Obavijesti

Show

Komentari 91

Kristijan Ugrina: Cijela Hrvatska je socijalni slučaj, ne samo ja

Kristijan Ugrina: Cijela Hrvatska je socijalni slučaj, ne samo ja

Ne javljaju mu se samo oni koji bi trebali - obitelj i banka. Samo njima nije važno pod koju cijenu se otplaćuje tuđi kredit. Banci je važno da se plaća, a obitelji - da ga ne plaćaju oni

VIDEO

Razni mi se ljudi javljaju otkako je ova priča izašla u javnost i sve mi to ide na živce. Niti sam žrtva niti patnik, rekao nam je Kristijan Ugrina (49).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Voditelj Huga i cijenjeni kazališni glumac, Kiki Ugrina, sada dostavlja hranu kako bi prehranio troje djece: 'Ostalo mi je još 75 tisuća kuna tuđeg duga' VIDEO

Glumac je prije koji dan svojim primjerom htio upozoriti ljude da ne potpisuju olako jamstvo. Na kraju pameti nije mu bilo žaliti se naokolo. Namjera mu je bila zapravo upozoriti na oprez. Jer u najboljoj volji da se pomogne bliskome, svatko se vrlo lako može naći u bezizlaznoj situaciji.

No ljudi, kaže nam Kristijan, nisu to tako shvatili. Poistovjetili su se s njegovom patnjom i sad mu žele olakšati. Još jedna priča koja je ujedinila Hrvatsku i ponovno pokazala svu okrutnost sustava, ali i veliko srce naših ljudi. Znani i neznani ne prestaju ga nazivati, zaustavljati ga na ulici i nuditi mu pomoć.

- E, to me stvarno počinje smetati. Nisam ja socijalni slučaj. Ma, zapravo, svi smo socijalni slučajevi. Cijela Hrvatska je socijalni slučaj - rekao je Ugrina.

Kiki Ugrina: 'Dostavljam hranu kako bih vratio tuđe dugove'
Kiki Ugrina: 'Dostavljam hranu kako bih vratio tuđe dugove'

Ne javljaju mu se samo oni koji bi trebali - obitelj i banka. Samo njima nije važno pod koju cijenu se otplaćuje tuđi kredit. Banci je važno da se plaća, a obitelji - da ga ne plaćaju oni. Ugrini se više ni ne javljaju na telefon. Ali su naslijedili nekretnine pokojne mu kolegice. Ima li Ugrina ikakvih prava? Nema.

Zašto je potpisao jamstvo? Zašto joj nije rekao da ne želi, pitaju se oni lukaviji, proračunatiji. Jer je čovjek, jer ima srce, jer je htio pomoći starijoj kolegici. Jer je vjerovao kad mu je govorila kako želi napraviti spomenik i pokrenuti stipendiju koja bi nosila ime njezina pokojnog supruga.

A on je bio profesor na Akademiji dramskih umjetnosti kojega su svi glumci obožavali. I Kiki. Eto, zato. Bilo je to prije 15-ak godina. Uredno je otplaćivala kredite, skidali su joj s plaće dok nije otišla u mirovinu. I tad su, desetak godina unazad, krenule nevolje. Kolegica je otišla u mirovinu, primanja su joj se znatno smanjila, a dodatnih poslova nije imala.

Kako se ni nakon moratorija kredit nije otplaćivao, tako je banka sjela jamcu na račun. Prvi kredit po kojemu je Ugrina bio jamac otplatio je od fuševa. Dogovorio se s bankom i predao im cijelu zaradu. Oko 50.000 kuna. Uz posao u ZKM-u, tad je igrao predstave po vrtićima i školama te je tim novcem isplatio taj prvi dug.

Sad fuševa više nema, a rekviziti za njih dvije godine stoje u garaži. Otkako je započela pandemija, živi samo od glumačke plaće, koja mu nije dovoljna ni za goli život. Ima i troje djece.

Tomislav Miletić/Pixsell

- Još trebam otplatiti oko 75.000 kuna. Radim i kao dostavljač hrane, radio sam i na Hvaru, na baušteli. Jednostavno radim i otplaćujem. Nema mjesta kuknjavi niti želim sjediti doma i čekati da netko drugi riješi moj problem. Dok sam živ i zdrav, radit ću, a moji neće biti gladni - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin