Obavijesti

Show

Lukas Nola je Barbaru zaveo još u školi: 'Fascinirala me njegova kreativnost i dominantnost...'

Lukas Nola je Barbaru zaveo još u školi: 'Fascinirala me njegova kreativnost i dominantnost...'
8

Lukas je početkom svibnja 2021. izdao zbirku pjesama 'Bilo je dobro, bilo je toplo' koju je posvetio supruzi kao ljubavni dar, a pjesme je pisao 30 godina

VIDEO

Vijest o smrti filmskog redatelja i scenarista, Lukasa Nola koji je preminuo u 59. godini nakon duge i teške bolesti, šokirala je umjetničku scenu. Iza njega su djeca Mara i Jakov te supruga Barbara (54) s kojom je bio u braku 28 godina. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Žarko Potočnjak VIDEO

Ljubav Lukasa i Barbare započela je još u srednjoj školi. Barbara je bila prijateljica njegova brata Filipa s kojim je išla u razred te su zajedno išli u glumačku školu u ZeKaeM-u. Ljeta je često provodila u njihovoj kući blizu Makarske. Lukas joj je u to vrijeme bio kao stariji brat, a kad se vratio iz vojske počela ga je gledati drugim očima.

- Kad sam ga upoznala, bila sam infantilna i bez nekog velikog ljubavnog iskustva. Fascinirala me njegova kreativnost, jer je pisao pjesme, scenarije, to što je imao bend. Bio je dominantan u društvu, strastvena, snažna i odlučna osoba. Bio je frajer - ispričala nam je Barbara prije nekoliko godina. 

Glumica se jako se zaljubila u četiri godine starijeg Lukasa. Bio joj je najbolji, najzgodniji, najzanimljiviji, najpametniji, a kad je riječ o djeci i zajedničkom životu, pohvalila se da je ispao genijalan te da je puno naučila i od supruga i od djece. 

bla bla bal

- Lukas je strahovito mnogo utjecao na mene, jer smo vrlo mladi počeli hodati i živjeti skupa, pa i naša djeca od kojih i dandanas svašta učim - dodala je.

Price iz becke sume

Vjenčali su se 1994. godine i dobili su kćer Maru i sina Jakova. Barbara i Lukas bili su jedan od najdugovječnijih i omiljenijih parova na domaćoj sceni. Barbara nam je jednom rekla da nema recept za dugovječni brak nema, ali smatra da je “tajna” u tome da parovi intenzivno obostrano sudjeluju i pomognu jedni drugima da kvalitetnije žive, a ne pokušavaju preobratiti jedno drugo. 

Borna Filić/Pixsell

Lukas je početkom svibnja 2021. izdao zbirku pjesama 'Bilo je dobro, bilo je toplo' koju je posvetio supruzi kao ljubavni dar. U zbirci se nalaze pejzažne, ljubavne i autorefleksivne pjesme, a svoje mjesto našla je i jedna domoljubna. Sve su to pjesme koje je on pisao posljednjih tridesetak godina.

- Meni je to najdivniji dar koji mi je mogao dati. Teški su trenuci valjda kušnja svake ljubavi, a nas je na sreću to samo još više povezalo. Kad prođeš tako dramatične trenutke skupa i proživiš takvu bitku zajedno, onda se spajaš na još jednoj, novoj razini od one u kojoj dijeliš samo ugodne ljubavne trenutke - ispričala je za Tportal Barbara.

Dodala je i da se divi njegovoj hrabrosti u trenucima bolesti. 

- Još se više divim Lukasu nakon što sam vidjela kako se hrabro i borbeno nosio s bolešću i onda se još malo više zaljubim u njega - priznala je glumica. 

Zagreb: Barbara i Lukas Nola prošetali centrom grada

Podsjetimo, Lukas je 2014. doznao da boluje od raka grla, a tada mu je nakon operacije sačuvano grlo. U zadnje vrijeme stanje mu se pogoršalo, a danas je preminuo.

Lukas Nola o životu, karijeri, borbi s rakom: 'Seks je za mene dokaz da sam tu, da sam živ'
Lukas Nola o životu, karijeri, borbi s rakom: 'Seks je za mene dokaz da sam tu, da sam živ'

- Pogoršalo mu se stanje zadnjih deset dana. Bio je u bolnici - rekao nam je njegov prijatelj i kolega, glumac Goran Grgić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško