Obavijesti

Show

Komentari 13

Mišo je kralj: Automehaničar Vlado najveći je obožavatelj

Mišo je kralj: Automehaničar Vlado najveći je obožavatelj
7

Vlado Grandi iz Čakovca najveći je Mišin obožavatelj. Okućnicu si je oblijepio njegovim plakatima. Susjede to nije začudilo već im je bilo baš drago zbog toga

VIDEO

Svi u Međimurju znaju ga kao Mišina najveća obožavatelja. Iz ljubavi prema Kovaču za svaki njegov koncert oblijepi kuću i okućnicu plakatima. 
Ispričao nam je automehaničar Vlado Grandi (66) iz Čakovca koji je Mišu Kovača (72) upoznao prije 30 godina. Pjevač je tad imao prometnu nesreću, a kako su mu trebali dijelovi za Citroën “žabu” , Vlado ih je jedini imao. Zbližili su se i počeli se družiti. S Mišom je organizirao i njegove koncerte u Međimurju, kao i u Mađarskoj. Osim što je pomogao pjevaču, njegovoj kćeri Ivani (36), nakon što je položila vozački ispit, nabavio je prvi automobil. 


- Dok je bio u braku s prvom suprugom Anitom, više smo se družili. Bilo nam je lijepo, puno smo se smijali i pjevali. Kako Mišo sad manje nastupa, nemamo priliku često se vidjeti, tako da će naš sljedeći susret biti emotivan za obojicu - kaže Čakovčanin. Pohvalio se da i danas čuva sanduk pun zajedničkih fotki. 

- Susjedima nije bilo ništa čudno kad su me vidjeli da lijepim plakate jer su se naviknuli na to. Drago im je kad im malo ‘uveselim’ okoliš - ističe Grandi. Gdje god se pojavi, povezuju ga s pjevačem jer imaju identične brkove.


- Nema tog plesnjaka na koji ja uđem, a da bend ne zasvira Mišinu pjesmu - ponosan je Vlado. Iako se s pjevačem nije vidio posljednjih nekoliko godina, redovito se čuju telefonom. 
Bio je uz njega i kad mu je tragično nastradao sin Edi 1992. godine. Posjećivao ga je, kaže, i u mnogim drugim teškim životnim situacijama.
- Kovač mi je poput brata. On je kralj naše estrade i bio je i ostao veliki gospodin. Ponosan sam što je postao dio mog života - kaže Vlado, koji se veseli Mišinu nastupu 20. travnja u Čakovcu.

Bio je na stotinjak Mišinih nastupa

Vlado je 1995. godine otišao u Zagreb po pjevača kako bi ga svojim autom odvezao na njegov koncert u Međimurje. Grandi je rekao da je bio na stotinu Mišinih nastupa po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, a i sam voli zapjevati. Najdraža mu je pjesma iz 1969. godine “Čemu da živim”.

Njegove stihove ispisuju i na tenisicama

Jedan od Mišinih najvatrenijih obožavatelja htio je na fasadu kuće nacrtati pjevačev lik. Drugi mi je najavio da će si istetovirati stihove njegove pjesme na glavi. 
Ispričali su nam to u Mišinom menadžmentu. Dodali su da ih pojedini obožavatelji mole da dobiju mjesto u dvorani na kojem će moći klečati za vrijeme koncerta. 

Stihovi njegovih pjesama potaknuli su dizajnericu Ursulu Mužić (23) da na tenisice crta njegov lik i ispisuje riječi njegovih pjesama.


- Imala sam par starih tenisica i pod utjecajem bratova slušanja Mišinih pjesama dobila sam inspiraciju da ga nacrtam na njima. Objavila sam ih na stranici svoje društvene mreže i ubrzo su počele “pljuštati” narudžbe - kaže Ursula, koja danas ima toliko zahtjeva za Mišinim tenisicama da ih ne stiže oslikati. Do sada ih je prodala preko stotinu pari po cijeni od 450 kuna, a jednako ih kupuju muškarci i žene.


- Najveća obožavateljica i kupac je Mišina supruga Lidija Kovač koja vrlo često naručuje i po nekoliko pari za svoje prijatelje i rodbinu. Svaki put traži drukčije stihove i različite boje - pojasnila je dizajnerica, čije tenisice nosi i Mišina kćer Ivana (36). Dok oslikava obuću sluša najveće hitove dalmatinskog pjevača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.