Obavijesti

Show

Komentari 18

Melita Hrengek: 'Zar je stvarno nekome u braku dosadno?'

Melita Hrengek: 'Zar je stvarno nekome u braku dosadno?'
3

TV voditeljica i urednica Melita Hrengek govori o ljubavi za putovanjima, zašto je kritike podsjećaju na kolače i kako održava brak dug već 12 godina

VIDEO

Zbog vedrog duha i specifičnog šarma Melita Hrengek (37) brzo je ušla u red najprepoznatljivijih TV-lica. Danas je ponosna što godinama vodi emisiju “Iza ekrana” i uređuje “Kućne ljubimce’. Donedavno su je mogli vidjeti i kao voditeljicu u “Dobro jutro, Hrvatska”.

- Uživala sam u zagrebačkim zorama i ranojutarnjoj atmosferi u studiju. Ljudi su još pomalo pospani i nekako mirni, nema napetosti, gosti su uglavnom dobro raspoloženi - kaže Melita. Kao mala je maštala da će biti zubarica, a poslije je željela završiti Ekonomski fakultet i zaposliti se u banci.

Potreba za džeparcem na trećoj godini studija dovela ju je na audiciju za emisiju “Mladi imaju riječ”, koju je radila jednu sezonu. Dvije godine poslije zvali su je na audiciju za spikere i tako je ostala na HRT-u.

Sreća se u dvoje uvećava, a tuga smanjuje

- Nikad nisam radila u struci, a i toliko toga se u međuvremenu promijenilo pa mislim da me nitko ne bi želio za osobnu bankaricu. Ostala sam još na čekovima. Bolje mi je da se držim televizije. Tu sam puno naučila, ali još ima mjesta za napredak - pojašnjava Melita.

Svjesna je da neće vječno moći biti voditeljica jer dolaze mlađe, zanimljivije osobe.

- Prirodno se u nekom trenutku maknuti. Voljela bih raditi iza kamere - otkriva i dodaje kako i nakon toliko godina u poslu, na kritike, reagira kao i na kolačiće.

- Ako ih uzmem malo, slatki su mi, a ako ih je previše, od njih mi je zlo! Stroža sam od kritičara, perfekcionistica sam i uvijek mislim da mogu bolje i više - kaže Melita.

U poslu joj je, kaže, velika prednost što i suprug Hrvoje Hrengek radi na televiziji. Upoznali su se ondje. Hrvoje je bio novinar i tražio ju je da čita tekst za njegov prilog. Rekao joj je da ima najljepši glas. Poslije joj je priznao da nije ni čuo kako govori i da je izmislio tri rečenice kako bi se upoznali. Zaprosio ju je u Veroni na Julijinu balkonu, a u sretnom braku su 12 godina.

- Puno si međusobno pomažemo, kritiziramo, hvalimo, ali i razumijemo. Hrvoje je uz mene naučio pravilne naglaske, a ja uz njega važnost praćenja svih sportskih događaja na HRT-u - objašnjava Melita.

Zbog dinamike i zauzetosti poslom cijene svaki zajednički trenutak.

- Ako ništa drugo, naše su večeri! Idemo na koncerte, utakmice, u kazalište, nasmijavamo jedno drugo, družimo se s prijateljima. Često smišljamo zajedničke projekte nevezane uz posao. A kad god uhvatimo dva slobodna dana, bježimo u našu oazu na Krku - otkriva ova rođena Vukovarka kojoj nikad nije dosadno u braku.

- ‘Kratko’ smo u bračnim vodama, niti 15 godina, pa još nismo iskusili ‘čari’ dosade i monotonije. Zar je stvarno nekome u braku dosadno? Sreća se u dvoje uvećava, a tuga smanjuje - govori kroz smijeh.

Sa suprugom je posjetila brojne turističke destinacije jer oboje obožavaju putovati.

- Volimo otići makar i na pola sata od Zagreba. Čisto da prodišemo punim plućima i uživamo u prirodi. Proputovali smo dobar dio Europe, a sljedeći nam je cilj detaljnije istražiti Francusku. Maštamo o Bretagni, vinima, šampanjcima, Rennesu - otkriva voditeljica. Po prirodi je vedra i optimistična, a privilegirana je, kaže, što su njezini najbliži vrlo pozitivni i duhoviti pa često šalom umanjuju nastale probleme.

Iako djeluje mirno, tvrdi da se itekako zna naljutiti

- Znam se i naljutiti, jako, ali naučila sam kako se brzo odljutiti. Svatko ima pravo biti ljutit i nema ništa loše u tome. No umjetnost je pokazati da si ljut, a ne vrijeđati drugoga - tvrdi Hrengek.

Nekad je plesala trbušni ples i zumbu, a danas dobru formu održava treninzima Dance Trancea. Pleše uz najnovije hitove koristeći korake iz raznih plesnih tehnika.

- Imam najbolju instruktoricu na svijetu. Ako netko želi plesati kao Madonna, Beyoncé ili Melita, to je pravi trening - govori voditeljica.

Neostvarene želje i snove ne želi otkriti.

- Ako želite da vam se snovi i želje ostvare, o njima ne govorite- zaključila je Melita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni