Za natjecatelje showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj' ovaj tjedan još nije gotov. Od dvoboja ih dijeli još jedan recept u kojem se traži kreativnost u spravljanju patke i heljde
Kuhanje mora biti zabavno: 30 različitih namirnica u receptu
Posljednjeg dana podravsko-međimurskog tjedna natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj' su spremali još jedan 'pernati' recept – patku (racu) i heljdu, tradicionalne namirnice tih regija.
Kako bi se odmaknuli od tradicije, žiri je od natjecatelja tražio originalnost i maštovitost u kuhanju jer, prema riječima Željke Klemenčić, članice žirija, 'kuhanje mora biti zabavno'.
Pojedini kandidati zaboravili su na savjete žirija, a neki su ih shvatili doslovno. Jelena i Zvonimir odlučili su ispeći patku punjenu heljdom, bez ikakvih dodatnih odmaka, dok su Natalija i Nenad žiriju pripremili pravu gozbu.
Nenad je svoje originalno jelo radio od čak 30 različitih namirnica, dok je Natalija svojim stolom punim hrane podsjetila Tomislava Špičeka na sve mirise koje nalazi kod kuće.
Na stolovima kandidata, uz punjenu pečenu patku, našle su se i pačje kobasice, pašteta, juhe, umaci, palačinke, rolade, kruh.