Obavijesti

Show

Komentari 30

Ekskluzivni intervju Mije Dimšić nakon Dore: Mi žene nekad imamo svoje 'zabranjeno voće'

Ekskluzivni intervju Mije Dimšić nakon Dore: Mi žene nekad imamo svoje 'zabranjeno voće'
10

Ovogodišnja pobjednica Dore s ponosom će Hrvatsku predstavljati u svibnju u Torinu, a kako kaže, u pjesmu 'Guilty pleasure' vjerovala svim srcem. U našem studiju govorit će o natjecanju i daljnjim planovima

VIDEO

Mia Dimšić (29) pobijedila je 13 izvođača na ovogodišnjoj Dori, osvojila poznati kipić i svojom će nas pjesmom predstavljati na Eurosongu u Torinu. Vesela Mia nastupala je s pjesmom 'Guilty pleasure' koju je pjevala na engleskom, a svojom je karizmom osvojila - gledatelje i žiri. 

- Jako sam sretna, mislim da svi možemo biti ponosni jer smo sudjelovali u nečemu predivnom. Teško mi je artikulirati kako sam se osjećala, iako se bavim pisanjem. Želim se zahvaliti svima, bili ste mi veliki vjetar u leđa i srce mi je ogromno - započela je Mia.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Pjesma je nastala početkom 2021., tada sam nakon pandemije dobila motivaciju i dobila sam radnu disciplinu. Na tu su pjesmu svi oko mene dobro reagirali u uvijek mi je nekako iskakala. Na dan roka na prijavu smo završili prvu verziju pjesme, uspjeli smo jer moj tim i ja odlično reagiramo pod pritiskom - ispričala je Mia o početku procesa. 

Priča pjesme koja je autobiografska Miji je najvažnija, kao i da ju svi mogu razumjeti, pa je zato odabrala engleski jezik. Tijekom procesa probi, ispričala je da se među natjecateljima osjetio samo prijateljski duh.

- Energija ovogodišnje Dore je bila toliko dobra, svi smo bili zajedno. Cure su si međusobno pomagale i davale savjete i drago mi je što sam kroz ovo iskustvo upoznala toliko dobrih ljudi. S Markom Bošnjakom sam se najviše zbližila, kao i s Mijom Negovetić.

- Marko ima jako veliku zrelost za svoje godine. Iskreno mi je čestitao i mislim da je pred njim velika karijera. Stajling mu je na nastupu bio odličan, a njegova pjesma bila mi jedna od najjačih konkurencija. Odličan je, mislim da će mu se sreća nasmiješiti iduće godine.

Mia planira uskoro izdati album, a do Torina želi pripremiti pet pjesama kako bi ih imala spremne za prilike koje će joj se otvoriti i ljude koje će upoznati. U budućnosti želi uz pjevanje i pisati pjesme, a u karijeri smatra da je najvažnije biti psihički jak.

'Guilty pleasure' na hrvatskom znači 'zabranjeno voće', a obožavatelje zanima tko je Mijino.

- Mislim da mi žene imamo svoje zabranjeno voće, a ja o svom ljubavnom životu ne bih željela puno govoriti. Mislim da sam u svojim pjesmama jako puno toga otkrila - rekla je Mia uz smiješak.

Mnoštvo ljudi nakon nastupa optužili su ju za plagijat, a Mia kaže kako iz usporedbi s Taylor Swift vidi sve najbolje.

Mia je pjesmom podsjetila na Taylor, bila i odjevena poput nje
Mia je pjesmom podsjetila na Taylor, bila i odjevena poput nje

- Ako Taylor, koja je moj najveći uzor, slučajno vidi sve te silne komentare ispod svoje pjesme 'Willow', ja ću svim tim ljudima biti neizmjerno zahvalna - objasnila je pozitivno nastrojena Mia.

Miju su u našem studiju dočekali i savjeti njezinih kolega, a podršku joj je iskazala Emilija Kokić, kao i njezina mentorica Ivana Husar Mlinac. Poručile su joj da su jako ponosne, te da se vidi da u sve ulazi cijelim srcem. Uz lijepe riječi Emilija joj je savjetovala da ne čita negativne komentare, a Ivana da zna da će sve biti top.

- Prekrasni i jako mudri savjeti, hvala vam. Ivana mi je bila jedna od najdražih pjevačica kao djetetu i ona je odličan mentor kao i čovjek.

Mia se jako povezala s kolegama tijekom karijere, a posebno s Nenom Belanom, s kojim se na pozornici osjeća odlično. Konflikte izbjegava i smatra da mir recept za dugi život.

- Ne treba držati zamjeranje u sebi, to nikome ne donosi ništa dobro.

Miji je od kolega čestitala i Albina Grčić, koja joj je poručila da se dobro zabavi u procesu priprema za Eurosong.

- Moj savjet ti je da uživaš, iskoristiš pozornicu i sve ostalo je manje važno. To će ti biti jedan od najljepših iskustava i lijep ti provod želim u Italiji! - poručila je Albina našoj novoj predstavnici. 

Pala gledanost Dore u odnosu na prošlu godinu, a za Miju Dimšić je glasalo 20 tisuća ljudi
Pala gledanost Dore u odnosu na prošlu godinu, a za Miju Dimšić je glasalo 20 tisuća ljudi

Pripreme za Eurosong su polako krenule, a Mia se vidi ponovno u crnoj kombinaciji. 

- Ne bih mijenjala pjesmu za Eurosong, jako mi se sviđa ova mistična verzija. Voljela bih kasnije čuti i druge verzije, naravno. Na nastupu će sve ići u službu nastupa, a radovala bih se da moj plesač opet bude s nama, odličan je.

Na kraju intervjua Mia je gledatelje počastila izvedbom pjesme koju ćemo zasigurno još puno puta sa zadovoljstvom preslušati dok ne stane na pozornicu u Torinu. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina