Obavijesti

Show

Komentari 9

'Kuhanje je bitno za ženu kao što je bitno i da je kuća čista'

'Kuhanje je bitno za ženu kao što je bitno i da je kuća čista'
10

Kuhanje na neki način doživljavam kao pitanje ženske časti, zaključila je Alka Vuica koja u ovoj emisiji nije bila pobjednica, ali nije bilo ni loših tanjura

VIDEO

Poznata kantautorica Alka Vuica se u novoj emisiji odlučila za tradicionalnu pripremu ribe koju je odlučila servirati bez filetiranja. Jako voli grašak i kad ga je vidjela jednostavno nije mogla odoljeti da ga ne spremi. Odlučila se za pripremu brancina na ´starinski´, tradicionalniji način. 

'Kuhanje je važno za ženu, kao što je važno i da kuća bude čista'

- Kuhanje na neki način doživljavam kao pitanje ženske časti. Mislim da je kuhanje za ženu jednako važno kao i da bude uređena i da joj je kuća čista. To mi je sve nekako povezano uz pitanje ženske časti - otkrila je. 

Za vrijeme kuhanja se bojala da ribu ne presoli. 

'Sklona sam eksperimentiranju'

- Kod ribe je uvijek osjetljivo soliti jer je ona naravno živeći u moru - slana - našalila se. U svom receptu koristila je i aluminijsku foliju s kojom voli kuhati zbog okusa kojeg će riba dobiti, a pak choy je pripremala na ´istarski´ način. Najviše ju je brinuo izgled jela i njegova prezentacija. Svojim jelom je bila zadovoljna, ali je rekla da je bitno je li žiri zadovoljan. 

- Sklona sam eksperimentiranju, mada se volim držati jela koja znam pripremiti i koja sam češće radila tako da se uvijek držim jela koja volim i znam raditi - komentirala je prije kušanja. 

Alka: Dinovi komentari su potpuno neutemeljeni!

Dino ju je prije kušanja pitao o njezinoj zamisli. Nakon što je probao njezino jelo komentirao je. 

- Nemam ništa protiv tradicionalnog pristupa i sve zajedno u tom kontekstu izgleda super. Ipak, krumpir je bio dobro pečen, ali nije bio slan, a ista je stvar bila i s ribom - rekao je Dino, no Alka se s tim nije složila. 

- Dinovi komentari su potpuno neutemeljeni - pjevačica nije shvaćala komentare o soli i dodala je da ne priznaje komentare o tome da nije dovoljno slano. Na pak choyju je bilo dosta papra, na čičoki previše limuna, a grašak nije trebalo toliko kuhati. Ipak, Dinu je ideja bila jako dobra. Andrej je njezino jelo nazvao odom tradiciji te ga u tom smislu smatra dosta uspješnim. 

Radovanu je Alkino jelo izgledalo kao da je iz prošlog vremena. ´Kao drugu Titu da sam servirala!´, komentirala je Alka. 

- Mislim da ne bi pristao na ovo - odgovorio je Radovan i oboje su prasnuli u smijeh. Alka misli da tradicionalna i starinska jela dobivaju sve više na cijeni i da ćemo se u budućnosti vratiti tradicionalnim jelima. 

- Ja navijam za tradiciju - zaključila je. Nakon komentara žirija s Ivanom i Igorom je komentirala da se bori za tradicionalnu hrvatsku kuhinju. 

NIje bilo loših tanjura

- Mislim da sam za ovaj mladi žiri prestaromodna pa mi sigurno neće dati najbolje mjesto jer sam ih valjda podsjetila na kuhinju njihove matere - našalila se prije proglašenja. 

Iako Alka nije pobijedila, žiri je naglasio da u ovom izazovu nije bilo loših tanjura. 

- Bolje se osjećam kada kuham nešto što znam. Ali, mili Bože, snaći ću se i ako se susretnem s nečim što nikad nisam vidjela jer zapravo kod kuhanja je princip isti, a sve su ostalo nijanse -  najavila je nove izazove. 

Ivanino urbano i maštovito jelo oduševilo je žiri

Ivana je, kako kaže, u novoj epizodi napravila nemoguće, a to je za nju bilo smisliti nešto jednostavno. Spremala je ribu drugi put u životu, a odlučila se za njeno pečenje na tavici u aromatičnom umaku i pripremu gnjezdašca od luka i krumpira. 

Za vrijeme kuhanja Ivana je sebi ´nabila´ užurbani tempo te ju je pomalo dekoncentrirao Igor koji je do nje dolazio razgovarati, a koji pomoću tuđeg stresa, kako kaže, liječi svoj. 

- Mešin, ti si moj idol! To što ne razgovaram s tobom ne znači da te ne volim nego...znaš? Trauma - rekla mu je te priznala da je sad više ´zagrizla´. Susrela se s istim problemom s graškom kao i kod curryja. Ovaj put Ivana nije htjela riskirati s kašnjenjem.

- Shvatila sam konačno da ne kuham za 15 ljudi dakle da to ne moraju biti veliki obroci i da moram biti gotova na vrijeme - rekla je Ivana koja se za vrijeme kuhanja upoznavala i s pećnicom te je shvatila da je treba pojačati. U svom jelu Ivana se inspirirala Londonom. Kako kaže, pripremala je ´fish and chips´ na hrvatski način.

Radovanova najpoznatija rečenica ponovno u MasterChef kuhinji

- Znam da će biti 100 zamjerki, to fakat očekujem -  kazala je Ivana prije kušanja. Kad je kušao njezino jelo, inače zahtjevni Dino je komentirao: 

- Skoro da nemam prigovora. Riba je odlično isfiletirana, pak choy odlično kuhan, povrće zeleno. Jedino bi luk u povrću rezao tanje ili kuhao malo duže. Svaka čast,  poručio joj je. Andreju je sve fino napravljeno. 

- Rečeno je što je rečeno, a morate znati da je ovo što je rekao Dino je maksimalno od njegove pohvale. Ja ću reći što mislim, a što on nikad neće nikad - započeo je Radovan završivši sa svojom najpoznatijom rečenicom: ´Meni je to jako fino!´. 

Pobjednica je Ivana

Žiri je, kao i uvijek, o jelima vijećao savjesno. Dino iz dana u dan vidi napredak, a u ovom izazovu nije bilo loših tanjura. 

- Svatko je napravio sam za sebe korak ili dva naprijed -  pohvalio je kandidate. 

- Zbog toga što je pripremila jelo zericu maštovitije, ambicioznije, poduzetnije i, po okusu, zamamnije - pobjednica je Ivana - proglasio je Radovan. 

- Jako sam sretna - izjavila je pobjednica te dodala da je splet okolnosti bio takav da je to što je zamislila bilo uspješno i ukusno.

- Fakat sam sretna. Baš je dobar osjećaj - dodala je na kraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.