Obavijesti

Show

Komentari 8

Ljupka Gojić Mikić ljuta na Grad zbog pješačke zone u Zagrebu: 'Smrad nam ipak digne glavu'

Ljupka Gojić Mikić ljuta na Grad zbog pješačke zone u Zagrebu: 'Smrad nam ipak digne glavu'
6

Bivša manekenka vlasnica je slastičarnice na zagrebačkoj Knežiji, a prije više od godinu dana je morala maknuti terasu slastičarnice nakon odluke Grada, i to zbog nekoliko parkirnih mjesta

VIDEO

Grad Zagreb je tijekom vikenda proširio pješačku zonu u centru, a ulični umjetnici su na križanju Masarykove i Preradovićeve ulice naslikali šareni mural s motivom mačaka, stabala... 

Iz Grada su poručili kako je cilj unaprjeđenje sigurnosti na ulicama i revitalizacija pješačkih zona. 

Zagreb: Lunarov mural na raskrižju Masarykove i Preradovićeve zainteresirao Zagrepčane

I dok su neki građani Zagreba oduševljeni, drugima se baš i ne sviđa ova ideja Grada. Jedna od njih je i bivša manekenka Ljupka Gojić Mikić (41), koja je na Instagramu podijelila svoje mišljenje. 

- Doslovno nas tjerate da svi gledamo u pod... Ali smrad ovog grada nam digne glavu da ipak vidimo iz kojeg smjera smrdi - napisala je Ljupka uz fotografiju murala. 

Dodala je i kako poštuje umjetnike i umjetnost, no da ne poštuje "one koji kamufliraju svoje neznanje koristeći umjetnike". 

ANKETA Oslikali novu pješačku zonu u Zagrebu: Sviđaju li vam se mačke nasred Masarykove?
ANKETA Oslikali novu pješačku zonu u Zagrebu:  Sviđaju li vam se mačke nasred Masarykove?

- Prihvatit ću ovo samo ako gradonačelnik i ekipa imaju neki prosvjed tamo kao nekad pa misle da će im uz ove boje biti lakše i ljepše - napisala je. 

Zbog odluke Grada morala maknuti terasu slastičarne 

Ljupka je sa suprugom, bivšim nogometašem Mihaelom Mikićem (43) pokrenula slastičarnicu na zagrebačkoj Knežiji 2019. godine, no prošle godine bili su primorani maknuti terasu zbog odluke Grada. U travnju prošle godine rekla je kako je morala terasu maknuti zbog nekoliko parkirnih mjesta ispred nje. 

Ljupka Gojić začudila odabirom obuće: Privukla pažnju čizmama koje koštaju više od 1.500 eura
Ljupka Gojić začudila odabirom obuće: Privukla pažnju čizmama koje koštaju više od 1.500 eura

- Naime, parkirna mjesta su vlasništvo Grada Zagreba i svaki vlasnik ugostiteljskog objekta ima zakonsko pravo zatražiti od grada tri, četiri ista za prenamjenu - poručila je na društvenim mrežama. 

- Tako smo i mi regularnim putem predali zahtjev i grad nam je u najam dao tri parkirna mjesta na kojima smo mogli napraviti terasu po točno zadanim kriterijima te poslao račun za najam… Terasu smo napravili, za nju smo potom svojevoljno plaćali najam, a pošto se na Knežiji inače ne plaća parking (i sretni smo da je tako) - napisala je te istaknula kako su uplaćivali novac u gradski proračun.

- Sadašnja zagrebačka garnitura vlasti se svojevremeno u kampanji i fotografirala kraj naše terase, a potom "zamahnula" rukom u znak "čišćenja" iste, odnosno u znak onoga sto planiraju napraviti ukoliko dođu na vlast. Nije nas, stoga, uskoro iznenadilo negativno rješenje koje je stiglo, točnije rješenje Grada da nam se odbija produženje Ugovora za ovu godinu - nastavila je te objasnila kako im je došlo rješenje da terasu fizički uklone, što su i učinili jer je zakon takav, a i nisu željeli raditi probleme oko toga.

POSLUŠAJTE KAKO ZVUČI 'TITANIK' NA BALKANSKI NAČIN:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'
Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta