Obavijesti

Show

Komentari 22

Kultna emisija: Nikad viđene fotografije junaka 'Noćne more'

Kultna emisija: Nikad viđene fotografije junaka 'Noćne more'
17

Dennis Rodman je u studiju igrao košarku protiv Ševe, a ekipa mu je darovala peščenički novac i kondom. Cezar je prije jednog nastupa, za glasnice, umjesto da ga popije, pojeo jaje pa se ispovraćao

VIDEO

Američki košarkaš Dennis Rodman (56) u Zagreb je došao 2003. samo kako bi gostovao u emisiji ‘Noćna mora’. U zračnoj luci Pleso dočekala ga je Malnarova ekipa s puškama u rukama.

Rodmanu je prijatelj pokazao emisiju, a košarkaš je rekao da bi u njoj želio gostovati. Najavljeno je i ostvario.

Pred jutro je došao u emisiju. Prvo mu se na engleskom obratio Željko Malnar te ga pitao je li uopće čuo za Hrvatsku i kako mu je bilo u Zagrebu u noćnom životu.

- O Hrvatskoj mi je pričao Toni Kukoč, dok smo zajedno igrali u Chicagu. A ovdje mi je dobro, zabavljam se. Djevojke su vrlo sretne i lijepe - odgovorio je Rodman, a Željko Malnar dodao da mora otići do Splita i Omiša jer su i ondje cure jako lijepe.

U tom trenutku Malnar je vođenje emisije prepustio Braci Ciganu, no upozorio ga je da prvo izvadi zube. Ovaj je to i napravio, a Rodman ga je u nevjerici gledao. Braco mu je onda na ‘engleskom jeziku’ pokušao objasniti o porodici.

- Slušaj me, mi familija. Tu mader, mi mader - tu sisters. Tu fader i maj fader - brader. Samo kaj si ti u Ameriki, a ja u Hrvatskoj - borio se Braco, nakon čega je pitao Rodmana je li pjevačica Madonna osjećajna.

- Da. Ma-do-na - Soul voman ili ku... voman. Nema duše?

- Sad je vrlo sretna, ima djecu. S njom sam bio prije nekoliko godina - odgovorio je Rodman.

Smijao se košarkaš kad je Braco objašnjavao da njegova pitanja nisu idiotska, a onda mu je Malnar najavio da će u studiju igrati košarku ‘samo 30 sekundi protiv mojeg ministra obrane’.

- To je onaj mali? - u šoku je pitao Rodman.

I ubrzo je u studio ušao Ševa, otprilike iste visine kao Rodman, ali dok je sjedio na stolici. Kad se ustao, Ševa mu je bio do struka. No ministar obrane je svoj prvi šut pogodio, za razliku od Rodmana koji je promašio. Amerikanac je vidno u nevjerici očekivao da je gostovanje gotovo, već se i rukovao s Malnarom te pozdravio, ali uslijedile su plesne točke, a Laki je i zapjevao.

Sandra Dabo: Ljepša sam od Severine, ja sam hrvatska Merlinka

Sandra Dabo u ‘Noćnoj mori’ vodila je njihovu verziju ‘Golih vijesti’. Na nagovor Brace Cigana, otišla je Dabo i korak dalje. Umočila je ruke u čašu vode koje je bila kraj nje i počela se vlažiti po grudima. Na početku je u ruci držala papir i rekla da joj je zgodan nogometaš Dino Drpić, a za Zdravka Mamića je rekla da je ‘to onaj crni’.

- Mi u Dinamu smo najpametniji. Subotnje prijepodne u Maksimiru bilo je posvećeno ‘dvojbu’ s Rijekom - čitala je Sandra.

‘Kraljica Novalje’ je i pjevala, a poznata je postala i po izjavi:

- Ja sam ljepša od Severine, ja sam hrvatska Marilyn Monroe.

I Amerikanci su se divili Ševinu pjevačkom talentu

Malo tko zna kako se uistinu zvao Ševa, čovjek koji je godinama bio ultimativna TV zvijezda ‘Noćne more’.

Pravo ime bilo mu je Zvonimir Levačić. Nakon majčine smrti je trideset godina na Peščenici živio sam. Tamo je upoznao čovjeka koji mu je bio potpuna suprotnost - Željka Malnara, Elvisa Presleya hrvatskog novinarstva.

Ovaj avanturist i filozof Ševu je uzeo u svoju zaštitu, a kad je osnovao parodijsku državu Peščenicu, imenovao ga je ‘ministrom obrane’. Nema sumnje da je Malnar bio žestoki satiričar hrvatske politike, koja nas je dovela do stanja u kojemu smo danas, pa je s imenovanjem Ševe poslao i poruku što misli o svemu. Tako je činio i s drugim ‘ministrima’. Njegovu ‘Noćnu moru’, jedinstveni primjer antitelevizije u globalnim razmjerima, trebalo bi izučavati na studijima novinarstva.

Doseg mu je bio neviđen pa je jedan američki portal pisao čak i o njegovu pjevaćkom umijeću. Ševinu izvedbu pjesme Sergea Gainsbourga i Jane Birkin ‘Je t’aime... moi non plus’, koju je otjevao uz pratnju Lakija, američki portal Dangerous Minds proglasio je, naime, raritetnom. Ševa je bio jedini pošten i neiskvaren ministar u Hrvatskoj, čovjek posve lišen zločestoće, neki čak kažu ‘zadnji pošteni Hrvat’.

Zadnji ili ne, pošten je očito bio. Kad se razbolio, danima nije htio otići u bolnicu. Dugo je imao zdravstvenih problema, a onda su ga jednog jutra našli mrtvog u kući. Kažu da je bio nasmiješen...

- Neizmjerno me je pogodila i ražalostila vijest o smrti mojeg prijatelja Zvonimira Levačića – Ševe, velikog čovjeka i dobričine kakvih danas nema mnogo. Svojom iskrenošću i izricanjem vlastitog mišljenja na zanimljiv i osebujan način Ševa je uvijek znao razveseliti i nasmijati svakoga, a njegova spontanost i šarm nikoga nisu mogli ostaviti ravnodušnim - napisao je zagrebački gradonačelnik Bandić.

Kad je umro, vijest o njegovoj smrti objavio je i središnji ‘Dnevnik’ nacionalne televizije, koji je znao zaobići mnoge ugledne pripadnike establishmenta, dok je zagrebački gradonačelnik objavio podulji izraz sućuti.

Bez Malnara, Ševica nikad ne bi završio u TV ‘Dnevniku’ niti bi ikad itko mogao pomisliti da će taj sićušni čovjek ikad dospjeti na ekrane, osim ako ga pogazi tramvaj. Ovako se ušetao u povijest medija, gdje danas leži uz bok svojem Vrhovnom komandantu, Željku Malnaru.

Malnarova ekskurzija

Malnar je ministre svoje Republike Peščenice u lipnju 2005. počastio ekskurzijom u Trogir na Radijski festival. Siniša Svilan, Jasmin Stavros i Miroslav Škoro prognozirali su Cezaru sigurnu pobjedu.

Prije nastupa htio je ojačati glasnice, ali umjesto da popije jaje, Cezar ga je čitavog pojeo pa se ispovraćao. Na bini je skakutao omotan u bijelu plahtu s lovorovim vijencem na glavi. Na kraju je “pao mrtav” pa su ga zaštitari odnijeli s bine.

Dijelio grah, pa se umalo oženio

Ovo je grah ‘Noćne more’, probajte ga, nudio je Braco prije devet godina grah u Maksimiru. Htio ga je naplaćivati pet kuna, no Željko Malnar mu to nije dopustio. Ševa je očarao stariju gospođu, koja mu je na kraju ponudila brak.

- Udovica sam. Ja znam dobro kuhati, a vi znate dobro piti - zavodila je žena Ševu. Svi su bili oduševljeni ukusnim grahom, a kad se Jaran popeo na binu kako bi otpjevao svoj i Škorin hit ‘Milo moje’, veselju nije bilo kraja.

Silvio Marić zaspao na stolcu koliko je bio pijan

U jedno od legendarnijih gostovanja spada ono Silvija Marića. O emisiji danas vjerojatno ne bismo pisali da bivši Dinamov igrač nije počeo piti alkohol. U jednom trenu ga je ‘prebacilo’, a kad se svemu tome doda i pokojni Stjepan Spajić, emisija je bila hit.

- Naravno da nisam planirao nešto takvo, nije takvo ponašanje bilo lijepo vidjeti od profesionalca. Ne bih nešto takvo ponovio, ali tad je to bilo spontano. Uostalom, sve sam tako radio - jednom prilikom objasnio je Marić.

Nogometaš je odjednom od režije tražio da mu puste ‘Sweet Child O’Mine’ od Guns N’ Roses, što se Spajiću baš i nije previše dopalo.

- Misliš Charlie Brown, onaj koji ima onu kosicu na glavi - upitao je Stjepan Spajić i odmah pobjegao iz studija.

Do kraja emisije Silvio Marić je zaspao na stolici u studiju.

Mamić plakao na ‘Trešnju’ od Gazdi, Anđa mu pjevala u krilu

Nekoliko puta je gost ‘Noćne more’ bio Zdravko Mamić. Dinamov gazda i bez Malnara i njegove ekipe zabavlja sve oko sebe, no susjedi s Peščenice su mu priredili show. Tako su ga u jednoj emisiji ostavili da sam za stolom sjedi u studiju. Mamić je prekrižio ruke i slušao pjesme, a na stihove ‘Još i danas zamiriše trešnja’ je zaplakao. Na ‘Oprosti mi pape’ ušao je rasplakani Jaran. Mamić ga je očinski posjeo u krilo.

- Ja sam tu, plačem s vama, šalim se s vama... Nemoj plakati, nemoj biti tužan - tješio je Jarana brižni Mamić, pa s Lakijem plesao kad su pustili ‘Put ka sreći’. Razgaljeno je tad Mamić pjevao ‘Košulja plava’ s Anđom u krilu, a sreći mu nije bilo kraja kad je u jednoj emisiji pjevao s Hankom Paldum i Antom Prkačinom.

- Da me otac vidi, ustao bi iz groba - rekao je Mamić.

Ćiro Blažević

Malnar je nagovorio Slađu da kaže treneru kako je luda za njim. Zavodila ga je, a Ćiro se preplašio i vikao da nije pedofil. Nije se naljutio kad je shvatio da je sve spačka.

Dino Dvornik

Malnar mu je rekao da je jako ljubomoran na njega jer ne može imati djece, a on ima kćer Ellu. ‘Računaj da sam ti ja sin’, odgovorio mu je pokojni kralj funka.

Slaven Letica

Tijekom jednoga gostovanja Malnar mu je doveo prostitutku iz Amsterdama. Htjela ga je zbuniti, čak je i grudnjak skinula. Letica je razgovarao s njom s puno poštovanja.

Mišo Kovač

Pjevač je branio Lidiju Šunjergu i smirivao Malnara koji je tražio Lidiju da ga oralno zadovolji pred Mišom. Htio je otkopčati šlic, a Mišo je rekao: ‘Željko, uvuci cijev’.

Siniša Vuco

Rekao je da je problem Hrvata što se k.... većini ne diže. Srbi bolje j..u, rekao je Vuco i pokazivao 20-ak novčanica od sto eura koje mu je žena dala da potroši jer ju dobro j..e.

Ante Pavlović

Rekao je Malnaru da je drugi čovjek pred kojim je kleknuo. Prvi je bio Antun Vrdoljak, kojemu je poručio da će ga skinuti golog jer iz Atlante nije donio dovoljno medalja.

Predrag Raos

Kao što su nacionalizirali tvornice, tako su nacionalizirali i pi.ke. Ja sam za to da se pi.ka legalizira kao kapital. Da kurva onda živi od rente na pi.ku, ne od rada.

Ivica Račan

Jaran je 2002. godine imao pitanje za, tad akutalnog premijera, Ivicu Račana.

- Je li i vama pun kuj.. ove vlade - pitao je.

- Na neki način da - odgovorio je Račan.

Zdravko Mamić

Pjevao je s Anđom u duetu ‘Košulja plava’. Mamić joj je gurnuo ruku ispod haljine, a Malnar ponudio pršut od Lijanovića onome tko pogodi što je Zdravko uhvatio.

Josip Manolić

Dok je čekao Malnara, Manolića je nazvao unuk jer mu je bilo neugodno vidjeti djeda u ‘Noćnoj mori’. Željko ga je pokušao nagovoriti da ostane, no Manolić je pobjegao.

Oliver Dragojević

Malnar me je svemu naučio, a ja sam mu rekao da emisija mora biti najgora, rekao je pjevač. Jajan mu je tad rekao da će mu razbiti glavu ako će dirati u predsjednika.

Tarik Filipović

Jajan mu je ponudio da ga prime u državljane Peščenice, a glumac se pohvalio da već ima osobnu kartu Peščenice s rednim brojem 20, koju mu je dao Željko Malnar.

Indira Levak

Ni suprug mi ne daje takve poljupce kao ti, rekla je Indira Jajanu i žicala ga da se poljube još jednom. Rekla je da ga žena neće ubiti jer joj ona ne može biti konkurencija.

Stjepan Spajić

Predsjednik Hrvatskog dragovoljca bio je čest gost. Na pitanje o homoseksualcima rekao je da nema stav, ali bi im dao državu ‘iz koje nema van, samo unutra’.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište