Obavijesti

Show

Komentari 35

Legendarni Freddie: Partijao je s princezom i obožavao mačke

Legendarni Freddie: Partijao je s princezom i obožavao mačke
9

Neke pikanterije o životu jednog od najkontroverznijih glazbenika 20. stoljeća postale su poznate tek nedavno, a jedna od njih je i ta da je jednom ludo partijao s princezom Dianom. U biografiji glumice Cleo Rocos (56) stoji kako joj je pomogao da se preruši u muškarca i krišom uđe u gay bar

VIDEO

'Ljubitelj života, stvaratelj glazbe', ovako ga je jednom prilikom opisao glazbenik i njegov kolega iz benda Brian May (71). Prošlo je već 27 godina otkad nas je napustio legendarni glazbenik i frontmen grupe 'Queen' Freddie Mercury. Preminuo je od posljedica teške upale pluća u 46. godini života, a za sobom je ostavio stihove i glazbu koja će potrajati vječno. 

Screenshot

Bio je poznat po tome što je prkosio svim standardima i stereotipima, bez obzira na to što će o njemu misliti. Kontroverzan, avangardan i poseban, Freddieja će zauvijek pamtiti po njegovoj nevjerojatnoj energiji kojom je potpuno promijenio svijet glazbe.

Svi fanovi jedva su dočekali da izađe biografija o talentiranom glazbeniku, film 'Bohemian Rhapsody' koji je oduševio publiku, ali i kritičare iz cijelog svijeta.

'Bohemian Rhapsody': Ovako će izgledati Freddie u filmu
'Bohemian Rhapsody': Ovako će izgledati Freddie u filmu

Baš poput njegovog života, film o Freddieju sve je, samo ne dosadan. Govori o njegovim glazbenim počecima, ljubavnoj vezi s Mary Austin (67), jedinom ženom koju je volio i njegovom homoseksualnom iskustvu zbog kojih je u životu često bio neshvaćen. Iako se do smrti 1991. deklarirao kao homoseksualac, u jednom je intervjuu za američke medije priznao da nijedan njegov partner nikad neće moći zamijeniti Mary. 

- Svi su me moji partneri pitali zašto ne mogu zamijeniti Mary, ali to je jednostavno nemoguće. Mary je jedina prijateljica koju imam i nitko mi drugi ne treba. Za mene, ona je moja žena, a brak između nas dvoje za mene je uvijek bio i ostat će pravi brak - prenosi The Sun.

Kad je preminuo, Mary je ostavio većinu svoje ušteđevine, kuću te sve glazbene nagrade. Osim toga, oporukom ju je obvezao da se pobrine za njegov pepeo i nikada javno ne kaže gdje ga je sakrila.

Nedavno je izašao intervju koji je njegov partner Jim Hutton dao za britanski show 'The Big Breakfast' samo tri godine nakon Freddiejeve smrti. U intervjuu je Hutton emotivno pričao o njihovoj ljubavi te teškoj borbi glazbenika s AIDS-om koji je godinama vješto skrivao, a rekao je i to da je Freddie izvan pozornice bio potpuno drugačija osoba. Nije se volio isticati, bio je samozatajan i najviše je uživao biti kod kuće.

Kako je rekao u intervjuu, njihova romansa nije bila ljubav na prvi pogled, a Hutton ga je na početku smatrao previše 'umišljenim'. Kasnije su se ipak zbližili te ostali zajedno sve do Freddiejeve smrti.

Freddie mi je masirao noge dok smo ležali na kauču s mačkama
Freddie mi je masirao noge dok smo ležali na kauču s mačkama

-  Volio je svoje mačke. Ležali bismo na kauču, Freddie bi mi masirao noge i ispitivao me kako mi je prošao dan - rekao je Hutton jednom prilikom za Times.

Neke pojedinosti i pikanterije o životu jednog od najkontroverznijih glazbenika 20. stoljeća postale su poznate tek nedavno, a jedna od njih je i ta da je jednom ludo partijao s princezom Dianom. U biografiji glumice Cleo Rocos (56) stoji kako joj je pomogao da se preruši u muškarca i krišom uđe u gay bar 'Royal Vauxhall Tavern'. To je bilo u vrijeme kad se brak između Diane i princa Charlesa već polako bližio kraju, a ona se osjećala 'zatočeno'.

'Freddie je bio ikona, nije htio biti svrstan u nikakve ladice'
'Freddie je bio ikona, nije htio biti svrstan u nikakve ladice'

Osim partijanja s princezom, malo ljudi zna da je Mercury bio (pre)velik obožavatelj mačaka. S obzirom na to što je bio na turnejama tijekom cijele godine, njegove su mu mačke jako nedostajale.

Kako bi lakše prebolio odvojenost od svojih najdražih ljubimaca, njegova tadašnja zaručnica Mary čekala je s mačkama pored telefona kako bi im Freddy svakodnevno mogao prepričavati što mu se sve događa na turnejama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...