Obavijesti

Show

Komentari 22

Kruška i supruga Ivana: 'Imamo koronu, borimo se dan po dan'

Kruška i supruga Ivana: 'Imamo koronu, borimo se dan po dan'
5

Glazbenik i njegova supruga Ivana doma se liječe od opakog virusa. Radijska voditeljica netom prije bolesti primila je svjetsku nagradu za reportažu s kovid odjela u bolnici Dubrava

VIDEO

Danima je bilo teško i iscrpljujuće, ali nadamo se da je najgore iza nas. Samo uz pomoć liječnika moj suprug je izbjegao goru zdravstvenu sliku, kaže nam Ivana Radaljac Krušlin (45). Radijska voditeljica i njezin suprug, glazbenik Željko Krušlin Kruška (64) oboljeli su od korone.

Kruški su se prvi simptomi pojavili iznenada. Kašljao je i imao temperaturu oko 39. S njom se borio gotovo deset dana. Sve to pratila je opća iscrpljenost i glavobolja. Nije mogao ništa osim skidati temperaturu, uzimati lijekove i pokušati organizmu dopustiti da se sam izbori s virusom. Liječnici su brinuli jer mu je zasićenost krvi kisikom padala ispod prihvatljivih granica. U bolnici su utvrđene promjene na plućima očekivane za korona virus.

Pustili su ga doma da se liječi u kućnim uvjetima. Morao je uzimati kisik da bi se plućima i cijelom organizmu olakšala borba s virusom i sam oporavak. Ivanini simptomi, srećom, sveli su se na mučnine, glavobolje i temperaturu što je trajalo svega nekoliko dana. Potom se posvetila suprugu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Idemo dan po dan. Bolest je izuzetno iscrpljujuća i zahtjevna. Željko je prilično iscrpljen i umoran pa će oporavak, vjerujem, potrajati neko vrijeme. Sada kad je bolest malo onemoćala odmaramo se i vraćamo snagu – kaže Ivana.

Kći Edita glavni im je ekonom i bedinerica. Kako je ona lani u listopadu preboljela koronu, još ima stečeni imunitet i ne mora zbog roditelja biti u izolaciji. Zahvaljujući kćeri nisu na teret rodbini i prijateljima. Edita brine da im ništa ne nedostaje i da im je, unatoč obvezama na faklutetu i na poslu, 24 sata pri ruci. Ivana je netom dobila nagradu AVA Digital Awards radi reportaže koju je napravila s kovid odjela na intenzivnoj u bolnici Dubrava. Znala je što želi dati slušateljima, ali ne i što je očekuje kad uđe u bolnicu.

Željko Krušlin Kruška: Moja supruga Ivana je moj pokretač
Željko Krušlin Kruška: Moja supruga Ivana  je moj pokretač

– Nisam se bojala, vjerovala sam liječnicima i osoblju koje me je uvjerilo da je bolnica tog trenutka najsigurnije mjesto u gradu. To je i bila u odnosu na tramvaj ili dućan ili neka slična mjesta. I kolega snimatelj i ja bili smo odjeveni i zaštićeni prema svim pravilima i takvi smo, uz pratnju, ušli na odjel kovid intenzivne skrbi. Tamo su bili uglavnom pacijenti u komi, ovisni o aparatima za održavanje vitalnih funkcija – prisjeća se Ivana.

Kruska

Te slike, zvukovi, lica..., sve joj se to duboko urezalo. Liječnici i medicinsko osoblje na tom odjelu činili su joj se kao nadljudi. Jer se, ističe, svaki dan susreću s teškim situacijama, na žalost i neočekivanim ishodima. Svijet je prepoznao njezinu priču i nagradio je. Nominirali su je prijatelji i njoj neki ne baš poznati ljudi. Okupili su se u grupu jer su željeli da reportaža dopre do što više slušatelja. Zahvaljujući njima doista je doprla na međunarodno natjecanje AWA Digital Awards. Svečana dodjela je izostala jer je kovid sve zaustavio. Zlatni kipić dobila je posebnom dostavom.

Voditeljica Radio Sljemena dobitnica je i nagrade Marija Jurić Zagorka za radijsko novinarstvo 2012. Uskoro bi se mogla okititi još jednom nagradom jer je nominirana za Večernjakovu Ružu radi emisija tijekom potresa u Zagrebu i Petrinji. Ti poslovni uspjesi u dom obitelji Krušlin itekako unose veselje.

– Trudim se biti pozitivna svaki dan i pronaći razlog za radost. Sretna sam što smo živi, relativno zdravi i što smo još na okupu – kaže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'
ŠIBENSKI TJEDAN

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'

Vice Martinović obožavao je ribarenje. Tijekom sudjelovanja u showu 'Večera za 5' družio se i kuhao s Ivanom Brnadić, Florijanom Žižićem, Miloradom Casperom Miškovićem i Goranom Grguričinom

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku
Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije