Obavijesti

Show

Na fotkama ćete izgledati seksi uz ovih 11 fantastičnih savjeta

Na fotkama ćete izgledati seksi uz ovih 11 fantastičnih savjeta
12

Ako nema fotki, nije se dogodilo! Zmajo voli opaliti dobre fotke s mora i podijeliti ih s ekipom. Tajna njegova uspjeha: faktor 4000 i fleksibilne poze!

VIDEO

Mobitelom opali najbolju ljetnu fotku!

Najbolja je kamera ona koju uvijek imate sa sobom, a u ovim ljetnim mjesecima to je vaš mobitel. Ovi savjeti pomoći će vam da opalite najbolje ljetne fotografije!

Pojava pametnih telefona opremljenih sve moćnijim kamerama u posljednjih je desetak godina donijela veliku revoluciju u svijetu, ali i u samoj fotografiji. Danas živimo u svijetu u kojem kamerama bilježimo velike i male trenutke, a samo na Facebooku svaki dan podijelimo više od 300 milijuna fotografija. Ipak, većina tih fotografija nije atraktivna, a mnogi od nas najčešće fotografiraju u običnom automatskom režimu rada. Logično, pa komu se da, osim pravim entuzijastima, ulaziti u sve postavke manualnog rada.

No, stvari nisu tako teške i ne treba vam puno da značajno popravite svoje vještine i kvalitetu fotografija kojima ćete obilježiti svoje ljetovanje. U nastavku pročitajte neke korisne savjete koji će vaše fotografije učiniti spektakularnima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Promijenite kut

Jedna od najvećih pogrešaka amaterskih fotografa je snimanje fotografija iz istog kuta. Pokušajte promijeniti kut. Podignite ili spustite mobitel i vaše će fotografije dobiti novu razinu.

2. Oblačni dani

Možda mislite da su sunčani dani najbolji za fotografiranje, no istina je da su oblačni dani savršeni za fotografije jer pružaju dovoljno danjeg svjetla da vaša fotografija izgleda kao da ju je slikao profić.

3. Tajming

Kraj dana savršen je za magične fotografije koje će vaše prijatelje na društvenim mrežama ostaviti bez daha. Probajte 'ubosti' 60 minuta prije zalaska sunca za svoje najbolje fotke. Tada sunce baca savršeno osvjetljenje za fotografije.

4. Fotografirajte portrete u novom svjetlu

Za savršene fotke morate shvatiti kako osvjetljenje funkcionira i kako utječe na vaše fotografije. Kada slikate prijatelje, želite slabo osvjetljenje na njihovim licima.

5. Igrajte se sjenama

Tražite priliku za fotografiju kad su objekt i lokacija osvijetljeni prilično jednako, a problem s takvim fotografijama najčešće se vidi pri fotografiranju u interijeru. Svjetlo bi uvijek trebalo dolaziti iza leđa fotografa ili biste barem trebali imati svjetlo ispred onoga koga fotografirate.

6. Zumiranje

Iako vaš mobitel može zumirati, nemojte koristiti ovaj alat često. Približite se prizoru koji želite fotografirati jer to vam jamči bolju kvalitetu fotografije.

7. Koristite gumb umjesto touch screena

Iako ste možda naviknuti na 'okidanje' fotki pritiskom na touch screen, probajte koristiti gumb za glasnoću. Tako ćete i dalje držati mobitel objema rukama te će se on manje micati pa će fotografija biti bolja i kvalitetnija.

8. Aplikacije

Neovisno o tome koji telefon koristite, na njemu imate aplikacije koje nude razne opcije za fotografiranje. No, kada je riječ o uređivanju fotografija, posjetite app store i skinite neku koja će od vaših amaterskih fotografija napraviti umjetničko djelo.

9. Izbjegavajte klišeje

Fotografije vaših nogu (hrenovki) dok se u pozadini vidi more već je toliko isfurano i ama baš nikom više nije zanimljivo. Budite originalni, ulovite novi kadar, ispucajte puno fotografija i odaberite one najbolje.

10. Što više, to bolje

Digitalno fotografiranje je besplatno. Ne trošite film, ne plaćate razvijanje fotografija. Fotografirajte što više, probajte isti prizor uloviti iz više kutova i na kraju odaberite fotografije koje vam se najviše sviđaju.

11. Boje

Igrajte se bojama. Kada slikate pejzaž, istaknite boje, no kada fotografirate ljude, probajte crno-bijelu varijantu. Vaše fotke bit će posebnije i istaknut će se u moru identičnih fotki s ljetovanja.

Razmišljate o novom telefonu? Onda odaberite Zmajsku opciju i spremno dočekajte svaku situaciju!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Kako vam je u vezi? Ovih 10 položaja spavanja sve okriva
A GJDE STE VI?

Kako vam je u vezi? Ovih 10 položaja spavanja sve okriva

Što vaš položaj spavanja govori o vama i vašoj boljoj polovici? Izvukli smo najčešće položaje i njihovo značenje - koji je vaš položaj?

10 stvari koje živciraju svakog na plaži: Jeste li među njima?
TO NITKO NE VOLI

10 stvari koje živciraju svakog na plaži: Jeste li među njima?

More i sunce čista su uživancija, no s vremena na vrijeme pojavit će se netko i napraviti nešto što će strašno smetati svima oko njih. Ovih 10 stvari najviše živcira ljude na plaži
Trikovi kako namamiti što više Pokémona da dođu do vas!
Moraš skupit' sve

Trikovi kako namamiti što više Pokémona da dođu do vas!

Pokémon GO pokorio je cijeli svijet. I vi imate priliku postati pravi Pokemon majstor u proširenoj stvarnosti, a mi vam donosimo trikove uz koje ćete to lakše postići