Obavijesti

Show

Komentari 14

Mrle o Mani: 'Nije bilo love, dva mjeseca smo spavali na podu'

Mrle o Mani: 'Nije bilo love, dva mjeseca smo spavali na podu'
9

Bila su teška vremena kad je 1996. Mani Gotovac radila na predstavi ‘Fedra’ s riječkim bendom Let3 pa su dečki spavali na pozornici jer nije bilo novca. Danju bi vježbali, a onda izvukli madrace i zaspali

VIDEO

Proslavljena kritičarka, spisateljica i kazalištarka Mani Gotovac preminula je 12. studenog u 81. godini. Prije smrti bila je u bolnici, spojena na infuziju i nepokretna, a njezini prijatelji ne mogu se pomiriti s odlaskom. Na društvenim mrežama stalno pišu objave njoj u čast, a prisjetio je se i Damir Martinović Mrle (58), basist riječke grupe Let3.

POGLEDAJTE VIDEO O MANI: 

Pokretanje videa...

00:55

S Mani je radio na predstavi Ivice Buljana “Fedra”. S obzirom na to da se radilo o 1996. i nisu imali novca za smještaj, dečki su odlučili spavati na kazališnim daskama. Doslovno. Tijekom dana su radili predstavu, a kasnije bi pomaknuli sve rekvizite, izvukli madrace i otišli na spavanje. Sutradan bi scenarij bio identičan. I tako su uspjeli funkcionirati čak mjesec, dva. 

- Bila su to teška vremena, nije bilo novca za smještaj. Odnosno, ponudili su nekakav, ali je bio predaleko, u nekoj kući. Zato smo odlučili spavati na pozornici ne bismo li što bolje upili tu energiju kazališta. S nama je tamo bila i Ivana Popović, koja je iznad madraca napravila baldahine - prisjeća se Mrle s tugom u glasu.  

gotovac

Iako bi to u današnje vrijeme vjerojatno većini glumaca bio problem, Mrle smatra da je to bilo odlično i da bi se trebalo uvesti u praksu. 
- Primijeniti bi to trebalo i danas jer se treba u potpunosti predati i spojiti sa scenom, a nama je to uspjelo upravo zbog spavanja na pozornici. Saživjeli smo s kazalištem i postali jedno. Upila se energija kazališta u naše osjećaje - tvrdi basist.

Iako su bili u Zagrebu, gotovo su na tu informaciju i zaboravili jer iz kazališta nisu izlazili. To je bio njihov dom na dva mjeseca jer su u travnju 1996. počeli raditi na predstavi, a premijera je bila u lipnju. Mani se, govori Mrle, nije odvajala od njih i bila im je veliki oslonac u svemu.

Legendarna Mani Gotovac (80) preminula nakon teške bolesti
Legendarna Mani Gotovac (80) preminula nakon teške bolesti

- Sad kad nas je Mani napustila, jednostavno ne vidim tako velike ljude nakon nje. Bila je jedno prekrasno biće, cijelo vrijeme uz nas i s nama dok smo radili na predstavi - govori Mrle. Voljela ih je jer im je kazalište u tom trenutku bilo cijeli svijet, a razmišljali su o predstavi i dok su spavali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...