Show

Komentari 17

Mateo Beusan: Žao mi je što je moj brk preživio ovo prvenstvo

Mateo Beusan: Žao mi je što je moj brk preživio ovo prvenstvo

NAŠE OKO SOKOLOVO Mateo Beusan odlučio se za mirovinu nakon 20 godina analize sudačkih odluka. Od Drage Ćosića je dobio alat za uređivanje svojih brojnih kaktusa

Hvala vam na prekrasnim godinama, bilo mi je neopisivo zadovoljstvo biti dio ekipe. Nešto vam ipak moram priznati. Žao mi je što nisam trebao obrijati brk. Učinio bih to sa zadovoljstvom, rekao je stručni komentator Mateo Beusan (67) na oproštajnoj večeri koju su za njega priredili kolege novinari.

Bivši dubrovački sudac komentirao je 20 godina suđenje na HRT-ovim emisijama i sad je otišao u zasluženu mirovinu te sve ostavlja mlađim kolegama.

- Odluku sam donio bez dvojbi jer su mi takve bile sve u životu. Baš kao da sam sudac na terenu. Ovaj posao mi sigurno neće nedostajati odmah, ali vjerojatno za godinu dana hoće. Sad je vrijeme da malo uživam i odmaram - istaknuo je.

Mateu je ovo deseto veliko natjecanje koje komentira za televiziju i dosad, priznaje, najnapornije. Njegova rubrika 'Oko sokolovo' poznata je po analizi sudačkih odluka, a Beusan se uvijek trudio da mu komentari budu zanimljivi.

Na prigodnom domjenku pjevale su se domaće pjesme, a prisustvovali su Joško Jeličić, Anton Samovojska, ali i dugogodišnji prijatelj i sportski komentator Božo Sušec te Drago Ćosić, koji mu je darovao alat za uređivanje kaktusa koje Mateo obožava.

- Da se barem ubodeš na kaktus pa da shvatiš koliko ti je bilo dobro kod nas - poručio mu je Drago.

Najčitaniji članci