Show

Komentari 17

Magazin Forbes objavio: Ovo je najmoćnija žena na svijetu...

Magazin Forbes objavio: Ovo je najmoćnija žena na svijetu...

Bivša supruga Bezosa i majka četvero djece pokrenula je grupu za borbu protiv zlostavljanja, a u 90-ima je pomogla milijarderu pokrenuti Amazon. Do razvoda je bila u sjeni supruga

Magazin Forbes objavio je listu 100 najmoćnijih žena na svijetu. Na samom vrhu prvo mjesto zauzela je MacKenzie Scott (51) bivša supruga milijardera Jeffa Bezosa (57). 

POGLEDAJTE VIDEO 

MacKenzie je iza sebe na listi ostavila poznate žene kao što su Kamala Harris, Christine Lagarde, Marry Garru i Melindu Gates

Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - Arrivals

Kada se rastala od milijardera Bezosa, Scott je obećala da će dobar dio sredstava koji je dobila brakorazvodnom parnicom podijeliti u humanitarne svrhe, piše Forbes

- Imam nesrazmjernu količinu novaca koju ću podijeliti, a to ću raditi sve dok sef ne bude prazan - napisala je u svibnju 2019. kada je i potpisala obećanje darivanja.

Bivša supruga Bezosa i majka četvero djece pokrenula je grupu za borbu protiv zlostavljanja, a u 90-ima je pomogla milijarderu pokrenuti Amazon. Do razvoda je bila u sjeni supruga, a odmah nakon počela je planirati kako će dobar dio podijeliti. 

Prema pisanju Forbesa, Scott je 'teška' 57 milijardi dolara, a čak 8.9 milijardi je do sada podijelila u više od 780 organizacija koje promiču pitanja o ravnopravnosti spolova, rasnu pravu i javno zdravstvo. 

MacKenzie nema ureda i osoblja koje radi za nju. Sve donacije uplaćuje uz pomoć supruga Dana te istraživača i savjetnika neprofitne konzultantske tvrtke Bridgespan. Nema upravi odbor, a budući da njezine donacije ne idu preko dobrotvorne zaklade nema ni zahtjeva za izvješćivanjem. 

Uspoređujući Scott i Zakladu Gates, koja ima skoro 1800 zaposlenika i koja je 2020. godine zaradila 5.8 milijardi dolara bespovratnih sredstava, bivša supruga milijardera iste godine podijelila je sličnu svotu.

Inače, MacKenzie svoje donacije daje 'bez ograničenja' što znači da organizacije koje ih dobiju mogu koristiti onako kako smatraju prikladnim, piše Forbes

Najčitaniji članci