Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
64 komentara

Krulin status 'razvalio': Zašto mi sami ne izgradimo bolnicu?

Mislite da ovo nije izvedivo? Izvedivo je itekako... ali onda se postavlja pitanje, koji će nam ku*** šu*** što nam državu vode, komentirao je Jadranko Hodak, poznatiji kao bloger Krule

krule
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Facebook
64 komentara

Posljednjih dana hrvatsku je javnost na noge digla priča malene djevojčice Mile Rončević (2) kojoj je donacijama prikupljeno 37 milijuna kuna za liječenje u Americi.

Svoje mišljenje istaknuo je i Jadranko Hodak, široj javnosti poznatiji kao Bloger Krule, koji je za osvrt na cijeli slučaj na Facebooku dobio više od 11.000 lajkova.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Zašto mi sami sebi ne bi izgradili bolnicu???

Ako na godišnjoj razini po stanovniku izdvojimo 500 kn... na kraju godine imati ćemo cifru od 275 mil. eura

Osnovali bi građevinsku firmu i sami izgradili bolnicu. Tu bi ušteda bila ogromna. Naravno, ne bi kupovali bagere i kamione, ali na tako veliku investiciju, sve građevinske firme koje bi sa našom građevinskom firmom sklopile kooperantski ugovor, dale bi povoljnu cijenu radova jer se to tako radi na velikim investicijama.

U roku godinu i pol dana imali bi izgrađenu novu bolnicu.

U tijeku gradnje bolnice, opet bi po stanovniku izdvojili 500 kn na godišnjoj razini, što znači da bi na kraju gradnje bolnice (nakon 18 mjeseci) sad imali:

- 412 mil. eura

sa 300 mil. eura bi kupili kompletnu opremu za bolnicu, od igle do lokomotive.

Ostaje nam još 112 mil. eura.

U bolnici bi radilo oko 1500 djelatnika. Bolnica bi bila jedna od najjačih u ovom dijelu Europe. Za sve one koji su izdvojili za bolnicu, usluge bi bile besplatne. Bolnica bi također zarađivala naplaćujući liječenje strancima, kao što to rade i druge bolnice. U njoj bi radili naši doktori, sestre, laboranti... Imali bi izuzetno dobre plaće a ne crkavice ka danas... a mi uslugu o kakvoj smo sanjali.

Izdvajanje četveročlane obitelji za ovakvu investiciju bi bilo 5000 kn u 30 mjeseci ili ti 2 i pol godine (166 kn/mjesečno). Za primjer, ista ta obitelj izdvaja 80 kn/mjesečno za TV pretplatu... pa vi zaključak donesite sami.

Mislite da ovo nije izvedivo? Izvedivo je itekako... ali onda se postavlja pitanje, koji će nam ku*** šu*** što nam državu vode... jer kad zakrizi, mi smo jedini ti koji si međusobno pomažemo... oni samo šute i čekaju... čekaju svoju netto plaću od 25 000 kn... troškove za odvojen život... ljetnu stanku u Saboru koja je duža od ljeta... službene BMW-e sa pratnjom... i sve ostale p** materine kojima ih hranimo dok istovremeno...

... sami umiremo.

Podsjetimo, Mila je u utorak poslije 22 sata po hrvatskom vremenu stigla u Philadelphiju gdje nastavlja liječenje. Put u SAD je podnijela dobro, stigla je razigrana i raspoložena. Dočekao ju je liječnički tim i odmah po dolasku počele su pretrage. Na čelu liječničkog tima je dr. Richard Aplenc, stručnjak za rijedak oblik leukemije od kojeg Mila boluje.

'OVO JE PRESTRAŠNO': Procurile privatne fotografije djece poznate pjevačice

Naši partneri pišu
Message