Show

Komentari 5

Meghan Markle pobijedila u ratu protiv tabloida, uz ispriku dobit će barem 13 milijuna kuna

Meghan Markle pobijedila u ratu protiv tabloida, uz ispriku dobit će barem 13 milijuna kuna

Meghan je napisala pismo ocu koje je kasnije objavljeno u nekim tabloidima bez njezina pristanka, što je završilo i na sudu. Vojvotkinja je u pravnoj bitci pobijedila, a uz ispriku tabloidi će joj i isplatiti naknadu

Vojvotkinja Meghan Markle (40) pobijedila je britanski tabloid Mail on Sunday, čiji su izdavači pristali ispričati se i platiti odštetu jer su joj narušili privatnost objavljivanjem privatnog pisma. Meghanin otac Thomas Markle (77) tabloidu je pismo dao na uvid, no bez Meghaninog pristanka ipak nisu smjeli objaviti njegov sadržaj. 

- Ovo je pobjeda ne samo za mene, već za svakoga tko se ikada bojao zauzeti se za ono što je ispravno. Iako ova pobjeda predstavlja presedan, ono što je najvažnije je da smo sada zajedno dovoljno hrabri da preoblikujemo tabloidnu industriju koja uvjetuje ljude da budu okrutni i profitira od laži i boli koju stvaraju - rekla je Meghan u izjavi, prenosi The Guardian.

POGLEDAJTE VIDEO:

Meghan se tri godine borila, a u nedjelju su novine tiskale izjavu na dnu svoje naslovne stranice u kojoj su objavili da je vojvotkinja dobila svoj pravni spor za kršenje autorskih prava protiv 'Associated Newspapersa' za članke objavljene u novinama 'Mail on Sunday' i objavljene na 'Mail Onlineu'.

Vojvotkinja je ovu pravnu bitku shvatila vrlo ozbiljno, želeći se boriti za sve one kojima su se dogodile slične povrede privatnosti. 

- Sutra bi to mogli biti vi. Ove štetne prakse se ne događaju rijetko - one su svakodnevni neuspjeh koji nas razdire, a svi zaslužujemo bolje - rekla je. 

Objavili su i da je dogovorena novčana naknada između izdavača i vojvotkinje. Vojvotkinjini su troškovi prije nego što je Associated Newspapers uložio žalbu procijenjeni na 1,5 milijuna funta (oko 13 milijuna kuna), no ta bi brojka u konačnici mogla biti i veća nakon ulaganja žalbe.

Najčitaniji članci