Obavijesti

Show

Komentari 2

Meghan i Harry ljute baku: Ne smiju imati političke komentare

Meghan i Harry ljute baku: Ne smiju imati političke komentare
6

Kao netko tko je istupio iz kraljevske obitelji trebao bi se usredotočiti na vlastiti život i ne baviti se politikom. To nije prikladno. Nisam siguran da će njegova baka ovim biti zadovoljna, rekao je zastupnik Rosindell

VIDEO

Princ Harry (35) i Meghan Markle (38) kazali su u razgovoru s čelnicima Queen's Commonwealth organizacije da Velika Britanija mora priznati neugodnu prošlost kako bi mogli krenuti naprijed, piše Telegraph.

POGLEDAJTE VIDEO: Harry preko veze sredio posao za suprugu

Pokretanje videa...

00:50

- Toliko je ljudi učinilo nevjerojatan posao priznavajući prošlost i pokušavajući ispraviti te nepravde, ali mislim da svi znamo da ima još mnogo toga što treba napraviti - istaknuo je princ Harry govoreći o povijesnoj nepravdi koja uključuje trgovinu robljem.

Royals Watch The Flypast To Commemorate Royal Air Force Centenary

Dodao je kako neće biti lako, a u nekim slučajevima to neće biti ni ugodno, ali da to svakako treba učiniti jer od toga svi imaju koristi. Zaključio je da rješenja postoje i promjena se odvija daleko brže nego ikad prije.

- Govoriti o tome je sada malo neugodno, ali samo u rješavanju te nelagode stići ćemo na drugu stranu. Ravnopravnost nikoga ne postavlja u niži položaj, već nas sve postavlja na isti temelj, što je osnovno ljudsko pravo - dodala je Meghan.

The Duke and Duchess of Sussex attend the Endeavour Fund Awards

Njihov glasnogovornik rekao je da kao odgovor na pokret Black Lives Matter, Queen's Commonwealth organizacija održava tjednu raspravu s mladima koji svjedoče različitim oblicima nepravde. Kao predsjednici te organizacije Harry i Meghan smatraju da moraju biti važan dio razgovora o ravnopravnosti.

Ovakva izjava ne prikazuje Britansko Carstvo, kojim su vladali Harryjevi preci, u najboljem svjetlu, a protivi se i protokolu prema kojem članovi kraljevske obitelji ne smiju davati političke komentare. 

FILE PHOTO: Britain

Taj je intervju kritizirao zastupnik Andrew Rosindell (54), koji smatra takve komentare razočaravajućima i ističe i da se neće svidjeti kraljici.

- Razumijem da su Harry i Meghan istupili iz kraljevske obitelji. Stoga se čudim ovim komentarima. Ne slažem se s onim što govori. Trebali bismo gledati naprijed, a ne nazad. Kao netko tko je istupio iz kraljevske obitelji trebao bi se usredotočiti na vlastiti život i ne baviti se politikom. To nije prikladno. Nisam siguran da će njegova baka ovim biti zadovoljna - rekao je za strane medije. 

FILE PHOTO: Annual Commonwealth Service at Westminster Abbey in London
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...