi se opredijelio za Klimta.Točan odgovor ipak je glasio Oskar Kokoschka.

Sljedeći natjecatelj, Zadranin Dominik Čolak, zapeo je na pitanju za prelazak prvoga praga. Uzeo je džoker 'pola-pola' ne bi li odgonetnuo je li Andora, Monako, San Marino ili Vatikan mikrodržava s najvećim nogometnim stadionom. U suženu izboru nisu se našli San Marino i Vatikan. Dominik je odgovorio Monako te je to bio točan odgovor.

Za osvajanje iznosa od 8000 kuna zatrebala mu je pomoć znalaca. Upitao ih je koja se znamenka pojavljuje i u 'Fahrenheitu' Raya Bradburyja i u 'Fahrenheitu' Michaela Moorea. Je li riječ o znamenci 9, 5, 4 ili 1? Ponovno se javio Bruno Robert te mu odgovorom 1 omogućio otvaranje devetog pitanja.

Na devetom pitanju je student psihologije odlučio odgovoriti bez pomoći preostalog džokera. Rekao je da se u turističkim tekstovima grad Hvar, a ne Korčula, Lastovo ili Vis, naziva 'malim Dubrovnikom'. Ipak, kviz je napustio s 1000 kuna jer se 'malim Dubrovnikom' naziva grad Korčula.

Profesorica hrvatskog i engleskog jezika, Martina Tomić iz Metkovića bila je posljednja večerašnja natjecateljica. Odgovorila je na pet pitanja i osvojila 1000 kuna. Na posljednjem pitanju o strani svijeta u imenu aurore borealis, svjetlosne pojave u visokim slojevima atmosfere, iskoristila je džoker 'pola-pola' i tako došla do odgovora kako je riječ o sjevernoj strani. Marinu ćemo gledati i u sljedećem izdanju ovoga popularnog kviza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje