Obavijesti

Show

Komentari 96

Mahnito kupuju otoke: Luksuz koji si celebrityji mogu priuštiti

Mahnito kupuju otoke: Luksuz koji si celebrityji mogu priuštiti
10

Financijska kriza koja trese cijeli svijet nije dotakla celebrityje koji kupuju privatne otoke na egzotičnim lokacijama. Lista je duga, a najnoviji kupac je Angelina Jolie

VIDEO

Da novac zaista može kupiti gotovo sve, pokazuju i skupocjeni otoci u vlasništvu brojnih holivudskih zvijezda. Na ovaj potez se najčešće odlučuju kako bi pobjegli od paparazza i odmor proveli u miru bez straha da će ih netko ometati. Još davne 1965. godine legendarni glumac Marlon Brando, koji se nikad nije dobro slagao s paparazzima, odlučio je potražiti svoj mir na otoku Tetiarou koji se nalazi na Tahitiju.

Marlon Brando se zaljubio u Tahiti na snimanju filma

U njega se zaljubio dok je snimao film “Pobuna na brodu Bounty” 1962. godine te ga je odlučio kupiti. Tada ga je platio “skromnih“ milijun i pol kuna te je s trećom suprugom Taritom Teriipaiom ondje uživao u privatnosti, daleko od medijske pažnje. Par je čak na otoku otvorio i hotel, ali sve se promijenilo nakon tragedije 1990. u kojoj je njegov sin Christian ubio dečka svoje polusestre Cheyenne u obiteljskoj kući iznad Beverly Hillsa. Christian, koji je tada imao 31 godinu, tvrdio je da je pucnjava bila nesretan slučaj. Osuđen je na 10 godina, a Brandova kći je pet godina poslije na Tahitiju počinila samoubojstvo vješanjem. Brandon se više nikad nije vratio na svoje omiljeno mjesto.

Oni koji će uskoro uživati u potpunoj idili su Angelina Jolie (38) i Brad Pitt (49). Glumica je, naime, Bradu za njegov 50. rođendan poželjela kupiti otok u obliku srca koji se nalazi sjeverno od Manhattana, u sredini jezera Mahopac u okrugu Putnam. Iako se šuška da je Angelina otok platila oko 111 milijuna kuna, vlasnici luksuznog resorta tvrde da njihov otok još nije prodan, a šuška se kako Jolie samo želi što dulje skrivati otok koji je namijenila životnom partneru. 

Leo svoj otok želi pretvoriti u ekološko odmaralište

Otok, koji između ostalog uključuje i dvije kuće, dizajnirao je arhitekt Frank Lloyd Wright, čiji je Brad obožavatelj. Onaj koji se može pohvaliti da je vlasnik “raja na zemlji“ je Leonardo DiCaprio. Osim što je jedan od najtraženijih holivudskih glumaca i miljenik manekenki iz Victoria’s Secreta, Leo si može priuštiti i privatno otočje. Kupio ga je 2005. godine po cijeni od oko 14 milijuna kuna. Nalazi se u zaljevu Belizea, a riječ je o tipičnom rajskom otoku koji krase pješčane plaže i kokosove palme. Glumac ga želi pretvoriti u ekološki prijateljsko odmaralište s nekoliko ekskluzivnih vila s privatnim bazenom i plažom u potpunom ekoambijentu sa sačuvanom prirodom bez zagađenja. 

Leov kolega Johnny Depp također se odlučio za ovu skupocjenu investiciju. Zvijezda filma “Pirati s Kariba“ zaljubio se u Bahame još 2003. dok je snimao prvi dio ovog megapopularnog filma. Glumac je rekao da bi teško ostao normalan u svijetu showbiznisa da nema mjesta na koje može pobjeći i odmoriti se od svega. Rajsko otočje Little Halls Pond Cay, koje se nalazi sjeveroistočno od Kube, platio je oko 20 milijuna kuna. Otok ima prekrasne grebene i nekoliko plaža od bijelog pijeska. Johnny je nedavno nazvao i jednu plažu po djevojci Amber Heard (27).

Jedna od Deppovih plaža nosi ime i njegove djevojke Amber

Depp se odlučio na ovaj potez kad je primijetio da plaža na mapi nalikuje Amberinu boku. Ovo nije prvi put da je glumac nazvao plažu po nekome. Godine 2009. posvetio ju je preminulom glumcu Heathu Ledgeru. Nazvao ju je “Heathovo mjesto”.

- Mislim da nikad u životu nisam vidio mjesto koje je tako mirno i prelijepo - rekao je Johnny koji je, dok je bio u vezi s Vanessom Paradis, većinu slobodnog vremena provodio na Bahamima. I ona je dobila čast da jedna od plaža nosi njezino ime.

Trend kupovanja privatnih otoka nije zaobišao ni Mela Gibsona (57). Glumac je 2005. godine iskeširao oko 84 milijuna kuna za otok Mago na Fidžiju. Riječ je o najvećem privatnom otoku na Pacifiku, a Gibson ga je kupio od japanske kompanije. Zvijezda filma “Hrabro srce” opremila ga je prema najmodernijim standardima, a nedavno je glumac otkrio kako želi postati stočar. Na Fidžiju se sastao s ministrom ribolova, šumarstva i poljoprivrede te će navodno dobiti mjesto savjetnika ako im pomogne proširiti turističku ponudu.

- Imam krave, ovce, koze i plantažu kokosa. Nema smisla trošiti novac na uvoz mesa kad vam je sve pred nosom - rekao je Gibson ministru. 

Dodao je da je njegovo zlatno holivudsko doba prošlo te da ne vidi ništa loše u tome da se bavi stočarstvom.

Nakon što su ga fanovi opkolili na Kubi, odlučio se za svoj otok

- Ma to će biti divno. Boravak u prirodi je odmor za dušu i tijelo. Meni je to potrebno - rekao je. 

Oni koji će uskoro svoje ljetovanje, baš poput Gibsona, provoditi u miru i tišini su Jay-Z (43) i Beyonce (31). Reper je, naime, pikirao bahamski okrug Sjeverni Abaco, dio istoimenog otočja, te će ga platiti 17,8 milijuna kuna, kako bi svojoj obitelji osigurao toliko željenu privatnost. Jay-Z se na ovaj potez odlučio nakon što ga je na Kubi zbog obožavatelja morala čuvati policija. 

Ništa manje galantan nije bio ni Tommy Lee (51), koji je svojoj bivšoj supruzi Pameli Anderson (46) 2007. godine također kupio otočić ispred Dubaija. Otok je nazvao Grčka jer je roker podrijetlom Grk. Bivši supružnici tamo provode ljetovanje sa sinovima. Nije poznato koliko je Tommy platio ovaj luksuz. Onaj koji se ne srami reći da je “spiskao” milijune na otok je iluzionist David Copperfield (56). Njega su, poput Deppa, oduševili Bahami, pa je tako za 515 milijuna kuna kupio 11 bahamskih otoka, od kojih je napravio luksuzni resort. Noćenje u Copperfieldovu luksuznom ljetovalištu stoji 215.000 kuna, a u njegovim raskošima već su uživali voditeljica Oprah Winfrey (59), Bill Gates (58) i John Travolta (59).

Luksuzno odmaralište izgorjelo mu je u požaru

Da gostima ni u jednom trenutku ne bude dosadno, vlasnik se pobrinuo tako što je napravio kino koje se “stvara” na plaži i isto tako nestaje. U ponudi također nudi razne špijunske igre inspirirane Jamesom Bondom, a bogati gosti mogu spavati u posebno uređenim sobama u šumi ili u skrivenom selu do kojeg se dolazi podzemnim tunelima. Još jedan slavni stanar Bahama je Nicolas Cage (49), čiji je otok Leaf Cay nedaleko od otoka bliskog prijatelja Deppa. 

Kupio ga je 2006. godine po cijeni od oko 16 milijuna kuna, ali se šuška da ga sad zbog financijskih problema želi prodati za duplo više. Osim otoka Cage je tijekom karijere pokupovao 15 luksuznih kuća, četiri jahte, avion i razne vrijedne umjetnine, a za propast optužuje svog menadžera, za kojeg smatra da je loše poslovao. 

Onaj koji zasigurno nema financijskih poteškoća je britanski tajkun Richard Branson (63), koji je 1976. ugledao kameni zapušteni otočić Necker na Britanskim Djevičanskim Otocima. Nije dugo trebalo da ga kupi i pretvori u turistički razvijeni otok. Necker, koji je tad platio samo milijun i pol kuna, potpuno je izgorio u požaru 2011. godine. Otok je godinama bio luksuzno odmaralište na kojem su ljetovanje provodili i Harrison Ford, Mariah Carey i mnogi drugi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško