Obavijesti

Show

Komentari 16

'Modna industrija još je leglo rasizma, odbijaju tamnopute'

'Modna industrija još je leglo rasizma, odbijaju tamnopute'
3

Odgovor koji najčešće dobivam je 'Već smo angažirali jednu crnkinju, nema potrebe da sad angažiramo još i tebe' , rekla je Chanel Iman u intervjuu za The Times

VIDEO

Svi misle da je biti manekenka ostvarenje sna, no prevarili biste se da znate kako stvari zaista funkcioniraju u carstvu mode, rekla je Chanel Iman (22) za The Times

Viktorijina anđelica, koja redovito pozira za Vogue, otkrila je kako je modni agenti nisu samo jednom odbili zato što je tamne puti. Rasizam je, tvrdi, i dalje velik problem u modnoj industriji. 

- Odgovor koji najčešće dobivam je 'Već smo angažirali jednu crnkinju, nemamo potrebe sad angažirati još i tebe' - otkriva Chanel. Dodaje kako se svaki put nakon što je odbiju zbog boje kože osjeća manje vrijedno i izgubi samopouzdanje.

Ljepotica dodaje kako manekenkama koje nisu bijele rase ne pomažu ni časopisi koji na svojim stranicama imaju editorijale isključivo s tamnoputim djevojkama. Takvi ih časopisi, kaže, također svrstavaju u određenu kategoriju. Dodaje kako bi trebalo poraditi na tome da revije koje nose isključivo bjelkinje, što je česta pojava u Europi i New Yorku, postanu stvar prošlosti. Trebalo bi osigurati raznolikost.

'Tamnopute manekenke neće prodati odjeću'

Chaneline riječi potvrđuje i fotograf Steven Meisel koji otkriva da njegovi klijenti, uglavnom velike modne kuće, nisu zadovoljni kad on angažira tamnopute manekenke za snimanje editorijala koji promovira novu kolekciju nekog branda. 

- Puno puta oglašivače pitam mogu li angažirati tamnoputu djevojku za editorijal i odgovor je u većini slučajeva isti, 'Ne, crnkinje ne prodaju ni kolekciju ni časopis' - kaže Meisel.

'Moraju imati ono nešto'

Barbara Nicoli, glavna agentica za angažiranje modela za revije Versacea i Guccija, kaže da se manekenke bira prema tome kakve su građe i kako će dizajnerska odjeća stajati na njima. 

- Azijatkinje imaju specifičnu tjelesnu građu, isto kao i mulatkinje i crnkinje. Dizajneru je najvažnije da djevojka ima ono nešto posebno i ako ima, njena rasa nije ni najmanje važna. Najvažnije je da odjeća na njoj dobro izgleda - napominje Nicoli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'
NISU SE MOGLI KONCENTRIRATI

Jennifer Aniston pokazala novu frizuru u bijeloj majici, fanovi poručili: 'Gledam nešto drugo'

Jennifer je nosila bijelu majicu, a čini se da ispod nje nije bilo grudnjaka, što su svi odmah primijetili...