Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

'Lara' otkrila: I moja je obitelj jako propatila zbog leukemije

STRAŠNO ISKUSTVO U akciji Zaklade Ana Rukavina sudjelovala je i D. Pinčić iz 'Larina izbora'. Otkrila je da se njen nećak tri godine borio za život i pobijedio bolest

Boris Šćitar/Pixsell
Foto: Boris Šćitar/Pixsell
11 komentara

Više od 30.000 ljudi poduprlo je šesti humanitarni koncert “Želim život” u organizaciji Zaklade Ana Rukavina. Građani su javljajući se u pozivni centar donirali milijun i pol kuna za daljnju tipizaciju krvi, koja je izuzetno važna kako bi hrvatski Registar krvotvornih matičnih stanica bio što operativniji. Akciji su se odazvali brojni pjevači, glumci, političari.

Nećak Doris Pinčić (23), zvijezde serije “Larin izbor”, bolovao je od leukemije.

- Znam kolika je leukemija bol. U užoj smo obitelji imali tu bolest, malo dijete. Došao je u bolnicu s 98 posto tumorskih stanica. Tri godine trajala je borba za njegov život, a danas je, nasreću, živ i zdrav. Nikad neću zaboraviti što je cijela obitelj tih godina prolazila. To mi je bio grozan, jako težak period. Ne postoji racionalno objašnjenje, ne možeš razumjeti, odgovoriti na upit ‘zašto?’, tek kad bolest dođe u tvoju obitelj, shvatiš što to zapravo jest - rekla je ganuta Zadranka. Dodala je da se nada da će prikupljeni novac pomoći spasiti mnoge živote.

Na Trgu bana Jelačića, među ostalima, bila je i Ivana Šutej, udovica od leukemije preminulog maestra Vjekoslava Šuteja.

Aktivno se uključila u rad zaklade. U posljednjih pet godina koliko postoji Zaklada Ana Rukavina spasila je 13 života. Registar broji 33.265 dobrovoljnih darivatelja, a do sada je tipizirano 26.275 uzoraka krvi.

Jasmin Stavros dirnut je akcijom.

- I sam sam prije nekoliko mjeseci zamalo ostao bez mlađeg sina. Znam što znači bolest u kući - rekao nam je Jasmin Stavros. Njegov sin Krešo (32) boluje od hidrocefalusa.

Rođena Zadranka Doris studirala je u Osijeku    

Glumica Doris Pinčić u seriji “Larin izbor” glumi Laru Zlatar. To joj je prvi nastup na televiziji. Rodom je iz Zadra, a glumu je završila na osječkoj Akademiji. Dosad je glumila samo u kazalištu.    

Naši partneri pišu
Message