Show

Komentari 7

'Kućanica' Felicity Huffman je osuđena na 14 dana zatvora...

'Kućanica' Felicity Huffman je osuđena na 14 dana zatvora...

Platila je da bi namjestila SAT-u (Scholastic Aptitude Test), test sposobnosti koji se koristi kao prijemni ispit za upis na preddiplomske studije u SAD-u. S obzirom da je priznala krivnju, dobila je nižu zatvorsku kaznu

Američka glumica Felicity Huffman (56) u petak je osuđena na 14 dana iza rešetaka zato što je platila 15.000 dolara, odnosno 100 tisuća kuna lažnoj dobrotvornoj organizaciji povezanoj s Rickom Singerom (59) kako bi omogućila namještanje rezultata na testovima sposobnosti svoje kćeri.

Radi se o SAT-u (Scholastic Aptitude Test), testu sposobnosti koji se koristi kao prijemni ispit za upis na preddiplomske studije u SAD-u. Prijetilo joj je i do 20 godina zatvora, ali s obzirom na to da je priznala krivnju, savezni tužitelji rekli su kako će dobiti nižu zatvorsku kaznu.

- Iskreno mi je žao studenata, škola i sveučilišta koji su u problemima zbog mojih postupaka - rekla je Huffman i nastavila:

- Preuzimam potpunu odgovornost za svoje postupke. Prihvatit ću svaku kaznu koju smatrate prikladnom. 

Zvijezda serije "Kućanice" na sud je došla držeći se za ruku sa svojim suprugom, glumcem Williamom H. Macyjem (69). Osim dvotjednog zatvora, morat će platiti i kaznu u iznosu od 30.000 dolara, što je oko 200.000 kuna i obaviti 250 sati dobrotvornog rada, rekla je sutkinja Indira Talwani (58).

POGLEDAJTE VIDEO O SERIJI 'PRIJATELJI':

Istaknula je i kako ovaj skandal pokazuje neravnotežu u Americi te da imućniji roditelji mogu dati svojoj djeci više prednosti. Dodala je i da joj nije drago što glumicu šalje u zatvor, ali i da vjeruje da je to bio pravi potez. 

- Mislim da nitko ne želi ići u zatvor. To je prava rečenica. Krenite naprijed i nakon ovoga možete obnoviti svoj život. Ovo je kao da plaćate članarinu - rekla je Talwani. 

Podsjetimo, glumica je u svibnju priznala da je dala 15.000 dolara kako bi se poboljšali SAT (ekvivalent državne mature) rezultati njezine kćeri.

- U potpunosti prihvaćam svoju krivicu i s dubokim žaljenjem te sramom zbog onoga što sam učinila, prihvaćam punu odgovornost za svoje postupke - izjavila je tada glumica u priopćenju.

Američki pravosudni stručnjaci tada su tvrdili da su šanse da izbjegne zatvor gotovo nepostojeće. Rekli su da bi ćeliju dijelila s još dvije ili tri žene, a dnevne bi obveze uključivale i čišćenje toaleta te kupaonica. Obitelj bi je mogla vidjeti samo četiri sata mjesečno. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci