Obavijesti

Show

Komentari 232

Marić je sinu platio luksuznu svadbu: Potrošili 1,5 mil. kuna

Marić je sinu platio luksuznu svadbu: Potrošili 1,5 mil. kuna
6

Zlatko Marić nije štedio ni na svadbenom daru. Kako bi zbrinuo novopečeni bračni par, kako bi imali krov nad glavom, darovao im je stan u strogom središtu Zagreba od 280 kvadrata...

VIDEO

U odabranim ekskluzivnim noćnim klubovima mnogi se časte najskupljim šampanjcima, neki se zabavljaju na razularenim tajnim partyjima na koje stižu u nabrijanim jurilicama i zakazuju privatne koncerte najplaćenijih folk zvijezdi za rođendanske proslave u luksuznim vilama i jahtama, daleko od svakodnevice većine građana. Ima i onih koje dostupne privilegije ne obeshrabruju da grade svoj lifestyle ulažući u obrazovanje i putujući svijetom. Ako žele studirati, dio roditelja šalje ih u inozemstvo ili im plate privatne fakultete. Ako požele raditi, postavljaju se na visoke pozicije u prijateljskim poduzećima i do 30. postaju direktori. A ako naiđu na nekakav problem... Sredit će to tata.

Dnevni džeparac često im premašuje iznos prosječne plaće, kako je Zabranjeno pušenje slikovito opisivalo u hitu “Guzonjin sin”: “Jede se kavijar, pije se gin, ima se para, ima se s čim”. Ima i onih koji povremenim honorarnim ili studentskim poslovima pokušavaju razbiti stereotipe o povlaštenom životu. No brojni su privilegirani upravo na račun moći, novca i utjecaja svojih uglavnom imućnih roditelja. Nasljednici tajkuna, djeca političara, mezimci poduzetnika...

U velikom istraživačkom serijalu 24sata donose vam ekskluzivne ispovijesti, otkrića i međusobne odnose najbogatijih i najrazuzdanijih među njima, tajne najimućnijih hrvatskih obitelji te kako izgleda ekstravagantan život onih koji su rođeni sa zlatnom žlicom u ustima.

Pokretanje videa...

00:56

Više od godinu dana Lidija Marić spremala je svadbu sina Kristiana i odabranice mu Vedrane. Supruga Zlatka Marića, vlasnika zaštitarske tvrtke Sokol Marić, tog je lipnja 2012. godine na jarunski Otok hrvatske mladeži željela dovesti dašak glamura poput onog u holivudskim filmovima. Šator veći od 1000 kvadrata bio je spreman za 400 uzvanika, a kraj “glavnog”, velikog, bilo je još osam manjih, koji su poslužili za pušenje, darove, kolače... Prije nego što su sjeli za jedan od 40 stolova, za kojim se smjestilo po deset ljudi i svatko je imao svojeg konobara, goste su “s nogu” dočekali šampanjcem i kamenicama. Sljedovi jela izmjenjivali su se svakih sat vremena, a procjene su bile da je svaki gost pojeo i popio u vrijednosti od 1000 kuna. Ukupno su za svadbu potrošili oko milijun i pol kuna.

Željela sam da imaju vjenčanje poput bajke, pričala je nakon uspješnog svadbenog slavlja ponosna majka Lidija.

Goste su zabavljali Jasmin Stavros i Lidija Bačić, tad pjevačica u usponu. Kao poseban gost pjevao im je Željko Samardžić...

- To je bio najsretniji dan u mojem životu. Roditelji su bili presretni jer znaju da sam oženio ljubav svog života - sretan je bio Kristian. Na vjenčanje su pred franjevačku crku na zagrebačkoj Opatovini došli luksuznim automobilima, a goste je dočekao gudački kvartet. Kristianu je kum bio Ivan Todorić, a Vedrana je izabrala prijateljicu Petru Landikušić. Za govor su zamolili Ćiru Blaževića (83), koji se, jasno je, rado odazvao. Tek kasnije je shvatio razlog...

- Pitao sam se kako me dopala ta čast, a kasnije sam se sjetio da je to zato što sam najstariji - u formi je bio Ćiro.

Stolnjaci su bili ukrašeni biserima, a stolice čipkom. Imali su vatromet i laserski show, a za cviježe, ruže i božure potrošili su više od 15.000 kuna. Na meniju su bili sushi, pršut, sir, tatarski biftek, tuna, rižoto sa škampima u šampanjcu, flambirani medaljoni...

- Mene je najviše oduševio vatromet. To je bio dar mojih roditelja, nismo znali da će ga biti. Skrivali su to od mene, kao i vjenčanicu, koju nisam vidio prije, a onda me moja Vedrana oborila s nogu - rekao je zaljubljeni Kristian.

Inače, stanovnici zagrebačkog kvarta s jezerom drugi su se dan žalili kako je ostalo puno otpada i smeća nakon proslave. No pedantni i ekološko osviješteni mladoženja drugo je jutro pozvao odgovarajuće službe kako bi sve počistili jer Kristian, kako je sam rekao, ne namjerava zagađivati okoliš.

Odmah nakon svadbe otputovali su na nekoliko dana u Monte Carlo, a medeni mjesec proveli su u Los Angelesu i New Yorku, tek dva mjeseca nakon što su se uzeli.

- Imam puno poslovnih obaveza pa ne možemo na medeni mjesec nego u kolovozu. Nismo bili u Americi pa smo zato odlučili otići tamo - objasnio je tad mladi Marić.

Ludo zaljubljen i prosidbu je organizirao kako se ne bi utopila u prosječnosti, kad već ima mogućnosti. Na tren je inkomodirao zaštitare iz očeve tvrtke, kao i jedan njihov kombi.

“Odglumili” su Vedraninu otmicu, a drama je bila na vrhuncu kad se pojavio Kristijan te je zaprosio. Učinio je to darujući joj prsten Tiffany, koji su zajedničkim snagama već ranije izabrali u Beču.

Zavirite u imanje Sokol Marića vrijedno čak 50 milijuna dolara
Zavirite u imanje Sokol Marića vrijedno čak 50 milijuna dolara

Imao je mladi Marić manira, a imao je i od koga naučiti. Odmalena se naučio na luksuz i skupe stvari. S 18 je već vozio Porsche Cayman, vrijedan oko 100.000 eura i snažan 300 “konja”, što vozač tih godina nije smio voziti. Ne da ga je vozio, uspio ga je i slupati. Mladost - ludost, reklo bi se, pa je tako bilo i s mladim Kristianom i prijateljem mu na suvozačkome mjestu. Sunce, more, koja kapljica previše i svi su preduvjeti tu da se pred zoru na cesti Jelsa - Hvar zabije automobilom u suhozid. Policija je alkotestom utvrdila da je mladi Marić napuhao 1,19 promila alkohola u krvi.

Nasreću, prošao je s lakšim ozljedama, dobio je samo Schanzov ovratnik. Brižni tata Zlatko je odmah, čim je čuo za nesreću, sjeo na privatni avion i odletio po sina, kojeg je već istog dana poslijepodne doveo u Zagreb, dok je slupani auto završio na šlepu. Kristiana su kaznili oduzimanjem vozačke na šest mjeseci, sa šest kaznenih bodova i 6000 kuna.

Nakon vjenčanja Kristijan se posvetio obiteljskom životu

Kristian danas može uživati i u vikendici glave familije. Zlatko na karipskom otočju Turks i Caicos ima imanje koje navodno vrijedi 330 milijuna kuna. Na njemu su tri vile koje iznajmljuje, a dnevni najam je 66.000 kuna. Susjedi su im glumac Bruce Willis te gitarist Rolling Stonesa Keith Richards. Marić kaže da njeguje dobrosusjedske odnose.

Zlatko Marić nije štedio ni na svadbenom daru. Kako bi zbrinuo novopečeni bračni par, kako bi imali krov nad glavom, darovao im je stan u strogom središtu Zagreba od 280 kvadrata, da imaju dovoljno mjesta. Od tada sin vlasnika zaštitarske tvrtke Sokol Marić uglavnom živi daleko od očiju znatiželjnika i bez javnosti zabilježenih incidenata.

Njima ne trebate previše vjerovati: Ovi horoskopski znakovi su najviše dvolični i tračaju koga stignu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 232
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Pojavio se video princeze Kate, a mnogi ne vjeruju da je to ona: 'Premršava je, a vidite joj nos!'
SNIMLJENI NA FARMI

Pojavio se video princeze Kate, a mnogi ne vjeruju da je to ona: 'Premršava je, a vidite joj nos!'

Princeza Kate i princ William viđeni su u dućanu s domaćim proizvodima u Windsoru, nedaleko od svoga doma Adelaide Cottage, u dijelu Windsor Great Parka, gdje se Kate oporavlja
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju