Obavijesti

Show

Komentari 14

'Masterchef': Najpopularnija je kuhinja večeras otvorila vrata

'Masterchef': Najpopularnija je kuhinja večeras otvorila vrata
3

POČELA DRUGA SEZONA Audicija je nekima osigurala pohvale žirija i prolazak dalje, a neki su pak dobili 'kompliment' da im jelo izgleda kao da je od plastelina

VIDEO

U show koji je srušio sve kulinarske granice prijavilo se 2000 ljudi, no samo najbolji ulaze u TOP 50. Oni koji prođu audiciju dobit će priliku za dokazivanje, a samo najbolji ući će u Masterchef kuhinju i postati natjecatelji druge sezone kulinarskog showa. Samo jedan od njih ostvarit će svoj san i postati drugi hrvatski Masterchef. Prve emisija druge sezone emitirana je u ponedjeljak 24. rujna. 

- Od vas se ovdje očekuje da sve bude tip top. Svakim novim tjednom letvicu ćemo podizati više – objasnio je natjecateljima Dino Galvagno, novi član žirija u showu uz Matu Jankovića i Radovana Marčića.

Galvagno kuhanje smatra umjetnošću poput kiparstva, slikarstva ili glume. Svaku namirnicu tretira s jednakim poštovanjem, a tanjur koji se iznosi pred gosta, kaže, mora odražavati stav kuhara. 

Radovan Marčić također je napomenuo kako za njega cilj kuhanja nije puko punjenje želuca već buđenje emocija. - Kuhanje zbližava ljude, budi najskrivenije osjećaje. To je način života, a ne posao – smatra Mate Janković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pola sata za prvi dojam

Svi oni koji su prisustvovali audiciji Masterchefa imali su samo pola sata za pripremanje jela koje je njihova potencijalna ulaznica za ulazak u show i svijet profesionalne kuhinje.

Željko Božiček (40), umirovljeni policijski službenik iz Oroslavlja na audiciji se prezentirao 'Nizozemskom juhom'. Za glavno jelo pripremio je vepra sa žgancima i umakom od borovnica.

- Ova vaša juha, to nije ništa Bog zna kako posebno iako je fina. Vepar je mrvu prepečen. Za borovnice bi radije da su brusnice. Kad povučem crtu radije bi rekao 'ne' nego 'da' -rekao mu je Galvagno, no Mate i Radovan su kontrirali i Željku ipak dali Masterchef pregaču koja natjecateljima osigurava daljnje takmičenje.

Jelima zaslužili prolaz dalje

Andrija Prostran (29) iz Zadra po struci je diplomirani ekonomist menadžmenta. Došao se predstaviti s biftekom u umaku od tartufa sa suho prženim povrćem. Mali plus od Dine je dobio već na samom početku jer su primijetili da je Andrija primio tanjur s ubrusom, što znači da ga je prethodno zagrijao kako bi jelo bilo što toplije. Iako je žiriju malo nedostajalo soli, Andrija je ostavio dojam da ima potencijala i da bi mogao dati više, te mu je uručena pregača. 

Zagrepčanin Dino Hubert (25) spremio je pohano meso sa sjemenkama i zeleni umak od kikirikija i prošao dalje kao i Ivona Kristina Vujnović (30) koja je pripremila poširanog lososa u limunu. 

Marko Matei (32), Irena Golub (27), Mario Tišljarec, Nikola Lesar i frizerka Silvija Ravenšćak Mesanović (44) koja je skuhala krem juhu od brokule također su prošli dalje. 

Ima i onih koji neće ići dalje od audicije

Krunoslav Tkalčec (42) iz Čakovca, strojarski je tehničar. Prijavio se, kaže, da vidi koliko vrijedi. Kuha 35 godina i baka mu je bila kuharica. Na audiciji se predstavio s brancinom na lešo s umakom od lososa i kopra. Na pitanje zašto je uz brancina umak od lososa, Kruno je rekao kako on dobro ide uz lešadu, no Radovanu se to nije svidjelo i nije mu dao prolaz.

- Ovo je umak koji se poslužuje u lošim špageterijama, kad imate onako vrhnje, losos, pa naribaju još gore sira, pa vam zabetoniraju želudac. Ali gastronomski nije ispravno i losos ne može ići uz ribu, bez obzira s kime to kuhali i gdje rekao mu je Janković, a Radovana je Krunino jelo izdeprimiralo. 

Vrbovčanka Kornelija Maršalek (36) spremila je teletinu s vrganjima i žgance s koprivama te krušku punjenu orasima medom i čokoladom. Žiri nije bio oduševljen jelom koje je bilo nedovoljno slano i pretjerano masno. 

Žiri nije dao prolaznu ocjenu ni umirovljeniku Frani Juriću (66). Rekli su mu da njegov pire od slanutka izgleda kao da su ga djeca u vrtiću malo plastelinom slagala na tanjuru, no unatoč tome ohrabrili su ga da nastavi kuhati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom