Show

Komentari 2

Michael Caine (88) povlači se u mirovinu: 'Za mene više nema uloga, posvećujem se pisanju'

Michael Caine (88) povlači se u mirovinu: 'Za mene više nema uloga, posvećujem se pisanju'

'Kada sam se približavao svojoj 70. godini svijet se počeo zatvarati za mene. No redatelj Christopher Nolan je došao k meni s filmom 'Batman: Početak' i opet započeo moju karijeru', rekao je glumac i objavio svoj kraj

Legendarni glumac, Sir Michael Caine u ovotjednom je intervjuu za BBC Radio 5 najavio da se u 88. godini povlači iz glume. Igrao je u više od 167 filmova, a Oscara je osvojio za ulogu u filmu 'Hannah And Her Sisters' 1986. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Legendarna filmska zvijezda gostovala je na BBC Radiju 5 kako bi promovirala svoj najnoviji film Best Sellers zajedno s Aubrey Plazom. Taj film nazvao je svojim posljednjim djelom, napomenuvši i da se teže kreće.

- Ne postoje baš scenariji za glavnog glumca od 88 godina - kazao je.

- Nisam radio dvije godine i imam problem s kralježnicom koji utječe na moje noge pa ne mogu hodati dobro - otkrio je slavni glumac te spomenuo svoje memoare koje je objavljivao posljednjih nekoliko godina - The Elephant In Hollywood 2010. i Blowing The Bloody Doors Off 2018.

- Napisao sam i knjigu, odnosno par knjiga koje su objavljene i bile su uspješne pa sada nisam glumac, ja sam pisac - rekao je.

Dodao je da mu se sviđa književni način života jer kao 'glumac morate ustati u pola šest ujutro i otići u studio'.

- Kao pisac možete početi pisati ne izlazeći iz kreveta - izjavio je šaljivo Caine.

- Kada sam se približavao svojoj 70. godini svijet se počeo zatvarati za mene. No redatelj Christopher Nolan je došao k meni s filmom 'Batman: Početak' i opet započeo moju karijeru - rekao je glumac svojedobno za britanski Daily Mirror. Caine kaže kako je najbolje filmove napravio u svojim 70-ima i kako je započeo novi dio života kao stariji glumac. 

- Sviđa mi se taj čovjek. Smatram ga svojim srećonošom - istaknuo je Caine. 

Sir Michael debitirao je u filmu 'A Hill In Korea' iz 1956. godine. Prva nominacija za Oscara je došla za dramu Alfie 1966. Oscara je osvojio 1986. za film Woodyja Allena Hannah And Her Sisters.

 

 

Najčitaniji članci