Obavijesti

Show

Komentari 12

Magnet za nevolje: Obiteljske tragedije i skandali Mie Farrow

Magnet za nevolje: Obiteljske tragedije i skandali Mie Farrow
12

Lijepa i talentirana Mia u životu je prošla svašta - od dječje paralize, preko neuspjelog braka s Frankom Sinatrom sve do mučnoga kraja veze s Woodyjem Allenom

VIDEO

Holivudska glumica Mia Farrow, koja je ovih dana u medijima zbog seksualnog zlostavljanja iz 90-ih pokćerke Dylan od strane bivšeg partnera Woodyja Allena, danas slavi 73. rođendan. No to nije jedina tragedija koja je obilježila njezin život. 

Mia Farrow: Odgojila je 14-ero djece i bila muza slikara Dalija
Mia Farrow: Odgojila je 14-ero djece i bila muza slikara Dalija

Njezin 27- godišnji usvojeni sin Thaddeus Farrow pucao si je u prsa u svom automobilu. Farrow je posvojila paraplegičara Thaddeusa 1994. u Indiji. Bolovao je od dječje paralize.

'Ukleta' obitelj

- Očajni smo zbog gubitka Thaddeusa, našeg voljenog sina i brata. On je bio predivna, hrabra osoba koja je u svom kratkom životu proživjela mnoge teške trenutke. Nedostaje nam - napisala je glumica na Twitteru nakon tragedije. 

Ovo nije prvi put da je glumica Farrow izgubila bliske članove obitelji. Čak i prije sinove smrti pričalo se da je njena obitelj 'ukleta'.

Mia je od 1973. usvojila desetoro te ima četvero biološke djece. Od njih desetoro, troje su preminuli mladi, a jedno je trenutno u braku s njezinim bivšim suprugom Woodyjem Allenom (82). Još dvoje tvrde da su bili žrtve zlostavljanja, iako to nikad nije dokazano.

Teško djetinjstvo

Farrow je rođena 9. veljače 1945. u Los Angelesu. Bila je jedno od sedmero djece roditelja koji su više sklonosti pokazivali prema boci nego prema vlastitom potomstvu. U devetoj godini oboljela je od polio virusa i jedva preživjela, a kasnije je ispričala da ju je to iskustvo natjeralo da se okrene humanitarnom radu.

S bivšim suprugom, pijanistom Andréom Previnom dobila je troje biološke djece, blizance Matthewa i Saschu (47) te sina Fletchera (43), a onda su počeli posvajati.

24sata

Prvo su dom pružili dvjema djevojčicama iz Vijetnama, Lark 1973. i Summer Song 1974. godine. Četiri godine kasnije usvojili su sedmogodišnju djevojčicu iz Koreje, Soon-Yi koju je napustila majka prostitutka. Od troje djece koje je prvo usvojila, samo jedna djevojčica je i dalje u kontaktu s majkom. Skoro sva djeca koje je usvojila doživjela su ogroman kulturološki šok kada su odjednom postali nasljednici holivudske zvijezde.

Problematična Lark

Godine 1979, Mia se razvela od Previna i preselila u New York, A Lark je polako počela upadati u probleme. Prvo je uhvaćena u krađi, kasnije je imala problema s narkoticima, a u dvadesetima je oboljela od HIV-a. Njezin tadašnji suprug kasnije je medijima prodao priču da se zarazila prljavom iglom u tattoo studiju. Njezine kćeri rođene su s HIV-om i odrasle su u siromaštvu. Lark je imala 35 godina kada je oboljela od od upale pluća 2008. godine. Mia je za to vrijeme bila na humanitarnoj misiji u Kongu. Obiteljski prijatelji su kasnije ispričali da se Lark okrenula narkoticima zbog traumatične borbe za skrbništvo koja je razorila njihovu obitelj početkom devedesetih.

Afera Soon-Yi i Woodyja

Isto tako, njihovu obitelj potresao je i skandal kada je Mia otkrila da njezin nevjenčani suprug Woody Allen, s kojim ima sina Satchela (30), ima romansu s njezinom usvojenom kćerkom Soon-Yi. Ona je napustila majku i udala se za redatelja. Kasnije je tvrdila da su njezina braća i sestre bili izuzetno problematični, da su konzumirali alkohol i da su krali, a da je Mia varala Allena sa bivšim suprugom Frankom Sinatrom. Glumičin prijatelj je jednom prilikom izjavio da je Mia više voljela svoju biološku djecu, a da je usvojenu tretirala kao poslugu.

'Prevrtljivi' Moses i zlostavljana Dylan

Još jedno dijete koje je bilo u središtu skandala bio je Moses Farrow (39), dječak s cerebralnom paralizom, kojeg je glumica usvojila 1980. kada je imao dvije godine. On je na sudu o Allenu govorio sve najgore, ali je 2014. izjavio da se pomirio s ocem te da je prekinuo svaki kontakt sa majkom. Isto tako, optužio ju je da ga je fizički zlostavljala.

- Od početka je zahtijevala poslušnost i često me je tukla kad sam bio dijete - rekao je.

Nakon svih ovih tragedija, Mia je otkrila da je njezinu sedmogodišnju kćer Dylan, koju je usvojila 1985., Allen seksualno zlostavljao na tavanu njihove kuće. On je te optužbe negirao.

Iako je prošla pravi pakao, Farrow nije odustala od usvajanja. Pružila je dom slijepoj djevojčici Tam iz Vijetnama. Ona je preminula 2000. u 19. godini. Dio njezine obitelji postali su i Isaiah, dječak kojeg je ostavila majka narkomanka, još jedna slijepa djevojčica iz Vijetnama Frankie-Minh te Quincy, koja je odrasla okružena drogom i siromaštvom.

REUTERS
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin