Obavijesti

Show

Komentari 38

Ljupka Gojić o rušenju terase slastičarnice: 'Žalili smo se, ali odgovor nam nikada nije došao'

Ljupka Gojić o rušenju terase slastičarnice: 'Žalili smo se, ali odgovor nam nikada nije došao'
3

Ljupka je napisala i kako su pokušali razgovarati s Mjesnim odborom Knežije. Dali su svoj prijedlog da financiraju parkiralište na jednoj zapuštenoj parceli, ali tamo su naišli na zid

VIDEO

Bivša manekenka Ljupka Gojić Mikić (39) požalila se nedavno da će morati srušiti terasu svoje slastičarnice Jolie Petite Pâtisserie na zagrebačkoj Knežiji zbog odluke Grada, a sada je objasnila zašto je nastala cijela procedura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ljupka Gojić Mikić u 24 pitanja 16:28

- Nekoliko činjenica o kojima nismo imali namjeru govoriti, ali s obzirom na (medijsku) situaciju koja je proizašla iz našeg slučaja, trebali bismo…Naime, parkirna mjesta su vlasništvo Grada Zagreba i svaki vlasnik ugostiteljskog objekta ima zakonsko pravo zatražiti od grada tri, četiri ista za prenamjenu - započela je Ljupka uz video koji je objavila na Instagramu.

- Tako smo i mi regularnim putem predali zahtjev i grad nam je u najam dao tri parkirna mjesta na kojima smo mogli napraviti terasu po točno zadanim kriterijima te poslao račun za najam… Terasu smo napravili, za nju smo potom svojevoljno plaćali najam, a pošto se na Knežiji inače ne plaća parking (i sretni smo da je tako) - napisala je te istaknula kako su uplaćivali novac u gradski proračun.

- Sadašnja zagrebačka garnitura vlasti se svojevremeno u kampanji i fotografirala kraj naše terase, a potom "zamahnula" rukom u znak "čišćenja" iste, odnosno u znak onoga sto planiraju napraviti ukoliko dođu na vlast. Nije nas, stoga, uskoro iznenadilo negativno rješenje koje je stiglo, točnije rješenje Grada da nam se odbija produženje Ugovora za ovu godinu - nastavila je te objasnila kako im je došlo rješenje da terasu fizički uklone, što su i učinili jer je zakon takav, a i nisu željeli raditi probleme oko toga.

POGLEDAJTE I 24 PITANJA S LJUPKOM GOJIĆ:

- Međutim, imali smo pravo na žalbu i poslali smo ju… Odgovor na žalbu nikada nije došao. Dakle, uklonili smo dio našeg objekta u koji je uloženo puno vlastitih sredstava (jer smo za izgradnju istoga imali rješenje Grada), bez da nam je naknadno došao i jedan jedini odgovor vladajućih na žalbu.

Prije toga su, kaže Ljupka, pokušali razgovarati s Mjesnim odborom Knežije.

- Dali smo svoj prijedlog da financiramo na jednoj zapuštenoj gradskoj površini čak 20 parkirnih mjesta u zamjenu za ova tri; dakle zajednica bi bila bogatija za 17 parkirnih mjesta. Dok god oni ne smisle sto ce napraviti na tim zapuštenim mjestima (a zapuštena su 40 godina) bili smo spremni financirati i izgradnju dječjeg parka, gdje bi opet zajednica imala korist, ali i tu smo naišli na zid…

Ljupka morala srušiti dio terase zbog parkinga: Je li sad ljepše?
Ljupka morala srušiti dio terase zbog parkinga: Je li sad ljepše?

-  Naime, rečeno nam je da mi kao privatnici ne možemo financirati izgradnju bilo čega… Bili smo spremni napraviti sve da svi budu zadovoljni i da nam Knežija izgleda još ljepše i da nitko nije zakinut - zaključila je Ljupka te dobila hrpu podrške pratitelja.

- Ljudi unesu dašak ljepote kako bi svijet - kvart izgledao ljepši i onda se netko nađe da to uništi. Bez smisla. Nadam se da ce gradski oci doci pameti - napisala je jedna od pratiteljica.

- Jadni li smo. Kao društvo, ali i pojedinci. Zao mi je sto neki ne prepoznaju vase dobre namjere i trud. Knežiju ste uljepšali i oživjeli, šteta sto neki to ne vide tako. Vjerujem da ce nešto još bolje izaći iz svega ovoga za vas - složila se druga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama