Obavijesti

Show

Komentari 1

Miro Ungar: 55 godina karijere mi je prohujalo kao s vihorom

U zagrebačkom Glazbenom zavodu Miro Ungar proslavio je 55 godina karijere. Koncert je otvorio pjesmom 'Love Is a Many Splendored Thing' koju je pjevao i 1956.

VIDEO

Sat vremena prije početka koncerta Miro je imao probu. Uzbuđeno je govorio glazbenicima da provjere sve note jer je sve moralo biti savršeno. Nije imao tremu već, kaže, adrenalinski naboj. 

- Tremu imam jedino ako su tekstovi pjesama jako zahtjevni i ako ih pjevam prvi put - otkrio je Miro.

U zagrebačkom Glazbenom zavodu Miro Ungar (75) proslavio je 55 godina karijere. Nastupao je s Big Bandom HGZ-a, a pjesme 'The Man I Love' i 'The Lady Is a Tramp' pjevao je u duetu s Lelom Kaplowitz. Njegova supruga Sara sve je organizirala.

- Najvažnije mi je da je moja supruga ovdje jer je ona sve pripremila, proživljavala sve sa mnom i hrabrila me. Da nije bilo nje ne bih se odlučio na ovakav koncert - rekao nam je Miro.

55 godina ' prohujalo kao s vihorom'

- Tu je sve počelo. Nakon 55 godina napokon ovdje pjevam. Hvala vam što ste došli u tako velikom broju. Život s muzikom bio je buran i ukratko sam ga opjevao ovom pjesmom - rekao je Ungar prije nego je zapjevao pjesmu '24 sata s tobom'. 

Koncert je otvorio izvedbom pjesme 'Love Is a Many Splendored Thing'. Istu pjesmu pjevao je u Zavodu i 1956. godine. Na binu je prvo izašao u crnom odijelu Hugo Boss, a zatim u bijelom Ralph Laurenu. Čak 55 godina karijere Miri je, kaže, prohujalo kao s vihorom. 

- Kad pomislim da sam prije pet godina slavio 50 godina karijere ne mogu vjerovati da je to tako brzo prošlo. Nažalost, što više starim to mi vrijeme brže prolazi - kaže Miro.

Energije mu ne nedostaje

Repertoar je birao po svojim afinitetima, ali i po ukusu publike koja voli glazbu 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća - doba swinga, jazza, kompozicija. Pjevao je dva sata i oduševio publiku koja je svaku njegovu pjesmu nagradila glasnim pljeskom. Koncert je zatvorio Elvisovim hitom 'Blue Suede Shoes'. Pjesme je otpjevao u swingerskom duhu, pun energije koja mu je, kaže, u krvi i u kojoj ne oskudijeva. 

- Barem četiri puta na tjedan igram tenis, energije mi ne nedostaje, a i cijeli sam život nešto 'naganjao' što se vidi i u mojoj konstituciji koja je spremna za napore - kroz smijeh govori Miro kojeg brine jedino glas koji je, kaže, potrošni materijal. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško