Obavijesti

Show

Komentari 1

Na Indirektu u Istri uživajte u glazbi iz čak sedam zemalja

Na Indirektu u Istri uživajte u glazbi iz čak sedam zemalja
4

Prvi vikend mjeseca lipnja rezervirajte za hedonizam, idilu i umjetnost. Ekipa Indirekt Music&Art Festivala će i ove godine podignuti platformu za umjetnike, književnike, glazbenike i ljubitelje umjetnosti

VIDEO

U Istri se otvara ovogodišnja festivalska sezona. S Indirektom se družimo netom nakon Sea Star festivala, od 1.-4. lipnja u Kampu Veli Jože, kod Umaga. Ova godina je posebna po tome što će likovne umjetnice i književnice biti — ŽENE.

Prvi dan jubilarnog petog izdanja festivala počinje izložbom mlade Lane Flanjak (HR) u MMC Galeriji u Umagu. Akademske slikarice Ivona Jurić (HR), Marija Šević (SR) i akademska grafičarka Tea Jurišić (HR), će svoju maštu pretvoriti u stvarnost i oslikati fasade Danteove ulice. Moći će te vidjeti i fotomontaže murala koji će se izvoditi s QR kodovima preko kojih će se u realnom vremenu pratiti nastajanje istih. A nova generacija pisaca, Asja Bakić (Tuzla, Zg) i Mima Juračak (Sisak), će predstaviti svoje radove. 

U Istri vas čeka super provod uz kvalitetan line up satkan od bendova iz čak 7 država.

Pa krenimo redom s bendovima iz Hrvatske... Avangardni synthpop projekt Das Univerzitas će vas ugodno iznenaditi dojmljivim retro scenskim nastupom, a duo NT Wave & Fen će vas gitarom odvesti na techno party. Iz susjedne BIH stižu dva skrivena dragulja, mladi Sir Croissant, koji je tu da vas razoruža emotivnim stihovima, a elektro garage pop GroznyCorp. spektakularnim nastupom uživo. 

Iz Srbije stiže psihodelični dream pop duo Ti, u društvu dark pop projekta beogradske amerikana scene, Sofie From Seattle.  Grupu Ti čine Makedonci Ilija i Trajče. Od skromnih početaka i proba u dnevnoj sobi Ilijinog stana, dvojac je s albumima Vidimo Se i Život u Dvoje učvrstio poziciju regionalnih miljenika. Sanjive melodije, tople bass dionice i dvoglasje će vas hipnotizirati.

Slovenci šalju mračniji, ali plesni synthpop Torul koji svojim hitovima osvaja čak i MTV ljestvice. Preko uha do srca ćete se do ušiju zaljubiti u mladog slovenskog Jakob Kobala. Italija je dugogodišnji gost na Indirekt festivalu.

Ovogodišnji predstavnici su iz Bologne. Eksperimentalni His Clancyness nude širok raspon žanrova u svojoj diskografiji. A dio line up-a je i njihova bivša bassistica Emmanuela Drei, umjetničkog imena Giungla, koju su mediji opisali kao plod ljubavi PJ Harvey i Grimes. Uvijena mračnom elegancijom Crystal Castlesa će predstaviti svoj noise pop projekt u punom sjaju. Poslušajte Sand, njenu pjesmu dana s KEXP radija.

Ono što ovu godinu čini posebnom je suradnja s Austrian Music Exportom/Muzičkim informacijiskim centrom Austrija i Austrijskim kulturnim forumom, čime Austrija postaje zemlja partner. Indie/blues rock duo Cari Cari će vas osvojiti već na prvo slušanje. Eksperimentalni kolektiv Mile Me Deaf, će vas hipnotizirati svojim psihoaktivnim vizualno-auditivnim rješenjima.

Kao šlag na kraju poslastica iz Austrije, stiže sanjivi shoegaze duo MOLLY. U vrijeme glazbene ere kad je neo psihodelija bila na vrhuncu, a shoegaze se probudio iz dvadesetogodišnje hibernacije počeli su stvarati glazbu koja reflektira ljepotu Alpa i inspirirana je bendovima poput Sigur Rosa.

Iz Rusije s ljubavlju, u sklopu nove turneje, stižu postpunkeri Human Tetris u novoj formaciji. Melodični post punk bi se mogao dopasti obožavateljima new wavea i izvođača kao što su Joy Division ili Motorama, a u nastupu uživo su pokazali da odišu i dream pop vibrom The Raveonettesa. Nakon Tvornice imamo ih priliku slušati u još intimnijoj atmosferi borove šume tik uz more.

Uloga DJ-a ove godine pripada predstavnicima triju država. Domaća DJ snaga Dom Smith je tu da napravi pravi indie plesnjak. Slovenski internet radio Terminal nam u goste šalje interni kolektiv L'indiescothèque, Navigatorz DJ ekipa dolazi stvoriti groove ugođaj, a zahvaljujući njenom članu Boli postoji jesenska inačica Indirekta u Beogradu.

Ovogodišnji festivalski paketi (330kn) su ponuda kojoj malo tko može odoliti, a uključuju povratno putovanje Indiebusom iz Zagreba, 2 noćenja u bungalovu zajedno s izvođačima, doručak, festivalsku ulaznicu, posjet art lokacijama i najstarijem svjetioniku Jadrana, ujedno i simbolu festivala.

Informacije i rezervacije na: booking@indirekt.eu, stranici Indirekt festival

Uživaj u ovogodišnjoj playlisti i dođi u Istru gdje te čeka novi najdraži festival, idilična atmosfera, pomno biran line up, a uz to se još stigneš kulturno uzdizati, proširiti svoju kolekciju ploča, sudjelovati u zanimljivim radionicama, otisnuti vlastitu festivalsku majicu, kupiti kreativni handmade suvenir s artBazaar štanda, otvoriti sezonu kupanja u moru i mnogo više. Daj si oduška, blow off the steam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu