Obavijesti

Show

Komentari 1

Željko Krušlin Kruška: Moja supruga Ivana je moj pokretač

Željko Krušlin Kruška: Moja supruga Ivana  je moj pokretač
4

Glazbenik ususret zagrebačkom koncertu otkriva gdje je upoznao svoju pravu ljubav, kada ne može kontrolirati tremu te na koji način se opušta nakon svirke

VIDEO

Prije prvog velikog koncerta na Šalati činilo mi se kao da nisam na zemlji. Cijeli moj dotadašnji glazbeni život slio se u ta dva sata. Jednako se osjećam i prije skorašnjeg koncerta opet na Šalati, gdje ćemo proslaviti svoju godišnjicu, kaže Željko Krušlin Kruška (58), koji je u glazbene vode ušao u zadnjem razredu osnovne škole.

Sve su njegove ljubavi bile nabijene emocijama

- Namjera je bila gitarom dokazati djevojčicama da sam bolji od drugih. Nisam tada znao kamo će me odvesti to djetinje htijenje i potreba da se nekome svidim. Pravo i ozbiljnije glazbeno djelovanje počelo je 1975. na natjecanju pjevača amatera Zlatni grb Grada Zagreba, na kojem sam osvojio prvu nagradu. Ne toliko zahvaljujući sebi koliko činjenici da sam nastupio u duetu sa svojom tadašnjom djevojkom. Ona je zapravo iznijela najveći teret tog natjecanja - priznaje pjevač. Poslije toga svirao je na cesti i brusio zanat, a zatim i “obijao pragove” različitih glazbenih stručnjaka i diskografa. I redom je dobivao odbijenice. To ga nije obeshrabrilo nego baš suprotno, napunilo ga je još jačom i većom željom da uspije. I onda kao i danas najveća podrška bila mu je publika.

- Roditeljima je bilo drago da se bavim glazbom, ali su, kao i svi ljudi starog kova, željeli da imam neki čvrsti kruh u ruci. Nikada do kraja nisu shvatili da je glazba jednako važna kao i sve druge aktivnosti. Naravno, to im ne zamjeram! Znam da su za mene htjeli najbolje, a tada su vrijedile drugačije norme ponašanja. Baviti se glazbom bilo je nešto usput, a ne nešto od čega bi čovjek mogao živjeti - govori Kruška. Nekad je aktivno igrao rukomet, a danas rekreativno igra nekoliko sportova, pogotovo tenis. Ljubav prema sportu naslijedila su i djeca, kći Edita (14) i sin Filip (25).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

– Edita se bavi plesom, a Filip igra košarku u Ciboni - kaže. Svaki put kad mu to obveze dopuste, Kruška kaže, uživa na Filipovim utakmicama. Neizmjerno je ponosan na svaki njegov dobar potez. No, prije svake sinove utakmice osjeća tremu kakvu nije imao ni prije vlastitih nastupa. To je normalno jer, smije se, ne kaže se uzalud: “Od svakog želiš biti bolji, samo od sina lošiji”.

Najtežim trenucima u životu smatra one kad je izgubio prijatelje, ljude koje je volio i koji su utjecali na njegov život. I danas mu glas zadrhti dok priča o pokojnom rukometnom treneru Velimiru Kljajiću- Kljunu, kojemu je bio i vjenčani kum, glumcu Dušku Gruboroviću i nekim manje slavnim, ali njemu izuzetno bitnim ljudima. U svirci, pak ističe, ne pamti loše trenutke.

Od svakoga želi biti bolji samo od sina Filipa lošiji

– Svaki sam odbijanac smatrao pogurancem. Jedna od najdražih poslovica mi je ‘kad Bog zatvori vrata, otvori prozore’ - kaže. Nakon 15 godina braka siguran je da je trenutak kada’ je novinarku Ivanu Radaljac (39) pozvao na piće bio pravi potez. Ivana mu je na kraju radijskog intervjua rekla: “Vidimo se”, a Kruška je upitao: “Kad”.

Sve su njegove ljubavi, priznaje, bile nabijene emocijama, oblikovale ga, određivale i ostavile trag, no supruga Ivana je, kaže, presudna za privatni i profesionalni život.

– Ona je bila glavni pokretač moje zanemarene karijere jer me nagovarala i bodrila kad mi nije išlo - kaže Krušlin. Iako su očevi inače posebno osjetljivi na odnos s kćerima, Kruška tvrdi kako i nad sinom i kćeri strepi jednako, ali očinstvo ga, tvrdi, nimalo nije promijenilo.

– Još kao 15-godišnjak maštao sam kako ću jednog dana biti otac. Pomalo blesavo, ali istinito. Već tada sam čeznuo da nekome budem nešto - kaže Kruška citirajući svoj veliki hit. Trenutačno je najviše okupiran pripremama za veliki koncert na kojem će zasvirati sa prvom postavom benda “Latino”. Nakon nekoliko godina razdovjenosti, dečki i Kruška uzbuđeni su zbog ponovne suradnje. Već planiraju i novi album.

Sa srodnim dušama rado podijeli tuge, veselja i ushićenja

- Nakon dulje kreativne krize uspio sam probuditi u sebi porive za koje nisam znao da postoje. Napisao sam niz pjesama za koje mislim da moraju ugledati svjetlo dana. Najbolje to pokazuje prijam singla ‘Ne trebam snove da te sanjam’. Ideja je da jednog dana sve to bude uobličeno na albumu - kaže. Kad odsvira koncert na Šalati, Kruška će prijateljima zaigrati partiju tenisa.

- To je moj ispušni ventil. Prvo se dobro izmorimo na terenu, a potom s prijateljima sjednem, popijemo piće. odigramo belu ili remi i svijet mi se čini boljim nego što jest. Čovjek nije sam, ne tuguje sam i ne raduje se sam. Tako i ja nalazim srodne duše kojima mogu podijeliti sve svoje tuge i radosti - objasnio je Kruška.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju