Obavijesti

Show

Komentari 1

Mirjana Rogina je bila dobri duh ZKM-a od svoje 14. godine

Mirjana Rogina je bila dobri duh ZKM-a od svoje 14. godine
10

Prerano si otišla, ZKM i hrvatsko glumište više neće biti isti. Nisi bila samo dramski pedagog. Ti si djecu pripremala za život, rekla je ravnateljica kazališta Milković

VIDEO

Slika Mirjane Rogine na klaviru i crvene ružine latice posute uokolo bili su kulisa u ZKM-u na komemoraciji glumice koja je preminula 27. studenog nakon teške bolesti u 56. godini. Obitelj, kolege i prijatelji borili su se s riječima i suzama u pokušaju oproštaja od Mirče, kako su je zvali. Jasna Bilušić, Iva Šulentić, Urša Raukar, Goran Navojec i svi prisutni za kraj su ustali i dugotrajnim, posljednjim aplauzom oprostili se od Rogine. 

- Prerano si otišla, ZKM i hrvatsko glumište više neće biti isti. Nisi bila samo dramski pedagog. Ti si djecu pripremala za život - rekla je ravnateljica kazališta Snježana Abramović Milković, a na njezine riječi nadovezala se jedna od Mirčinih učenica Katarina Kolega. 

- Roditeljima je uvijek govorila da imaju predivnu djecu. Mi smo imali predivnu pedagoginju, tješiteljicu i prijateljicu. Nama je stalno govorila 'želim samo da postanete dobri ljudi'. To joj je bilo najvažnije - rekla je Kolega. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mirjana je u Zagrebačko kazalište mladih došla s 14 godina i u njemu, na radost mnogih generacija ostala dobri duh. 

- Mi smo Mirčina djeca, ona naša druga mama, a ovo druga obitelj. Imali smo kuću u Zagorju za tulume i Mirči nije bio problem sjesti na vlak da dođe do nas i napaca nam meso jer je roštilj morao biti dobar. Popila bi samo kavu, sjela na vlak i vratila se u Zagreb - prisjetila se Iva Šulentić. Glumac Luka Petrušić kroz suze se nadovezao. 

- Nadam se da ću svom djetetu dati pola od onoga što si dala meni - istaknuo je Petrušić. 

Duhovitost Rogine možda najbolje opisuje scena kada su se vraćali minibusom s gostovanja u Dalmaciji. Bila je zima, poledica i jaka bura. Vozač je svejedno krenuo preko Masleničkog mosta. Autobus je počelo lelujati prema ogradi ispred koje je bio ponor i more. Na sreću uspjeli su proći, a tmurnu tišinu razbila je Mirča. 

- Ljudi, ja stalno sanjam da padam s mosta u hladno more i san mi se opet nije ostvario - nasmijala ih je tada Rogina. Urša Raukar oprostila se govorom od prijateljice. 

-  Imam osjećaj da je ona tu s nama, skockana jer je uvijek bila dotjerana. I čujem ju kako nam govori 'Ja sam tu, ne bute se mene tako lako riješili'. Ostajem. Mirča, i ostaješ - završila je Raukar. I tada je krenuo aplauz, posljednji aplauz za Mirču. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'