Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Legendarni američki sastav Pixies ponovno stiže u Zagreb

Grupa je imala stanku od 1993. do 2004., kada kreće na veliku turneju koju prati odličan odaziv kritike i publike. Njihovoj popularnosti nije naštetila niti još jedna kraća stanka...

Isle of Wight Festival 2009 - Day Three
Foto: Press Association/Press Association/PIXSELL
0 komentara

Legendarni američki bend Pixies nastupit će 31. kolovoza iduće godine u dvorištu Zagrebačkog velesajma, gdje će uz stare hitove predstaviti svoj ovogodišnji album 'Beneath the Eyrie', najavio je organizator koncerta INmusic festival.

Bostonski sastav u Hrvatsku dolazi šest godina nakon što je zatvorio deveto izdanje INmusic festivala na Jarunu, a pamte se i njihova dva prijašnja nastupa u Zagrebu - prvi koji su imali 1989. na vrhuncu karijere u Kulušiću, te onaj na Šalati 2006. nakon dugoiščekivanog ponovnog okupljanja.

Grgur Žućko/Pixsell | Autor: Grgur Žućko/Pixsell Foto: Grgur Žućko/Pixsell

Pixiesi su odavno nadrasli nezavisnu scenu na kojoj su u osamdesetima bili predvodnici, njihovih dosadašnjih sedam albuma prodano je u milijunskim nakladama, neki od njih stekli su kultni status u povijesti rock glazbe, a na koncertima ih i dalje vjerno prate brojni obožavatelji.

Đurđica Sarjanović INMUSIC Pixies: Obožavamo Zagreb, a probali smo i najbolji sladoled

Bend je osnovan 1986. kada su dvojica prijatelja s fakulteta Charles Thompson (Black Francis) i Joey Santiago tražili basistu sličnog glazbenog ukusa. Na oglas se tada javila Kim Deal (koju je prije šest godina zamijenila nova basistica Paz Lenchantin), a potom im se na bubnjevima pridružio i David Lovering.

Grgur Žućko/Pixsell | Autor: Grgur Žućko/Pixsell Foto: Grgur Žućko/Pixsell

Vrlo brzo zapaženi su pjesmom 'Here Comes Your Man', jedan od njihovih najvećih hitova i danas nerijetko prisutan u radijskim eterima. Nakon uspješnog albuma 'Surfer Rosa', koji je producirao slavni Steve Albini, osvojili su Veliku Britaniju i ostatak Europe, u kojoj su više nametnuli nego u SAD-u.

Grupa je imala stanku od 1993. do 2004., kada kreće na veliku turneju koju prati odličan odaziv kritike i publike. Njihovoj popularnosti nije naštetila niti još jedna kraća stanka, pa su do danas ostali među najpoželjnijim izvođačima za velike open-air festivale i samostalne koncerte.

Isle of Wight Festival 2009 - Day Three | Autor: Press Association/Press Association/PIXSELL Foto: Press Association/Press Association/PIXSELL

Neosporan je njihov utjecaj na mnoge velike glazbenike, od Davida Bowieja, Radioheada, PJ Harvey do U2, Nirvane, The Strokesa, Weezera, a pjesme poput 'Debaser', 'Monkey Gone To Heaven', 'Gigantic' i 'Where Is My Mind' postale su klasici prepoznatljivi i na mainstream sceni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Muzika

Message