Obavijesti

Show

Državni prvak u fiš paprikašu najbolji u roštiljanju na Tvrđi

Državni prvak u fiš paprikašu najbolji u roštiljanju na Tvrđi
30

Prošlu subotu 30. svibnja na Trgu Svetog Trojstva u Osijeku održano je 6. izlučno natjecanje 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec

Četvrto izdanje popularnog Zlatnog ćevapa ove će godine zbog velikog interesa u kolijevci domaće gastronomije biti održano čak dva puta.

U subotu 30. svibnja u osječkoj Tvrđi natjecale su se ekipe Ugrij muški Krešmira Pivca iz Višnjevca, Pivo, lege i zabava Darija Bučanovića iz Osijeka, Ekipa za otčepit Marija Lukavskog iz Osijeka, Caffe bar Parenzo Dražena Rebalja iz Osijeka, Valpovački kotlić Željka Turalije iz Valpova i Red Snapper Marija Đanića iz Osijeka, a još šest slavonsko-baranjskih timova svoj ulazak u finale popularnog gastro-natjecanja tražit će u Orahovici 21. lipnja.

Kao što je bilo i za očekivati, Slavonci su posjetiteljima i gastro-sudu u sastavu Branko Ognjenović akademik kulinarstva, Tomislav Đukić šef kuhinje hotela Osijek i chef Marko Lučić iz Pik Vrbovca, priredili pravi kulinarski vatromet svojim kreacijama ćevapčića, ražnjića, pljeskavica, junetine i vratine, a odličnu atmosferu dodatno su začinili nastupi popularnih tamburaških sastava Kas i Zlatni vez te vrckasti komentari voditeljice Martine Validžić.

Unatoč brojčanoj premoći Osječana pobjedu je na kraju odnio Valpovački kotlić predvođen državnim prvakom u pripremi fiš paprikaša, drugi su bili Caffe bar Parenzo profesionalci koji roštiljanjem prate svaki nastup hrvatske nogometne reprezentacije, dok je trećeplasirana ekipa Pivo, lege i zabava, inače osvajači prvog mjesta na Sarmijadi, imala dodatni razlog za slavlje budući da je njihov šef Darijo upravo u subotu slavio rođendan. Druženje uz delicije sa žara, pjesmu, ples te prezentacije i degustacije Gastro akademije obogatile su igre Utrka s Osječkim 1664, Jamnica Gajbomjer, Mlinar Tortomlat, PIK pogodi tko sam i Permetal kviz u kojima su se mogli okušati brojni posjetitelji Tvrđe.

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata, uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.

Prati specijalnu rubriku na 24sata.hr  u kojoj donosimo više informacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.

Nakon šest tjedana putovanja Lijepom našom, "Zlatni ćevap" okupio je najbolje roštilj-majstore iz Valpova, Kaštela, Umaga, Poreča, Jaske i Harmice koji su donijeli okuse svojih zavičaja na zagrebački Jarun
Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela
JARUN 19.6.

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela

Pobjedom ekipe Gušti Zagore završeno je 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Usprkos kišnom vremenu na Jarunu je cijeli dan bilo veselo, a oblake je konačno rastjerala popularna grupa Vigor.
Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja
BUNDEK 18.6.

Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja

Miris vrhunskih roštilj-delicija širio se proteklog vikenda zagrebačkim jezerima u završnici 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz Pik Vrbovec