Show

Komentari 7

Ljuti Britanci 'pune' peticiju: Nećemo platiti svadbu Eugenie

Ljuti Britanci 'pune' peticiju: Nećemo platiti svadbu Eugenie

Čak se 76 posto Britanaca izjasnilo da nikada ne bi plaćali raskošna kraljevska vjenčanja da imaju izbora, a sada su pokrenuli internetsku peticiju te im nedostaje samo 602 potpisa

Ne želimo da Vlada koristi novac poreznih dužnosnika kako bi se financiralo vjenčanje princeze Eugenie (28) i njezinog supruga Jacka Brooksbanka (32). Želimo da se javno objave svi troškovi za svadbu te da se isti vrate građanima, stoji u internetskoj peticiji britanskog stanovništva. Kako bi uspjeli u svom naumu, potrebno im je 50 tisuća potpisa, a za sada imaju njih 49.398. 

- Anketa je pokazala da 66 posto Britanaca nije bilo zainteresirano za vjenčanje princa Harryja (34) i vojvotkinje Meghan Markle (37), a 57 posto njih smatra da je kraljevska obitelj ta koja treba platiti punu cijenu vjenčanja, uključujući i osiguranje - navodi se kao jedan od razloga peticije. 

Čak se 76 posto Britanaca izjasnilo da nikada ne bi plaćali raskošna kraljevska vjenčanja da imaju izbora. Uz to, princeza Eugenie nema nikakvu kraljevsku ulogu i postoji jako mali javni interes da čak ni britanska televizija BBC nije prenosila njezino vjenčanje. 

- Kraljevsko vjenčanje je privatan, osoban događaj, a oni to koriste kao samopromociju i kao vlastiti PR te očekuju da porezni obveznici plate dobar dio tog kraljevskog kolača - naglasili su.

Za vjenčanje princa Williama (36) i Kate (36) porezni obveznici ostali su 'kraći' za više od 202 milijuna kuna, a za vjenčanje princa Harryja i Meghan za skoro 300 milijuna kuna. Izgleda da im nije dobro 'sjela' svadba najmlađe kraljičine unuke, koje je ujedno bilo i najskuplje do sada, uzimajući u obzir da je samo osiguranje bilo oko 17 milijuna kuna.

- Ako oni žele napraviti spektakl od neke minorne princeze neka to izvole napraviti na vlastiti račun. Ako već plaćamo to, onda imamo pravo znati koliko smo platili - objašnjava se u peticiji koju mogu potpisati i oni koji ne žive u Velikoj Britaniji. 

KRAH LJUBAVI? Poznati pjevač nije sretan u braku, još uvijek pati i žali za bivšom ljubavi

Najčitaniji članci