Obavijesti

Show

Komentari 72

'Na žalost gledatelja, samo kod kuće kuham u donjem rublju'

'Na žalost gledatelja, samo kod kuće kuham u donjem rublju'
4

PRAVA DOMAĆICA Nakon pobjede u prvom izazovu kulinarskog showa Nives nam je otkrila recepte kojima uveseljava ukućane. Iznenadile su je pohvale u prvoj emisiji

VIDEO

Na žalost gledatelja ‘MasterChefa’ u showu kuham sportski odjevena. Umjesto seksi vrtoglavih štikli nosim tenisice, šali se glavna zvijezda prve epizode kulinarskog TV natjecanja Nives Zeljković (32).

Pohvale žirija u prvom kuharskom izazovu su je iznenadile i imala je veliku tremu.

- Pred kamerama mi je potpuno drukčije kuhati nego kod kuće. Zbunila sam se pa sam čak i gotovo zaboravila na glavnu namirnicu - iskrena je Nives, koja na radost supruga, nogometaša Dine Drpića (32), doma ponekad kuha u donjem rublju. Pobjedom u prvom izazovu showa najviše je usrećila svoje vjerne navijače, sina Leonea (8) i kćer Taishu (6).

- Budući da su ostali natjecatelji uglavnom stariji od mene, iskusniji su pa moram priznati da se nisam od početka snašla. Teško mi se bilo prisjetiti se svih trikova kojima bih se inače poslužila da moje jelo ispadne savršeno - kaže Nives.

Kuha svakodnevno, a prvo što je još kao klinka naučila pripremati bile su knedle s čokoladom.

- Vježbala sam doma spremati recepte koje nikad nisam radila. Igrala sam se i s nekim namirnicama koje moji ukućani ne preferiraju. Zato je Dino pod prisilom kušao jela koja ni u snu ne bi probao - ispričala je spisateljica čiji se suprug, pod njezinim utjecajem, također napokon prihvatio kuhače i usavršio pripremu pilećeg filea na žaru.

Ona je pak savladala zahtjevnije kulinarske izazove pa joj spravljanje delicija predstavlja pravo zadovoljstvo. Ipak, to ne znači da joj uvijek ide za rukom.

- Nedavno mi se dogodila katastrofa dok sam pripremala umak. Flambiranjem sam upropastila jelo pa je završilo u smeću - kaže Nives.     

Canape s dimljenim lososom i rajčicom

Sastojci: 120 g dimljenog lososa, 80 g cherry rajčica, 10 g svježeg kopra, 40 g maslaca, 1 kukuruzni baguette

Priprema: Lagano premazati maslacem tostirane komade baguetta. Dimljeni losos nasjeckati na uske trakice, začiniti svježe sjeckanim koprom i cherry rajčicama koje je potrebno izrezati na četiri jednaka komada. Dodati sol i papar po želji. 

Mirisni jastog na brudet

Sastojci: jastog, zelena paprika, 1 dl maslinova ulja, 1 kg svježih rajčica, 250 g luka, žlica šećera, 3-4 režnja češnjaka, peršin, 2 dl suhog bijelog vina     

Priprema: Luk pržiti i dodati narezane rajčice, zelenu papriku, 3-4 režnja češnjaka. Nakon kraćeg pirjanja dodati usitnjen peršin i suho bijelo vino. Nakon desetak minuta ubaciti svježe raskomadanog jastoga.     

Souffle koji se diže a la Nives Celzijus

Sastojci: 7 jaja, 20 dag šećera, 14 dag oštrog brašna, malo praška za pecivo, 35 dag čokolade za kuhanje, 35 dag maslaca.     

Priprema: Jaja i šećer miksati. Čokoladu i maslac rastopiti na pari. U smjesu jaja dodati otopljenu čokoladu, a potom brašno i prašak za pecivo. Kalupe premazati maslacem i posuti kakaom u prahu. U njih rasporediti smjesu od čokolade i peći deset minuta na 200 stupnjeva.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu