Obavijesti

Show

Komentari 5

Mentori pjesmom i plesom tješili i hrabrili natjecatelje

Mentori pjesmom i plesom tješili i hrabrili natjecatelje
6

Već iduće subote u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske gledat ćemo nokaute nakon što su večeras završili dvoboji i mentori izabrali 24 natjecatelja s kojima nastavljaju putovanje

VIDEO

Uoči uzbuđenja i emocija koje su nam donijeli dvoboji, mentor Ivan Dečak je kolegi Jacquesu Houdeku poklonio obećani bicikl zato što je Mirtu Dautović preuzeo u svoj tim. A večeras je jedini upravo mogućnost preuzimanja imao Ivan Dečak koji je iz Jacquesova tima preuzeo Vjekoslava Ključarića uz isprike što mu se nije okrenuo na audiciji.

Valentina Gyerek i Ivana Brkašić iz tima Ivan prve su stale u pjevački ring i izvele pjesmu 'Squander' britanskog benda Skunk Anansie. 

- Vi ste jedine u našemu timu na svim probama bile izjednačene - rekao je mentor Ivan nakon njihova nastupa i za pomoć pri odluci zamolio kolege.  Da su bile izjednačene smatra i Jacques kojemu se sviđa Valentinin karakter i boja glasa, no upozorio je da je Ivana večeras zakucala.  Indira je malu prednost dala Valentini zbog uvjerljivosti, no pohvalila je i Ivanu jer daje sve od sebe. 

- Nije jednostavno pjevati u duetu gdje moraš pokazati što znaš, a pritom paziti na drugoga jer je to i duet i duel - rekao je Tony i malu prednost dao Ivani.  

- Ja još ne znam“, prošaptao je Ivan u trenutku kada je bilo vrijeme odluke. Odlučio je da u daljnje natjecanje vodi Ivanu.  

Mentorica Indira je u dvoboju Ivane Sutlović i Maje Tošić, koje su pjevale 'Next to me' Emeli Sandé, htjela da se sudare dva različita svijeta. Bila je zadovoljna izvedbom i pohvalila Ivanu i Maju. 

- Odlična izvedba, s time da valja naznačiti da su to dva totalno različita vokala. Maja ima baršun kao Gianna Nannini. Jako mi se sviđa tvoja boja glasa. Ivana je čista kao Céline Dion - rekao je Tony. 

- Zvučale ste moćno, nije se osjetila trema. Sjajno! - komentirao je Ivan, dok je Jacques bio oduševljen Majinim stavom, no poklonio se i Ivaninim visinama. 

- Bile biste u timu Jacques da ima mjesta, ali pucamo po šavovima - rekao je. 'Ništa mi nisu pomogli' -  požalila se Indira.

- Maja ima gard, ona je samouvjerena, nema tremu. Impresionira me to što joj je svejedno pjeva li u garaži ili na velikoj sceni, a to je odlika velike pjevačice. Ivaninine visine su čudo. Te ekstremne visine oduzimaju dah. Sad sam stvarno na mukama - rekla je Indira, nakon čega je donijela odluku i sa svojim timom u daljnje natjecanje povela Ivanu. Maja je odlazak iz natjecanja podnijela s osmijehom, te zahvalila Indiri i savjetnicima od kojih je mnogo naučila. 

Tony je u dvoboju spojio Edgara Rupenu koji je prvi nastupio na audicijama, i Branku Mrčelu koja je posljednja ušla u Tonyjev tim. Izveli su pjesmu 'You raise me up' koja, kako je istaknuo Tony, daje puno mogućnosti pravom pjevaču. Premda smatra da su se oboje dobro snašli u pjesmi, istaknuo je da mu je nedostajalo interakcije među njima, te da je Branka još previše fascinirana pozornicom The Voicea i da je bila previše napeta. S time se složio mentor Ivan.

- Pravi užitak na tvom licu vidio sam tek kada je sve završilo“, rekao je Branki. 

- Nažalost, ljudi često zaborave uživati u trenutku, pa sve proleti u grču - rekao je Ivan dodajući da se kod Branke osjetila nesigurnost, dok je Edgar bio siguran i u stavu i izvedbi. 

- Osim što je blagoslovljen lijepim glasom, Edgar ima ono što rijetki imaju, a to je pjevačka inteligencija. Zna procijeniti u kojem će trenutku pustiti i dati se, a u kojem se zaustaviti i dati prostora partnerici - komentirao je Jacques. Indira je otkrila da se u jednom trenutku za vrijeme izvedbe htjela popeti na pozornicu, zagrliti Branku i reći joj da pusti svoj prekrasan glas.

- Znam što je trema. Trema može biti pozitivna, a može te i opteretiti. Točno se osjetilo da se glas stisnuo, nije htio ići van - rekla je Indira. Tony je odlučio da natjecanje nastavlja Edgar. 

Jacques je u dvoboju spojio Ivonu Šimunić i Vjekoslava Ključarića, koji su, kako je rekao, u duši souleri, a i otprije se poznaju. Glasove su u strasnom duetu sučelili u pjesmi Alicije Keys 'If I ain't got you'. 

- Ovo mi je toliko bilo dobro da mi sad nije dobro - komentirao je inače rječiti Jacques.

 - Inače se vodim uzrečicom da je manje više, tako da je za moj ukus Ivona imala malo previše ukrasa. Jasan mi je utjecaj mentora. Mi to zovemo žakiranje -  našalila se Indira te prednost  dala Vjekoslavu radi umjerenosti i boje glasa. Tony je upozorio da je na početku izvedbe Vjekoslav imao malih nesigurnosti te iznimno pohvalio zajedničke dionice.  

- Ljudi, bili ste sjajni. Pokazali ste zapravo kako se to radi“, rekao je Ivan koji nije htio reći ime favorita u dvoboju jer nije htio pomoći Jacquesu koji je ipak uspio sabrati emocije i prije odluke svojim natjecateljima reći nekoliko rečenica. 

- Bilo je prekrasno s vama raditi. Vjeko ne samo da ima glas koji je doista poseban, nego ima gard i prirodan šarm. Sceničan si jako, nosiš sa sobom jednu sigurnost i ovu izvedbu si dosta, moram priznati, nosio ti jer si pjevao lead. Opet, kad s druge strane stavim Ivonu, ona je tako sjajno odradila sve dvoglase koji nisu jednostavni - rekao je i izrazio žaljenje što ne može oboje povesti sa sobom. Odlučio je da s njim natjecanje nastavlja Ivona. 

Kod svih prijašnjih parova Ivana su nagovarali na preuzimanje, no za preuzimanje Vjekoslava to i nije bilo potrebno. 

- Nisam se čovjeku okrenuo na audiciji. Moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh. Drago mi je da sam dobio drugu šansu. Rockeru, dobrodošao kući - rekao je Ivan svom novom članu tima, a Ivona i Vjekoslav osigurali su nastavak natjecanja.

Indirin posljednji par u dvobojima činili su Lucija Lučić i Marko Domjan, kojima se na audiciji okrenula samo ona, a za večerašnji dvoboj izabrala im je pjesmu 'Ugasi me' Parnog valjka.  

- Oni imaju nadimak duo simpatikus. Ponos mog tima. Zapalili su mentoricu, zapalili su publiku. Tko će nas sada ugasiti?! - komentirala je Indira njihov nastup.

- Lijepo je tako razigranu djecu gledati kako uživaju u tome što rade. Definitivno se osjeća Indirin utjecaj. Lucija, čak si u frekvenciji vokala jako slična našoj Indiri -  izjavio je Tony. 

- Ako su Hus i ekipa iz Valjka gledali vaš nastup, možda dođu na ideju da u pola koncerta naprave stanku i umjesto Akija i Tine na pozornicu puste Marka i Luciju -  pohvalio ih je Ivan. 

- Indira kao da vas je prištekala na svoju energiju. Super je Marko koji je tako duhovito i simpatično nezgrapan, baš kao ja u mlađim danima. Dobar si, imaš zanimljivu karizmu, a partnerica te pratila u stopu - rekao je Jacques. 

- Lucija je najmlađa u mom timu, ali je sve zrelija kao osoba. I pjevački je jako odrasla. Njezin život je glazba, pozornica, ona jednostavno diše glazbu. Večeras si bila sigurna, samouvjerena i stvarno je bilo lijepo. Marko, ja te jednostavno obožavam. Ti si predivan dečko, ali i sjajno pjevaš. Imaš prekrasnu boju glasa koja je definitivno karta na koju uvijek moraš igrati -  rekla je Indira koja je odlučila da s njom natjecanje nastavlja Lucija. Kako bi poduprli i ohrabrili Marka, mentori su mu se pridružili na pozornici i uz potporu publike zapjevali 'Ugasi me'.

Posljednji Jacquesov par činile su Ivana Benc i Petra Vurušić. U dvoboju su izvele pjesmu Boba Dylana 'Make you feel my love', u proslavljenom Adelinu aranžmanu. 

- Prekrasno. Dirnule ste me u dušu, emotivke naše drage. Iznijele ste pjesmu baš onako kako smo zamišljali, kako smo sanjali i hvala vam na tome - pohvalio je Jacques izvedbu. Indira je otkrila kako je Petra na probi govorila da joj otkazuju noge od straha.

- Petra, imaš tremu, no to se nije čulo kad si pjevala. Sviđa mi se tvoja posebnost u glasu. Jako je topao. Ivana, na probi si bila pomalo nesigurna, ali sada si jednostavno briljirala. Bilo je prekrasno, čarobno, bajkovito - rekla je Indira i dodala da bi obje povela dalje. 

- Petra i Ivana osvjetlale su obraz Jacquesova tima. Stvarno su dobra prezentacija njegova rada. Bilo bi i meni teško odlučiti se - komentirao je Tony.

- U vašim se očima vidjelo sve. Ivana je bila apsolutno sigurnija. Petra, tvoje su se oči cijelo vrijeme caklile od treme, bježale lijevo-desno, a tako je bježala i intonacija -  ocijenio je Ivan.  Jacques je pohvalio Petru i Ivanu za suradnju i angažman na probama. 

- Spremne ste na jedan i drugi ishod - rekao je Jacques i donio odluku da natjecanje nastavlja Petra. 

- Ivančice, danas je to bila Petra, sutra bi možda bila ti, prekosutra možda opet Petra. Ne želim da zvuči kao otrcana fraza, no tu ste svi zaista pobjednici. Morate naći ono najbolje iz ovoga, iskoristiti te nastupe koji će sigurno imati stotine tisuća pregleda za svoje dobro - poručio je na kraju Jacques.

Dvoboje je zaključio Tonyjev par – Lara Demarin i Monika Perić koje su se vokalno sučelile u izvedbi pjesme 'Moves like Jagger' sastava Maroon 5. Nakon njihova nastupa, na Tonyjev izazov, na pozornici im se pridružio Jacques koji je s njima zapjevao i zaplesao, a na kraju su mu se pridružili i ostali mentori, te voditelj Ivan Vukušić. 

- Bilo je zabavno, djevojke. Dominacija Monikina, moram priznati. Ona jednostavno jede pozornicu - rekao je Jacques i dodao da je Monika vokalno mogla biti i bolja, no da joj ne zamjera s obzirom na to da je tijekom nastupa i plesala. 

- Ja ću nahvaliti obje. Lara, odlična si pjevačica, ali uistinu je teško biti uz Moniku. Ona je ukrala pozornost. Ona je kompletna kao izvođačica - komentirala je Indira. Dok su Moniku nahvalili Jacques i Indira, riječi hvale za Laru imao je Ivan. 

- Meni je, moram priznati, Lara bila fantastična. Meni si ti ipak nešto bolja u ovoj izvedbi - rekao je. 

- Teško je odoljeti šarmu i pjevanju ovih mladih dama. Još  važem - rekao je Tony, a na kraju odlučio da s njim dalje ide Monika, no pohvalio je Laru na njezinu velikom napretku tijekom proba.

Iduće subote slijedi nam prva od dviju emisija nokauta. U nokaute mentori ulaze s po šest natjecatelja. Svaki natjecatelj, jedan za drugim, pjevat će po jednu pjesmu ispred gledatelja u studiju, a nakon njihovih izvedbi mentori će odlučiti kojih troje natjecatelja vode u sljedeći krug – natjecanje uživo. No, mentorova odluka i u nokautima neće značiti nužno i kraj natjecanja zato što mentori i u nokautima mogu preuzeti po jednog natjecatelja.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško