Show

Komentari 1

L.S. Hilton: Je li ova ‘štreberica’ s Oxforda zaista nova E.L. James?

L.S. Hilton: Je li ova ‘štreberica’ s Oxforda zaista nova E.L. James?

TRILER Judith Rashleigh glavni je lik u knjizi ‘Maestra’, trileru koji je kritika pozdravila kao novih ‘Pedeset nijansi sive’. Ona zna što želi i neće se zaustaviti dok to ne dobije

Maestra L. S. Hilton bit će jedan od najkontroverznijih romana godine, zbog njezinih vrlo eksplicitnih scena. Radi se o jednoj od najžešćih mainstream knjiga objavljenih u posljednjih nekoliko godina. Dobra je vijest da britanska autorica s diplomom s Oxforda nije dobra samo u pisanju o seksu – dobro piše o svemu. Mogli bismo izbaciti scene seksa, i svejedno bi Maestra bila fascinantan roman o mladoj ženi u nastajanju. Samo ne bi bio toliko zabavan.

Izdavač uspoređuje glavnu junakinju Judith Rashleigh s Tomom Ripleyjem, likom autorice Patricije Highsmith. I zapravo, i jedan i drugi lik kombiniraju nemoralnost sa sve gorim zločinima u koje su upleteni putujući  Europom. Ali Judith bi vrlo lako mogla nadmašiti gospodina Ripleyja i, iako Highsmith stvara presedan na mnogo načina, ne bi se, u svoje vrijeme, nikada mogla približiti scenama seksa oživljenima pod perom L. S. Hilton.

Nitko ne pita Jamesa Bonda kako se osjeća. Zašto bi ženski lik bio drukčiji? Zašto žena ne može učiniti to što je volja sa svojim tijelom, a da ne mora razgovarati o svojim osjećajima, kaže autorica L. S. Hilton.

Žena koju opisuje je njezino novo stvorenje: Judith Rashleigh, proždrljiva u svojim apetitima, seksualno otkačena, potpuno besramna – i glavni lik u knjizi “Maestra”, prvom njenom trileru koji je kritika pozdravila kao novih “Pedeset nijansi sive”. Glavna junakinja Judith je pouzdana, neovisna žena s diplomom s Oxforda i zaposlena u prestižnoj aukcijskoj kući u Londonu te koja zna što želi – društveno, seksualno i financijski – i neće se zaustaviti dok to ne dobije.

- Nisam namjeravala stvoriti feminističku junakinju nego modernu junakinju. A moderna književnost ne drži korak s onim što se događa u stvarnom svijetu. Je li seks preeksplicitan? Jeste li vidjeli kakve si slike razmjenjuju muškarci i žene? Književnost debelo kaska za realnošću - smatra autorica knjige L. S. Hilton. Dodaje kako je htjela napisati knjigu koju će i muškarci htjeti pročitati tako da su u njoj mogu pronaći vatrena oružja, brodovi i seks te da je ovo triler sa zastrašujućim scenama nasilja. Knjigu uskoro potražite na svim kioscima i u Tisak Mediji.

Najčitaniji članci