Show

Komentari 13

Ljupki Gojić Mikić dojadilo je smeće u kvartu: 'Djecu učim da čiste, a na ulici gledaju nered'

Ljupki Gojić Mikić dojadilo je smeće u kvartu: 'Djecu učim da čiste, a na ulici gledaju nered'

Dugo je živjela u inozemstvu, a upravo je u Japanu svjedočila brojnim akcijama čišćenja dok za Hrvate kaže da nisu neuredan narod, ali da brzo odustajemo kada se razočaramo jer se ništa ne mijenja

Bivša manekenka, poduzetnica i dizajnerica, Ljupka Gojić Mikić (40) sa susjedom Anom Surač pokrenula je akciju zajedničkog prikupljanja smeća u zagrebačkom kvartu Knežija pod nazivom 'Vreća po vreća za Knežiju bez smeća'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Za InMagazin priča da svaki dan prolazi pokraj kontejnera koji su puni smeća koje ispada van, a kad zapuše vjetar leti po glavnim ulicama na Knežiji.

- Krivo učimo djecu, stalno pričamo kako mi stariji moramo biti primjer mi smo ogledalo, a ništa konkretno ne poduzimamo. Ja sam isključivo zbog svoje djece i zbog tuđe htjela reagirati da ne odgojimo generaciju kojoj će biti normalno živjeti u smeću - govori Ljupka. 

Smeta ju što već danima nitko ne dolazi u kvart i ne čisti, a s livada se ne pokupi ni jedan papirić. Zajedno s nekolicinom susjeda čistile su po dječjim parkovima.

- Ne želim da moja djeca hodaju po kvartu i da im postane pod normalno da je smeće po svuda i da nešto ih ja učim doma se pokvari zato jer kad izađu van iz stana postat normalno će reći a gle svugdje je smeće pa ću baciti i i ja - objašnjava Ljupka.

Bivša manekenka je dugo živjela u inozemstvu, a upravo je u Japanu svjedočila brojnim ovakvim akcijama čišćenja dok za Hrvate kaže da nisu neuredan narod, ali da brzo odustajemo kada se razočaramo jer se ništa ne mijenja.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S LJUPKOM