Obavijesti

Show

Komentari 1

Na svoj 35. rođendan Zvjezdice do usijanja dovele publiku. Za njih su se i Divasice okupile

Na svoj 35. rođendan Zvjezdice do usijanja dovele publiku. Za njih su se i Divasice okupile
1

To što su Bečki dječaci Austriji, to su Zvjezdice Zagrebu koje pod mentorskom palicom maestra Šljivca suvereno i hrabro izvode najveće klasike, glazbena masterdjela i sigurno vladaju pozornicom

VIDEO

Bile su čarobne, moćne i jake, kad je trebalo nježne i umiljate, pa opet zaigrane, vrckave. Takve su bile Zvjezdice u subotu uvečer na svom koncertu na svoj 35. rođendan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Ono što su Bečki dječaci Austriji, to su Zagrebu njegove Zvjezdice, dječji zbor koji već 35 godina doseže svjetske razine u zborskom pjevanju. I tu su večer zaista zasjale u svom punom sjaju pod palicom maestra Zdravka Šljivca koji je odgojio već devet generacija djevojaka koje uvijek suvereno nastupaju na najvećim koncertima u Hrvatskoj, Europi i na drugim kontinentima.

Bez njih ni moderni HNK ne bi bio ono što jest, jer kada na bilo kojoj operi ili drugom glazbenom repertoaru zatreba dječji glas, tu su Zvjezdice koje hrabro i sigurno nose važne pjevačke uloge.

Zagreb: Koncert u povodu 35. obljetnice zbora Zvjezdice

Na trenutke se orila dvorana HNK, do usijanja se dovodila publika koja je zbog epidemioloških razloga bila prorijeđena, sjedilo se možda, i samo možda, na svakom šestom mjestu, ali svaki se pljesak činio kao da je kazalište prepuno. Jer to izazivaju Zvjezdice čiji će maestro Šljivac u razgovoru uvijek reći: “Da, to što ove djevojke rade, to što one pjevaju je veliko. Ali još bitnije je iskustvo koje dobivaju, taj razvoj kroz koji prolaze i koji ih gradi, oblikuje u kvalitetne ljude”.

Izvrsni glazbeni mentor, još veći glazbeni pedagog, Šljivac uvijek podiže ljestvicu i prima se najtežih izvedbi. U subotu su Zvjezdice na svoj rođendanski koncert, koji se izravno prenosio na radijskom kanalu HRT-a, sigurno izvodile Mozartovu Čarobnu frulu, Laudate Dominum, potom Magnificat, Češljaj me, češljaj, majkica... niz klasika, pa niz suvremenih i modernih pjesama.

Pratila ih je Zagrebačka filharmonija čiji su se članovi u jednom trenutku okretali, navirivali i glavama klimali te sa smiješkom odobravali hrabri odabir maestra Šljivca i izvedbu njegovih Zvjezdica te potom se pridružili pljesku publike. No nisu one samo njegov zbor, djevojke su postale zagrebačka nematerijalna vrijednost te su neizostavne na najvećim koncertima ozbiljne i klasične glazbe u zemlji.

Zagreb: Koncert u povodu 35. obljetnice zbora Zvjezdice

Jedino je Šljivcu i Zvjezdicama uspjelo barem na trenutak okupiti i grupu Divas, čije su nekadašnje članice upravo potekle iz ovog dječjeg zbora. Počastile su zbor na 35. rođendan i gostovale , ali tu je kao gošća bila i sopranistica Tanja Ruždjak, također nekadašnja “Zvjezdica”, te pjevačica Lara Antić. Manje se zna da je i Nina Badrić pjevala u zboru, kao i Martina Zadro, prvakinja ljubljanske opere.

Iako u skromnijem izdanju zbog epidemije nego su planirale, Zvjezdice su u subotu oduševile publiku i pokazale da itekako imaju elana, želje i snage da sjaje još dugo godina. Sretan im rođendan!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija