Obavijesti

Show

Komentari 0

Legendarni američki sastav Pixies ponovno stiže u Zagreb

Legendarni američki sastav Pixies ponovno stiže u Zagreb
5

Grupa je imala stanku od 1993. do 2004., kada kreće na veliku turneju koju prati odličan odaziv kritike i publike. Njihovoj popularnosti nije naštetila niti još jedna kraća stanka...

VIDEO

Legendarni američki bend Pixies nastupit će 31. kolovoza iduće godine u dvorištu Zagrebačkog velesajma, gdje će uz stare hitove predstaviti svoj ovogodišnji album 'Beneath the Eyrie', najavio je organizator koncerta INmusic festival.

Bostonski sastav u Hrvatsku dolazi šest godina nakon što je zatvorio deveto izdanje INmusic festivala na Jarunu, a pamte se i njihova dva prijašnja nastupa u Zagrebu - prvi koji su imali 1989. na vrhuncu karijere u Kulušiću, te onaj na Šalati 2006. nakon dugoiščekivanog ponovnog okupljanja.

Grgur Žućko/Pixsell

Pixiesi su odavno nadrasli nezavisnu scenu na kojoj su u osamdesetima bili predvodnici, njihovih dosadašnjih sedam albuma prodano je u milijunskim nakladama, neki od njih stekli su kultni status u povijesti rock glazbe, a na koncertima ih i dalje vjerno prate brojni obožavatelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Pixies: Obožavamo Zagreb, a probali smo i najbolji sladoled
Pixies: Obožavamo Zagreb, a probali smo i najbolji sladoled

Bend je osnovan 1986. kada su dvojica prijatelja s fakulteta Charles Thompson (Black Francis) i Joey Santiago tražili basistu sličnog glazbenog ukusa. Na oglas se tada javila Kim Deal (koju je prije šest godina zamijenila nova basistica Paz Lenchantin), a potom im se na bubnjevima pridružio i David Lovering.

Grgur Žućko/Pixsell

Vrlo brzo zapaženi su pjesmom 'Here Comes Your Man', jedan od njihovih najvećih hitova i danas nerijetko prisutan u radijskim eterima. Nakon uspješnog albuma 'Surfer Rosa', koji je producirao slavni Steve Albini, osvojili su Veliku Britaniju i ostatak Europe, u kojoj su više nametnuli nego u SAD-u.

Grupa je imala stanku od 1993. do 2004., kada kreće na veliku turneju koju prati odličan odaziv kritike i publike. Njihovoj popularnosti nije naštetila niti još jedna kraća stanka, pa su do danas ostali među najpoželjnijim izvođačima za velike open-air festivale i samostalne koncerte.

Isle of Wight Festival 2009 - Day Three

Neosporan je njihov utjecaj na mnoge velike glazbenike, od Davida Bowieja, Radioheada, PJ Harvey do U2, Nirvane, The Strokesa, Weezera, a pjesme poput 'Debaser', 'Monkey Gone To Heaven', 'Gigantic' i 'Where Is My Mind' postale su klasici prepoznatljivi i na mainstream sceni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

13:40
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac