Obavijesti

Show

Komentari 1

'Malo je jezivo': Softver vratio Harrisona Forda (80) u rane četrdesete za 'Indiana Jones'

'Malo je jezivo': Softver vratio Harrisona Forda (80) u rane četrdesete za 'Indiana Jones'
5

Tehnologija pomlađivanja, doduše, korištena je samo u prvim scenama filma, koje se odigravaju u dvorcu 1944. godine i u kojima se Jones suočava s grupom nacista

VIDEO

Indiana Jones vraća se na velika platna, a s njim i Harrison Ford (80). Za peti nastavak kultnog filmskog serijala Forda su u jednom dijelu pomladili koristeći vizualne efekte i najnoviju tehnologiju.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Slavni na odmoru u Dubrovniku 01:58

Magazin Empire objavio je ekskluzivne fotografije iz petog nastavka franšize 'Indiana Jones'. Empire je cijelo specijalno izdanje koje izlazi u siječnju 2023. godine posvetio novom filmu. Fotografije pokazuju pomlađenog Forda, pomoću najnovijih digitalnih tehnologija. 

Tehnologija pomlađivanja je, doduše, korištena samo u prvim scenama filma, koje se odigravaju u dvorcu 1944. godine i u kojima se Jones suočava s grupom nacista. Ubrzo će ostarjeti u sadašnjeg sebe 1969. godine, vrijeme kada se peti film franšize odvija. 

- Sukobe se i nađete se i onda se nađete u 1969. godini - objasnio je James Mangold koji je preuzeo redateljsku palicu od Stevena Spielberga. Tako publika ne osjeti promjenu između 1940-ih i 1960-ih na razini intelektualnog koncepta, nego doslovno osjeti duh vremena.

Ford je priznao da je njemu pomlađivanje "pomalo jezivo".

- Ali ovo je prvi put da sam povjerovao u ono što vidim. U stvari ni ne želim znati kako to funkcionira, ali funkcionira. I ne, izaziva u meni želju za povratkom u mladost. Sretan sam u svojoj koži - rekao je Harrison. 

Star Wars: The Rise of Skywalker World Premiere - Los Angeles

Zaplet još neimenovanog projekta nije u potpunosti otkriven, ali Empire izvješćuje da je smješten usred svemirske utrke između SAD-a i bivšeg SSSR-a.

Iako još nije točno otkriveno što se sve događa u filmu, poznato je da se veći dio petog filma događa 1969. godine, u vrijeme kada se čovjek otisnuo u svemir. Film vraća franšizu u doba "Tragača za izgubljenim kovčegom". Indiana se još jednom suočava s nacistima, pa odatle i scena iz 1944. godine. Druga bitna akcijska scena događa se na njujorškoj paradi povodom uspješne misije Apolla 11, 13. kolovoza 1969. godine.

- Jednostavna je činjenica da je program slijetanja na Mjesec vodila hrpa bivših nacista. Koliko su oni "bivši", pitanje je. I to ide Indyju na nos -  ispričao je koscenarist Jez Butterworth.

U filmu ćemo gledati i danskog glumca Madsa Mikkelsen kao Jonesovog neprijatelj. On će utjeloviti lik inspiriran stvarnim čovjekom, Wernherom von Braunom, bivšim nacističkim inženjerom koji je postao jedan od NASA-inih šefova, i kojeg često nazivaju "ocem svemirskih letova". 

€˜Star Wars: The Rise of Skywalker World Premiere - Los Angeles

- On je čovjek koji bi volio ispraviti neke pogreške iz prošlosti. Tu je nešto što može svijet učiniti bitno boljim mjestom za život. On bi volio to imati u svojim rukama, a Indiana Jones u svojim. I eto priče - rekao je Mikkelsen za Variety.

storyeditor/2022-08-15/mads-mikkelsen.jpg

U akcijskoj avanturi priključit će im se i Phoebe Waller-BridgeThomas KretschmannBoyd HolbrookShaunette Renée WilsonToby JonesAntonio Banderas te John Rhys-Davies.

Harrison je popravljao prozore, slavu stekao preko noći, a 2015. se skoro zabio u putnički avion
Harrison je popravljao prozore, slavu stekao preko noći, a 2015. se skoro zabio u putnički avion

Harrison priču opisuje kao 'punu avanture, punu smijeha, punu pravih emocija, a to je složeno i lukavo'. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško